basteq Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Witajcie. Kupiłem właśnie błotniki do roweru. Lecz jest problem, ponieważ tam gdzie powinny być przymocowane uchwyty z błotnika jest zamontowany hamulec... Nie mam jak przykręcić bo po prostu nie mam gdzie. Wie ktoś jakie powinienem kupić błotniki aby pasowały? Albo jak przymocować te które posiadam aktualnie? Tak samo z bagażnikiem który również kupiłem. Nie ma gdzie go zaczepić.
basteq Napisano 18 Lutego 2013 Autor Napisano 18 Lutego 2013 Dłuższa śruba by nie pomogła? No właśnie chciałem też tak zrobić ale boję się rozkręcać śrubę z hamulców. Jak coś poprzestawiam to potem nie wyreguluje bo ciężko mi zawsze z tym idzie.
tobo Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 do montażu błotnika potrzeba odkręcić jedną śrubę przy hamulcu - pod nią pójdze drut błotnika. Przy odkręceniu tylko jednej śruby zacisk nie powinien zmienić pozycji.
dziobolek Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 No właśnie chciałem też tak zrobić ale boję się rozkręcać śrubę z hamulców... To może... http://sklep.variant.pl/Obejmy_rubber_clip.html,s,p,20621
basteq Napisano 19 Lutego 2013 Autor Napisano 19 Lutego 2013 Dzwoniłem do sklepu i sprzedawca powiedział że wystarczy dłuższe sruby wsadzić... A pytał sie mnie jaki to jest rower i jak wiedział to mógł mi od razu powiedzieć że tak trzeba. Śruby mi da ale co z tego jak musze jechać5 km...
Sansei6 Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Co za problem, na rower i jazda, na powrocie docenisz błotniki heheh
basteq Napisano 19 Lutego 2013 Autor Napisano 19 Lutego 2013 Może bym się skusił na jazdę ale nie dzisiaj ;P Ok. godziny 13 zaczęło tak sypać śniegiem że jazda rowerem to samobójstwo ;D Jutro jadę po śrubki do sklepu. Wie ktoś jaka to jest śrubka? 8? BTW. jest ktoś ze śląska? Jeziora, stawy itd. już odmarzły?
basteq Napisano 19 Lutego 2013 Autor Napisano 19 Lutego 2013 Eee tam przesadzasz, świetnie się jeździ No nw czy przesadzam ;P jak na ulicy jest tak może z 0.5 cm to moje opony w trekkingu sb nie poradzą ;>
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.