Skocz do zawartości

[skladanie roweru] rama z 2 przelotkami jak ulozyc 3 linki?

Clip

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam rame z dwoma przelotkami i prowadzeniem do przewodu hydraulicznego po srodku.

Montuje v-braki wiec beda 3 linki.

Jak to złożyć? Są jakies adaptery żeby wsadzic w ta poltulejke? Czy jedna z linek puscic w pancerzu? Jezeli tak to ktora?

Z gory dzieki za pomoc

Napisano

Są specjalne tulejki do włożenia pancerza , mam takie przy swoim autorze. Wyglądaja jak grubsze zakończenia pancerza z pzrecięciem na włożenie linki lub bez przecięcia. Pytaj w sklepie rowerowym . Ja takie kupiłem po 4 zł.

Witam,

Mam rame z dwoma przelotkami i prowadzeniem do przewodu hydraulicznego po srodku.

Montuje v-braki wiec beda 3 linki.

Jak to złożyć? Są jakies adaptery żeby wsadzic w ta poltulejke? Czy jedna z linek puscic w pancerzu? Jezeli tak to ktora?

Z gory dzieki za pomoc

• Mod Team
Napisano

tyle że te przyklejane to warto dac na inny klej niż fabryczny. U mnie to się odkleiło po dwóch tygodniach.

Proponuję puścic pełny pancerz hamulcowy, ale tu zainwestowałbym w lepszej jakości pancerz i szlifowaną (plus galwanizowaną) linkę by wystarczyło na dłużej i opory na lince nie upośledzały hamowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...