Belinda Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Świetna książka Martina Pollacka "Cesarz Ameryki. Wielka ucieczka z Galicji", wyd. Czarne 2012. Opowieść jak ludzie z Galicji uciekali za Wielką Wodę. I jak wracali, i jak zarabiali, i jak ich przemycano, i jak rozwijał się handel "żywym towarem", trochę o prostytucji, trochę o galicyjskiej ludności żydowskiej. Wiele wątków. Reportaż literacki w najlepszym wydaniu. Rewelacyjna książka. Warta przeczytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Lee Child - Nigdy nie wracaj Nieśmiertelny i wszechmocny Jack Reacher znowu w akcji. Książka jest naprawdę dobra. Z samego początku akcja rusza błyskawicznie, później fabuła ciekawie przedstawia nam historię kampanii i jej bohaterów. Delikatny wątek miłosny, jest ok. Niestety w pewnym momencie fabuła jakby dostaje czkawki. Kolejne 1/3 książki ciągnie się już niemiłosiernie. Końcówka nijaka.Nie jest to najlepsza książka jaką czytałem tego autora, choć oczywiście nie jest zła. Lee Child - Podejrzany Po którejś przeczytanej książce tego autora, co można więcej napisać. Polecam, fajnie i przyjemnie się czyta. Miło się podąża za naszym super bohaterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Tym razem wyjątkowo przeczytałam książkę taką bardziej dla dziewczyn. Marc Levy Złodziej cieni. Rozterki dzieciaka w podstawówce. Rozterki zwyczajne, zdolności nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart33kk Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Zbiór opowiadań Teda Chianga wydany zbiorczo pt. Historia twojego życia. Sci-fi z naukowym zacięciem http://lubimyczytac.pl/ksiazka/26217/historia-twojego-zycia Wysłane z mojego SM-G935F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Meryl Streep. Znowu ona! Schulman Michael Dobrze napisana biografia, jak dla mnie osiągnęła tak wiele przez swój upór. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Października 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Angus Watson - Czas Żelaza Patrząc na okładkę, a na niej wielki typ z młotem i dopiskiem "Legendy nie rodzą się same. Są wykuwane" przywodzi na myśl: oj będzie się działo. Spodziewałem się sporej ilości pojedynków i potyczek w czasie ciągnącej się podróży, coś jak mistrzowsko opisane walki w Wiedźminie. Niestety ekscytujących opisów walk jest niezbyt dużo, a jak już są to robione jest to w wielkim skrócie. Książka mimo takiego drobnego rozczarowania jest niezwykle wciągająca. Przenosi nas, czytelników, w świat historii - lecz nie fantasy. Towarzyszymy naszym głównym bohaterem w podróży-ucieczce przed ścigającą ich wrogą armią. Generalnie bardzo lubię motyw podróży w książkach, stąd ta pozycja bardzo przypadła mi do gustu. Książka napisana jest w lekkim i przyjemnym dla oczu stylu. Czyta się ją z wielką przyjemnością. Dobrze, że prócz tej, są jeszcze dwa tomy, które mam nadzieję zachowają tak dobry poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 " W ciemności" teraz to chyba lektura dla ""gorszego sortu Polaków". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomzal94a Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Drugi Brzeg. Jeżeli ktoś lubi stalkerskie tematy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekUrbanowicz Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Morderstwo w Himalajach Green Jonathan Tragiczna strona himalaizmu, prawdziwa twarz Chin. Warto. Dobra literatura faktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 1. Jacek Dukaj "Inne pieśni" - fantastyka, z której można się nauczyć sporo o historii - objętościowo spore, treściowo potężne 2. Adam Bahdaj "Piraci z Wysp Śpiewających" - się naooglądałem Czarnogóry na zdjęciach, to mi się zachciało przypomnieć lektury z wczesnej młodości. Jako podróż sentymentalną polecam, a tak to trochę naiwne 3. Peter Hopkirk "wielka gra" - próba opisu zmagań między koroną brytyjską a imperium rosyjskim o dominację w Azji Środkowej - ze względu na objętość tematu - dość powierzchownie, ale polecam, bo czyta się dobrze, informacji też sporo. 4. Max Cegielski "Wielki Gracz" - to o jednym z uczestnikó Wielkiej Gry (albo Turnieju Cieni, jak nazywali to Rosjanie) - Bronisławie Grąbczewskim, a przy okazji reportaż z podróży po Azji Środkowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CZESIEK7 Napisano 22 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Nowa powieść M.Krajewskiego pt. "Mock" w realiach przedwojennego Wrocławia - świetna (podobnie jak cała jego seria). Polecam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 22 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Czeslaw Lang "Zawodowiec". Wydawnictwo Akurat 2016. Od miesiąca na rynku. Fajne wspomnienia z końca Wyścigu Pokoju i początków zmian w Polsce z punktu widzenia pierwszego polskiego zawodowego kolarza. Świetne anegdoty o amatorskim i zawodowym peletonie. Druga cześć o drodze Czesława Langa jako organizatora TdP nudna. Odrobinę megalomańska i napisana tak, że czasem zęby bolą. Mimo wszystko dla miłośników kolarstwa ta książka to pyszny kąsek. Serdecznie polecam, bo takich wspomnień u nas mało. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Harlan Coben Nieznajomy Nieznajomy gość pojawia się w twoim życiu i oznajmia coś co odmienia twoje życie bezpowrotnie. Dobra książka z tych w swoim rodzaju. Rewelacyjnie napisana, jak to Coben. Polecam, dla miłośników gatunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Lee Child - Wróg bez twarzy Mistrz sensacji nie zawodzi. Nasz ulubiony główny bohater po raz kolejny musi stawić czoło w walce ze złem. On się przy tym dobrze bawi, my jeszcze lepiej razem z nim. Uwielbiam takie lekkie książki! Pozycja obowiązkowa dla facetów chcących poczytać o wszechmocnym gościu, oraz kobiet które chcą zostać rozkochane przez tego twardziela. Ekstra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.