Sol Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 "Beksińscy - portret podwójny" Grzebałkowskiej i "Długi film o miłości. Powrót na Broad Peak" Hugo-Badera. Obie wciągające do dna, niewesołe i dające dużo do myślenia. Instant classic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Siema Ze swojej strony mogę polecić "Sejf" Tomasza Sekielskiego, następnie kontynuacje Sejfu czyli "Obraz kontrolny". Bardzo dobre pozycje. Dosyć dobrą pozycją jest również książka Marcina Ogdowskiego "Ostatni świadek" o tematyce misji w Afganistanie. Nie jest na faktach. Jeżeli lubicie biografie sportowców, najciekawsza według mnie to "Ja Ibra" o Zlatanie Ibrahimoviciu. Napisana w pierwszej osobie. Bardzo fajnie się czyta Miło również zaskoczyła mnie opowieść o piłce, slawie , używkach itp. w książce eksperta i komentatora NC+ Przemysława Rudzkiego pt. "Gracz". Wciągnęła mnie ta historia, choć fikcyjna fajnie się czytało. Szybko udało się połknąć całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertLange Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Jo Nesbo - Wybawiciel Właśnie kończę. Ja zwykle Nesbo ma rewelacyjną fabułę, świetnie się czyta od początku... do prawie końca, bo jeszcze nie skończyłem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hendo Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Ja teraz czytam ''Doktor sen" polecam wszystkim fanom Stephena Kinga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renesis16xT Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Ktoś czyta książki wojenne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Czyta się czasami: Tom Clancy "Czerwony Sztorm". W skrócie - trzecia wojna światowa pomiędzy Nato a Sojuzem bez użycia broni nuklearnej, pełne spektrum działań wojennych na lądzie, wodzie i pod wodą. Jak to u Clancego pełno szczegółów technicznych, troszkę drętwo zarysowane postacie. Książka napisana w latach 80' więc są detale odnośnie uzbrojenia głównie sowieckiego które odbiegają od rzeczywistości, co może nieco zirytować militarnego geeka Tym niemniej konflikt globalny opisany z rozmachem, polecam. Buddy Levy "Konkwistador": Nie jest książka wojenna sensu stricte, raczej drobiazgowy opis podboju państwa Azteków przez wyprawę Corteza. Tym niemniej są szczegółowe opisy wszystkich najważniejszych bitew. Plus ciekawie podane aspekty polityczne i społeczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Ja teraz czytam ''Doktor sen" polecam wszystkim fanom Stephena Kinga Niedawno przypadkiem wpadło mi w ręce "Lśnienie", przeczytałem, daję 7/10 jeśli ktoś nie chce bardzo dużo akcji. Jak byś ocenił "Doktora" w porównaniu do pierwszej części ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 31 Lipca 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Ktoś czyta książki wojenne? Tak, ja kilka przeczytałem. Najbardziej lubię książki marynistyczne. Najlepsza z tego gatunku jaką do tej pory przeczytałem to Torpeda w celu - Bolesław Romanowski. Opowieści oficera, który uczestniczył w brawurowym przedarciu się ORP "Wilk" przez cieśniny duńskie do Anglii. Opisuje rownież akcje wypadowe na ORP Dziku. Fajnie napisana książką z humorem. Z kolei nie polecam książki: Psychoza śmierci - J.D Robb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Policja - Jo Nesbo Giną policjanci. Kolejna mocna pozycja norweskiego autora o Harrym Hole. Jak zwykle dobre dialogi, skomplikowana fabuła - dobrze się czyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Renesis16xT Powiedz, że się boisz - Robert Mason ( genialna jak dla mnie) Czas Straceńców- John Mcafee Okrutna wojna - John McCormick Amerykańscy chłopcy - Steven Phillip Smith Starlight • Scott Ely do wszystkich wracałem .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk220 Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Ślepowidzenie ____________________ http://www.conrad.pl Aha i jeszcze mogę polecić Białą Goraczkę Hugo-Badera, świetne. ____________________ http://www.conrad.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Akurat na czasie. Kulisy genezy Powstania Warszawskiego - Matłachowski Jan Kolejna próba oceny, czy dobrze czy źle. Czy miało szanse powodzenia i czy nie za duża cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renesis16xT Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Renesis16xT Powiedz, że się boisz - Robert Mason ( genialna jak dla mnie) Czas Straceńców- John Mcafee Okrutna wojna - John McCormick Amerykańscy chłopcy - Steven Phillip Smith Starlight • Scott Ely do wszystkich wracałem .. Hmmm, nie znam prawie żadnej... Przeczytąłem wszystkie Svena Hassela, prawie wszystkie Leo Kesslera i prawie wszystkie Kirsta, ostatnio czytam o polskich partyzantach. Skończyłem "U boku Łupaszki", "Legion" (o Brygadzie Świętokrzyskiej NSZ), a teraz czas na wspomnienia samego "Bohuna", dowódcy NSZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenriir Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 "Sklepik z marzeniami" - Dobrze mówi o zwodzeniu, ludzkiej naiwności, pysze i chciwości, nic dodać nic ująć, świetna książka. Polecam czytać. "Dziady" - Tytuł chyba każdy zna i nie muszę nic mówić. "Antologie poezji" - Zbiór wierszy w książce. Świetne, ale długie, bardzo długie. "Sekrety magii domowej" i "Tajemnice Białej Magii" - Ciekawe, nie polecam dla głebko wierzących. "Metro2033" - typowa książka postapokalipstyczna, niezbyt ciekawe jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Renesis16xT, Kirsta dobrze się czyta, z tych co wkleiłem koniecznie Powiedz że się boisz, nawet nie dlatego że to wojenna, jest po prostu kapitalnie napisana.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Ślepowidzenie, Peter Watts - świetne, twarde science-fiction dla fanów gatunku. Naukowe podejście do podróży w kosmos, społeczeństwa przyszłości i wielu spraw, można się nieźle nagłówkować. Super Smutna Historia Miłosna, Gary Shteyngart - przyszłościowe opisanie kryzysu USA poprzez tytułowy romans. Szybkie, mocne i przejmujące. Auto da fe, Eliasz Canetti - Klasyka, książka o książkach, zagładzie, obsesji i ucieczce od świata. Wartka, silne i niezwykłe postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 7 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 "Długi film o miłości. Powrót na Broad Peak" Hugo-Badera. "...Na Księżycu było więcej ludzi niż na Mount Evereście ZIMĄ. A on jest w Himalajach. W KARAKORUM panują jeszcze gorsze warunki...". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Krajewski Marek - Władca liczb Krajewski operuje słowem perfekcyjnie. Kryminały tego autora to zawsze ciekawa fabuła pełna grozy i zwrotów akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Wyścig kłamstw-Juliet Macur..( dzięki parmenides za nakierowanie), im dalej w książke tym mniej podoba mi sie tegoroczny "rajd" przez tury w wykonaniu Majki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Hej. Wiem, że to nie do końca ten temat ale nie chce zakładać nowego. Znalazłem taką pozycję "Maraton z blatu 2.0" - Urbańczyk Paweł, Karp Jakub i mam pytanie czy ktoś z was czytał. Zastanawiam się nad zakupem i liczę na jakąś opinię. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Ręka - Henning Mankell Opowiadanie oczywiście kryminalne. Nie jest jakieś szczególnie dobre. Wallander ogląda dom, który ewentualnie kupi. Potyka się o wystającą z ziemi rękę. Dalej oczywiście śledztwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtomashx Napisano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Wczoraj skończyłem " Przywoływacz Dusz" Gail Z Martin. Pomimo średnich recenzji bardzo przyjemnie mi się ją czytało. Od razu przyszła chęć na następne części sagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Maraton z blatu Czytałem kiedyś tę pozycję, jest ok, jednak to jest to samo jakbym wziął bikeboard i przeczytał z kimś wywiad. Mnie to nie porwało, dla mnie jest to nudne. Ostatnio przeczytałem Kobietę na krańcu świata 3 - Martyny Wojciechowskiej Interesująca książka podróżnicza zabierająca nas w oddalone zakątki świata, opowiadająca historię wzruszające, intrygujące i pouczające. Polecam ciekawym świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Wczoraj zacząłem czytać nową książkę Marka Krajewskiego "Władca Liczb". Wciąga. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek21 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Ostatnio wpadł mi w ręce Joyland Stephena Kinga - dobra książka, zwłaszcza mając na uwadze nie do końca udane poprzednie wydawnictwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.