Slawomir90 Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Dotarły do mnie spodenki Rogelli Basic De Luxe. Wybrałem Rozmiar XL, według tabeli - wzrost 180-186 (ja mam 177), obwód w klatce 100-108 (ja mam 112), obwód w pasie 88-94 (ja mam 95), dodam że w udzie mam 60, oraz że pozostało mi jeszcze trochę zbędnego fatu xD. Wybrałem ten rozmiar z założeniem iż jeszcze kilka kilo zrzucę oraz z nadzieją że w razie czego materiał trochę się rozciągnie/dopasuje. Przede wszystkim są to moje pierwsze spodenki tego typu. Rzekłbym że są w sam raz. Szelki pracują elastycznie, nie wpijają się za mocno jednocześnie solidnie dolegając w pasie. W nogawkach jest dosyć mocna gumka dodatkowo wykończona paskiem gumy dla lepszej przyczepności. Być może to kwestia przyzwyczajenia, lecz póki co troszkę za ciasna aczkolwiek uniemożliwiająca spodenkom podwijanie się do góry. Zakładam że całość ma dobrze dolegać do ciała i zaiste tak właśnie jest (choć może dolegać ciut za dużo), zakładam że po zjechaniu o jeszcze kilka kilo będą trochę luźniejsze(obecnie 82kg, w planach ok 78-80). Prawdopodobnie załatwienie potrzeby nie obejdzie się bez zsunięcia szelek, choć to może kwestia praktyki. Są to dopiero wrażenia wstępne, być może jutro przetestuję je boju. Podejrzewam jeszcze że gruntowne wygolenie owłosienia od pasa do samego dołu (ew do kolan choć to może dziwnie wyglądać), powinno zwiększyć komfort noszenia. Chętnie bym jakąś praktyczną opinię w tej kwestii poznał z waszej strony xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Ja także prosiłbym o pomoc w wyborze rozmiaru ciuchów BCM oraz Rogelli(tu myślę że dobre będzie L) Wzrost: ok. 178/180 Obw. klatki: ok 85/87 Obw. w pasie: 86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Rogelli Basic De Luxe przetestowane. Temperatura wg termometru pokładowego 14-16stopni, słońce raczej w większości jest raz po raz chmura przesłoni, wiaterek lekki czasem mocniej zawieje. Na sobie spodenki, koszulka z długim stoor, spodnie dresowe i stoor lekko ocieplana bluzka. Spodenki od pierwszego siadu na rowerze zapewniają wygodę (dodam że mam wygodne siodełko), podczas kręcenia nic nie pije i nie uwiera a aparatura pozostaje na miejscu. Po ok 2 godzinach jazdy mokry byłem tylko trochę na plecach (od plecaka) a spodenki po zdjęciu były lekko wilgotne w okolicach brzegów wkładki. Przez całą jazdę spodenki zapewniały bardzo dobrą wentylacje jednocześnie chroniąc przed wiatrem. Jak na pierwsze użycie, uważam je za bardzo wygodne, dobrze wentylowane i z całą stanowczością swą rolę spełniającą spodenki. Czas pokaże jak będą się sprawowały przy wyższych temperaturach i przy następnych użyciach, póki co szczerze polecam. Piter a jakie dokładnie modele Cię interesują ? Jeżeli z Rogelli te w/w to L powinno być ok choć nie jestem pewien co do klatki, i tak L jest najbliżej Twoich rozmiarów w razie czego można wymienić, ewentualnie masz możliwość przymiarki przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Właśnie te Basic De luxe, już jestem na nie praktycznie zdecydowany. Interesowały mnie także komplety BCM ale z tych po 100 za komplet najmniejszy rozmiar to 8, więc na pewno będą za duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Jeżeli więc wybierasz Rogelli, to polecam z tej strony http://rowertour.com/rogelli-basic-de-luxe-spodenki-z-szelkami.html jest też wersja bez szelek jeśli preferujesz. Kupiłem w tym sklepie i polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.