vvitold Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Cześć. Jestem tu nowy, miło mi wszystkich powitać Amortyzator przedni SR Suntour XCM V3, który posiadam, nie zadowala moich wymagań, a prawdę powiedziawszy, nie zadowalał ich od samego początku Teraz mocno przebudowuję rower i nadszedł czas, by pomyśleć o nowym, porządnym widelcu Podoba mi się Recon Gold. Pasuje wizualnie do mojego roweru (ATB w całorocznym użytkowaniu po mazowieckich lasach i bezdrożach bez względu na aurę), można wyregulować jego twardość pod wagę ridera i dostosowywać jego pracę pod teren (mechanizm MC sterowany manetką poploc), jest w zasięgu moich możliwości finansowych. Chciałbym poznać Wasze opinie o tym sprzęcie, przy czym bardzo proszę, by wypowiadały się osoby praktykujące na nim w przeszłości lub obecnie. Czy jest wart swojej ceny? Czy jest zbudowany z solidnych materiałów? Czy łatwo go serwisować i czy w ogóle można to samemu robić? Ile kosztuje jego eksploatacja i konserwacja? No i najważniejsze: jakie wrażenia z jazdy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Jeśli Recon Gold dzięki tłumikowi Motion Control pracuje naprawdę nieporównywalnie lepiej niż ten sam model z tłumikiem TK, to możliwe iż warto go nabyć, oczywiście zależnie od tego ile masz zamiar za niego zapłacić. W innym wypadku oglądałbym się za Rebą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvitold Napisano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Te Recony są teraz mocno przecenione, chodzą teraz po około 1200 zł na wyprzedażach Do Reby, też przecenionej, a do tego z pushlock'iem, trzeba by dołożyć ze trzy stówki. Wolałbym Recona, też ma MC jak Reba i inne wyższe modele RS, a jego budowa jest prostsza, ze względu na obecność jednego wspólnego zaworu dla dwóch komór powietrznych. Ale jeśli opinie nie będą dla niego (Recona) zbyt pochlebne to może zdecyduję się na Rebę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Jeśli miał bym wydać tyle na Recona, to wolał bym dołożyć do : http://allegro.pl/wyprz-amortyzator-manitou-minute-100mm-disc-milo-i3036350850.html Bardzo łatwo go serwisować i jest trwały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvitold Napisano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Skoro polecasz tego Manitou Minute zamiast Recona, to znaczy, że na obydwu jeździłeś, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Na Reconie jeździłem, na Minute jeżdżę obecnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvitold Napisano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 A jak długo jeździłeś na swoim Reconie? I czy była to konkretnie wersja Gold RL SA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 2 tygodnie na próbę, na Recon Gold RL SA po wzgórzach morenowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvitold Napisano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 A mógłbyś napisać coś ciut więcej o swoich doświadczeniach z Reconem Goldem? Jak pracował w zależności od warunków atmosferycznych? Jak go ustawiałeś? Na jakim skoku jeździłeś? Jak spisywał się poploc (podobno wielu riderów ma z nim kłopoty)? Jak spisywał się zając, a jak spisywał się żółw w MC? Czy rozbierałeś amortyzator po tych 2 tygodniach jazd? Etc. etc... Proszę o jak największą liczbę informacji, są dla mnie bardzo istotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvitold Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Cóż, widzę, że temat zdechł Nikt nie jeżdzi, ani nie jeździł na Reconie Goldzie RL SA, a kolega, który jeździł, nabrał wody w usta. Hmm... To może zaryzykuję, kupię ten widelec, przetestuję go i sam tu coś więcej na jego temat napiszę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvitold Napisano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Wczoraj kupiłem ten widelec, więc zamykamy temat Za dużo to się na temat tego sprzętu tutaj nie dowiedziałem ale widocznie nie jest on za bardzo rozpowszechniony, koledzy wolą wyższe modele, Reby i Sidy, lub budżetowe, Epicony. Postaram się, wobec tego, samemu coś napisać o Reconie Goldzie, jak bliżej go poznam. Już nie mogę się doczekać, kiedy go u siebie zainstaluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Będzie w porządku :-) Osobiście używam RS TK (ma już prawie 3kkm) ale naprawdę jak na sprężynę stalową jest spoko. Marzy mi się SoloAir albo Reba ale...wiadomo...;-) PoLock działa bez zarzutu choć ze 2-3 razy zdarzyło mu się lekko zaciąć przy odblokowaniu skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Recon zły nie jest, jednak za ta cenę można mieć coś co lepiej pracuje i jest lżejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvitold Napisano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Wiem, że istnieją lepsze widelce, ale kasę, którą bym na któregoś z nich wydał dodatkowo, muszę spożytkować na nową przednią przerzutkę, siodło i trochę innych drobiazgów, wyjdzie razem prawie 2 tysie. Trochę wydatków z tym będzie, chyba wszyscy znacie ten słodki ból A co do Recona Golda... To jestem amatorem, nie ścigam się, nie mam jakichś wielce wygórowanych oczekiwań. Ten widelec ma cztery regulacje, jest lekki i stosunkowo niedrogi. I mnie to w zupełności wystarczy. PS Przepraszam za to czcionkowe szaleństwo, ale coś się tu u mnie zacięło i nie mogę sformatować tekstu jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Moim zdaniem lepiej wydać 500zł na epicona i resztę dołożyć do czego sie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Tak z ciekawości: ile kosztował ten Recon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 14 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Tematów o tym widelcu jest sporo na forum; zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.