drasser Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Ja zacząłem czytać "Dowód" Aleksandra Ebena - książka o tym jak gość był w śpiączce przez 7 dni w stanie krytycznym i relacjonuje jak wygląda świat po tamtej stronie. Połowa już przeczytana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
catelyn Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 a znacie Pana Lodowego Ogrodu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 8 Lutego 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Znamy, do mnie ta książka jakoś nie może przemówić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 a znacie Pana Lodowego Ogrodu ? Znamy...czytaliśmy... jest nieźle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demeter Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 do mnie Pan Lodowego Ogrodu trafił świetna ksiązka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Attorn Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Ochotnik - Stanisław Bohdanowicz Początki bolszewizmu oczami polskiego szeregowca polskiej V Dywizji Syberyjskiej. Mocna literatura faktu o okrucieństwie wojny, o tym jak kilkunastolatek staje się mężczyzną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalM Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Tomasz Michnikiewicz Gorączka w świecie poszukiwaczy skarbów - podróżnicza bardzo wciąga z humorem i dobrymi komentarzami autora. Dziś skończyłem czytać i biorę się za Wojciech Cejrowski Rio Anaconda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Lutego 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Jean Christophe Grange - Pasażer Bardzo dobrze napisany thriller z wieloma niespodziewanymi zwrotami akcji. Długa z małą czcionką powieść zapewni Wam mnóstwo emocji na długie zimowo-wiosenne wieczory. Końcówka może już trochę jałowa, ale generalnie książka w mojej ocenie bardzo dobra. Czas na Lee Child'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKiszot Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Metro 2033 - Dmitrij Głuchowski Postapokliptyczna wizja świata. Ludzie schodzą do moskiewskiego metra chroniąc się przed promieniowaniem po wojnie atomowej. Bardzo dobra książka, szybko się ją czyta i jest mega wciągająca. Ponadto ma świetny, dekadencki klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Metro... znów mi ktoś o niej przypomina, a ja nadal przed lekturą. U mnie Bill Bryson - "Krótka historia prawie wszystkiego". W zasadzie książka-przypadek. Miała być prezentem, ale wciąga tak mocno już od pierwszej strony, że została w mojej biblioteczce. Dla kogoś kto pragnie poznać niuanse otaczającego nas świata i nie zabierać się od razu za opasłe tomiska prac naukowych pozycja obowiązkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris750 Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 ja obecnie czytam "Traktat o łuskaniu fasoli" W. Myśliwskiego i jest to bardzo dobra, ale też wymagająca skupienia książka. No brnę przez "Drogę", ale sam nie wiem chyba nie dla mnie to. Metro zacząłem i odłożyłem, nie dałem rady strawić nieporadnego stylu pisarza, no trudno takie jest moje zdanie. Sapkowski I tom Wiedźmina owszem dobry, polecam, innych nie czytałem. Z tego typu literatury podobał mi się thriller sf. "Nosiciel" Holdena Scotta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lefka Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Ja ostatnio Agent - Manuela Gretkowksa - nie dało się czytać. Grafomania. Jo Nesbo - Upiory - kryminał. Bardzo dobry. Zabójstwo w środowisku narkomanów i handlarzy dragami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Czytam w wersji papierowej. http://magazynbike.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Kilka przecen z Auchan:) wyprzedaż wielu książek, te z wydawnictwa Czarne po niespełna 10 zeta. Kjetil Stensvik Ostli "Policjanci i złodzieje" to świetne studium przęstępczości zorganizowanej w kraju, który wszyscy postrzegamy jako oazę wolną od takiej. Wydawnictwo Czarne 2012. Przerażająca książka Katarzyny Surmiak Domańskiej "Mokradełko". Okropna historia o przemocy i wykorzystywaniu seksualnemu w rodzinie. O obojętności, o strachu, o wstydzie, o tabu. Wydawnictwo Czarne 2012. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lefka Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Anna Kłys - Brudne serca. Kogo interesuje najnowsza historia Polski - polecam. Historia na podstawie dokumentów. Ubek kontra partyzant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winiu Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Jacek Pałkiewicz - Syberia Podróżnik opisuje kolejną wyprawę. Gość potrafi tyle dostrzec i takim sposobem opisać, że książkę się bardzo dobrze czyta. I oczywiście chce się jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Zakupione i przeczytane "Metro 2033" Dmitry Glukhovsky Jeśli ktoś lubi braci Strugackich to polecam. Jest nieźle. Obecnie Jacek Piekara "Głód i Pragnienie" - nowość z cyklu Ja Inkwyzytor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lefka Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Porwana - Lewanowicz Róża Porwanie kobiety przez osobę, do której miała zaufanie. Dobra polska sensacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 "Metro 2033" Dmitry Glukhovsky Kurcze mój syn (13 lat) ma już wszystkie powieści z tego cyklu wydane w polsce, a jakoś nie mogę się zabrać za pierwszy tom. Czekam na ukazanie się WIATRU - Ciszewskiego, jak dla mnie jeden z lepszych polskich pisarzy politycal fiction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lefka Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Nie polecam - Wolfgang Buescher - Hartland. Pieszo przez Amerykę. Gość idzie pieszo, trochę autami przez Amerykę z północy na południe. Kilka kawałków nieco ciekawe, a poza tym mnóstwo pisaniny o niczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Marca 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 @@durnykot, Nie mam pojęcia jak wy brniecie przez jego książki... To był jeden z niewielu autorów, których nie doczytałem książki do końca. Lee Child - Poszukiwany Polecam, jak każdą jego książkę. Fajna uwikłana w intrygę sensacja z nietuzinkowymi zwrotami akcji. W roli głównej dobrze znany Jack Reacher pakujący się w niezłą kabałę po zabraniu go jako autostopowicza przez trzy dziwnie zachowujące się osoby (dwóch mężczyzn i kobieta) Gdzieś po drodze morderstwo itp. Fajna literatura! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 12 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Pixon, przez kogo książki brniemy? Glukhovskiego? Na razie czytałem tylko Metro 2033. Strugaccy to inna para kaloszy. A propos rosyjskich piasarzy - Kirył Bułyczow- czytałem wszystko ... bardzo polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Pixonowi chyba chodziło o Piekare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 12 Marca 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Dokładnie mowa oczywiście o Jacku Piekarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 No brnę przez "Drogę", ale sam nie wiem chyba nie dla mnie to Ciężka lektura i mocno depresyjna, ale warto. Z cięższych i brudnych pozycji skończyłem wczoraj "Filth" Irvina Welsha, dziś obejrzałem film. Książka na tak, film zaś jako taki. Zabrakło jednego z narratorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.