Domin76 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam Możecie polecić jakieś fajne spodenki zależy mi na dobrej wygodnej wkładce ponieważ śmigam dość długie trasy i często mocno już odczuwam trudy podróży. Jeżdżę MTB plus turystyka. Znalazłem takie spodenki http://www.muszakski.com.pl/spodenki-scott-rc-pro-black-red.html może ktoś je zna miał i może polecić bądź odradzić, lub zaproponować coś alternatywnego w podobnej cenie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxi Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Spodenki dobre, ale ja polecam na szelkach. A co do wygody to duże znaczenie ma siodełko. wbrew pozorom to te żelowe kanapy na długie podróże nie są wygodne. Więc jeśli masz takie duże żelowe siodło to spodenki na wiele się nie zdadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Niezmiennie polecam te: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/vezuvio_czarne_lafonte.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valent Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Jak w lecie sprawują się portki na szelkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMacko06 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Spodnie które polecił michuuu, również mogę zarekomendować. Są naprawdę świetne.( szczególnie wkładka) Co do samych szelek to nie bardzo rozumiem jak mają sie sprawować. Akurat te w tych spodniach Vezuvio są z takiej delikatnej siateczki.. Jeśli chodzi o nadmierną potliwość, pod nimi, to mogę zaprzeczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin76 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Ok dzięki Panowie za podpowiedzi na pewno uwzględnię propozycje przy zakupie Jesli chodzi o siodełko to nie jeżdżę na silikonowym balonie tylko na lekkim selle italia xr cr flow bardzo fajne na średnie trasy później już odczuwa się trudy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valent Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Co do samych szelek to nie bardzo rozumiem jak mają sie sprawować. .... Jeśli chodzi o nadmierną potliwość, pod nimi, to mogę zaprzeczyć. Właśnie o potliwość mi chodziło. Mam nadzieję, ze autorowi wątka ta wiedza też się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin76 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Spoko każda informacja jest cenna a znalazłem coś takiego może ktoś zna ? http://www.cyklotur.com/odziez-rowerowa/meska/spodnie/krotkie/p,spodenki-na-szelkach-xtr-czarno-pomaranczowe-shimano,49633.html dobra cena dla rozmiaru xxl . Ostatno mój zanjomy zapewniał mnie że jak kupie spodenki z szelkami to już nigdy innych nie kupie może i racja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMacko06 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Ostatno mój zanjomy zapewniał mnie że jak kupie spodenki z szelkami to już nigdy innych nie kupie może i racja . Widocznie znajomy zna się na rzeczy. Ja niestety popełniłem ten błąd i długie spodnie mam bez szelek. Co do spodni XTR, to zależy co kryje się pod pojęciem "Wygodna wkładka." Nie wykluczone, że może ci się szybko wyrobić, albo coś. Mi zdarzyło się kupić spodenki markowane "Cube", chyba 20 zł drożej. W zeszłym sezonie jeździłem w spodniach mniej więcej na zmianę, a różnica w wyrobieniu się wkładki jest, mówiąc krótko, widoczna. Także z autopsji polecam raczej coś sprawdzonego. A tymi Vezuvio na pewno się nie rozczarujesz. Chyba, że chodzi o Logo( W końcu każdy lubi coś innego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin76 Napisano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Mogą być bez logo na tym mi wcale nie zależy producent może być no name byle by spodenki były trwałe i naprawdę wygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ted07 Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Znalazłem ostatnio w sklepie 4F spodenki z wkładką http://4fsklep.pl/[tol12-rsm001]_spodenki_rowerowe_meskie_rsm001_-_czarny,24,39378.html lub Spodenki rowerowe męskie 4F RSM001 czarne | Spodenki | Sportmaster.pl co myślicie o nich? Wiem, że cena nie jest za wysoka ale może stosunek ceny do jakości nie jest najgorszy. Czy może coś innego w podobnej cenie do 100 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Nic nie piszą o wkładce. Należy przyjąć że jest i cudów się nie spodziewać. Brak szelek, takie mają być? Jeżeli chodzi o spodenki to warto trochę więcej wysupłać, w końcu to o komfort biega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dery Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Również jestem na etapie szukania spodenek Znalazłem 2 modele i jestem bliski kupna Pearl Izumi w internecie w sumie same pozytywne opinie Pearl Izumi: PEARL IZUMI ATTACK - spodenki rowerowe, na szelkach Czarny - MikeSport.pl Northwave: NORTHWAVE 11 FORCE - Meskie spodenki rowerowe, szelka Czarny - MikeSport.pl Michuuu możesz coś więcej napisać o tych spodenkach Vezuvio I jeszcze znalazłem coś takiego również same pozytywne opinie: http://www.mcsport.pl/pl/krotkie/182-spodenki-mcsport-racing-team.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Co do wezuvio - super wkładka, trzy sezony i jest jak była sprężysta i gruba. Materiał też bez zmian, trochę zaczął znikać napis na nogawce ale to nie wpływa na ocenę funkcjonalności. Nie mechaci się mimo wielu prań. Szwy się nie prują. Cena do promocyjnych nie należy ale warto moim zdaniem. Chyba że ktoś woli kupować dwa razy w sezonie spodenki za 50,- to nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek56 Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Dery szukasz spodenek,opcja na Pearl Izumi.Na razie mogę Ci tylko tyle powiedzieć że kupiłem takie tylko 3/4 długości.Dostałem je w grudniu i z niecierpliwością czekam na trochę cieplejsze dni żeby je wypróbować.Wyglądają super ,lycra matowa ,8 paneli ,leżą extra a wkładka gruba dobrze układa się na tyłku.Tak że wyglądają solidnie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dery Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Dery szukasz spodenek,opcja na Pearl Izumi.Na razie mogę Ci tylko tyle powiedzieć że kupiłem takie tylko 3/4 długości.Dostałem je w grudniu i z niecierpliwością czekam na trochę cieplejsze dni żeby je wypróbować.Wyglądają super ,lycra matowa ,8 paneli ,leżą extra a wkładka gruba dobrze układa się na tyłku.Tak że wyglądają solidnie.Pozdrawiam. Daj znać jak będziesz wiedział coś więcej o tych spodenkach z góry dzięki. A na trenażerze nie śmigasz albo spiningu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Na razie mogę Ci tylko tyle powiedzieć że kupiłem takie tylko 3/4 długości.Dostałem je w grudniu i z niecierpliwością czekam na trochę cieplejsze dni żeby je wypróbować No to za dużo o nich powiedzieć nie możesz. Taką opinie można ze strony np. mikesport.pl przeczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin76 Napisano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Wątek się rozwiną i jest coraz więcej opcji ja jeszcze czekam z zakupem znajomy obiecał mi załatwić jakieś spodenki w dobrej cenie na razie konkretów nie znam ale jak tylko zakupie i przetestuje to napiszę coś więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek56 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Dery ,obiecuję napisać wrażenia jak tylko temp.podskoczy tak koło 12-15 stopni.Tak wogóle to zrobiłem ostatnio trochę zakupów,mam nowiutki komplet Primal Wear ale ten to już na zdecydowanie cieplejsze dni.Na trenażerze siedzę codziennie ponad godzinę,ale powiem szczerze kręcę w spodenkach ze szmateksu,bo w mieszkaniu wylewam sporo potu i szkoda mi nowych ciuchów ,bo trzeba je co drugi dzień prać.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin76 Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Udało mi się dziś wybrać na wycieczkę po sklepach rowerowych i ustrzeliłem spodenki BIEMME SILVER przymierzyłem i pasowały jak ulał wkładka też wydaje się być super wygodna ale oczywiście wszystko się okaże po testach na trasie co oczywiście opiszę. Cena wyjściowa 297 a że spodenki z tamtego roku i rozmiar XXL ( mam 193 wzrost waga 90 pasują jak ulał włoska numeracja ) to końcowa cena wyniosła 180 co uważam za rozsądną cene No to teraz czekać na lepsze pogodowe czasy żeby je przetestować !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 W jednym ze sklepów internetowych tak piszą o materiale tych spodenek: 'Stroje zawierające materiały z LycraPower zapewniają: polepszoną orientację przestrzenną, zwiększoną wytrzymałość, większą moc gdy mięśnie są nimi pokryte i ściśnięte". Szczególnie przekonuje mnie polepszenie orientacji przestrzennej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuchtu Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 http://allegro.pl/listing.php/search?category=16414&string=vezuvio na dole strony spodenki nie wiem co to za model co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Vezuwio - bardzo dobre gacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ted07 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Koledzy, zastanawiam się które spodenki wybrać z szelkami czy bez. Co używacie i co możecie polecić. Myślałem, żeby kupić bez szelek ale dużego doświadczenia w tej dziedzinie nie mam. Możecie coś doradzić? Liczę na wasze sugestie. Ted Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ted z szelkami nie zjeżdżają z anusa i przy okazji chronią dolną część pleców. Wiele osób właśnie takie opinie ma o szelkach, jednakże spotkałem się też z ludźmi którym spodenki bez szelek z anusa nie zjeżdżają. Ja osobiście skłaniałbym się do szelek, pod warunkiem że będą z siateczki. Zaciekawiły mnie te Vezuvio, jednak cena trochę duża jak na moje wymagania. Co polecilibyście do 50-100zł z wkładką ? wolałbym nie wydawać więcej niż 100zł bo tak dużo nie jeżdżę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.