bartek6622 Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Witam, stoję z zamiarem kupna porządnego oświetlenia na przód jak i tył roweru. Niestety nie wiem co wybrać. W oczy rzucił mi się ten komplet oraz ta i ta lampka. Oczywiście inne propozycje w podobnych kwotach też wchodzą w grę.
Gość Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Nowość Cree XM-L U2 900lm Kpl 2x Aku 2 x Ład HIT!! (3036507607) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mam na dziurach tryby same sie zmieniały straszny badziew (na rower) nadaje się jedynie dla ciecia w komplecie akumulator ładowarka białe swiatło meczy wzrok MacTronic SCREAM BPM-170L + WALLE BPM-2SL (3009396713) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. baterie AAA duzy minus skoro "porządnego" szukasz to moze zerknij na tą aukcje Latarka SolarForce L2P 800lm Cree XM-L nowa custom (3019004427) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. + "Na rower oraz EDC (latarka codziennego użytku) zdecydowanie polecam neutralną barwę światła, doskonale oddaje ukształtowanie terenu i barwy otoczenia oraz nie męczy wzroku tak, jak zimna biel. Czyli LED XM-L T5 4B." + brak stroboskopu ten uzytkownik sprzedaje dobre latarki (raz w tygodniu wystawia aukcje) Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Bocialarka 4.0 - bo więcej znaczy lepiej . do tego ten akumulatorek http://allegro.pl/akumulator-li-ion-panasonic-ncr-18650-3350mah-nowy-i3003012728.html
Foxi Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Ten zestaw to badziew. Z latarką o mocy 243lumenów będziesz widoczny ale sam nic nie zobaczysz. Osobiście polecam bocialarke jest bardzo dobra mała i dobrze trzyma się na rowerze i ma akumulatorki a nie zwykłe baterie
bartek6622 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Napisano 17 Lutego 2013 Właśnie bardziej zagłębiłem się w ofertę użytkownika cafel i wydaje mi się że jego propozycja jest najlepsza w kategorii cena/jakość Akumulator Li-ion Panasonic NCR-18650 3350mAh nowy (3003012728) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ładowarka Li-ion 18650 szybka dwa kanały nowa (3023463495) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Led Lenser uchwyt rowerowy uniwersalny latarka (3003001455) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Latarka SolarForce L2P 800lm Cree XM-L nowa custom (3019004427) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jednak cena 300zł to znacząco po wyżej moich oczekiwań. Miałem zamiar wydać około 200zł za komplet przód+tył z ogniwem i ładowarką na przód. Z tego co wiem to do MacTronic SCREAM można bez problemu zaaplikować ogniwo.
Gość Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 "243lumenów będziesz widoczny ale sam nic nie zobaczysz" chyba slepy na rowerze o 24 wieczorem w okularach słonecznych nic nie zobaczy albo w dzień polarny bo co to za róznica dla slepego mam taz ta latarke http://allegro.pl/latarka-cree-xp-e-r3-260lm-zoom-kpl-neolux-edc-i3024226658.html 260 lm na 100 % mocy raziła kierowców, oswietla dwa pasy ruchu do jazdy miejskiej ustawiałem ją na 50 % optymalnie i tak wiecej niz inni rowerzysci których mijałem
Plastyk Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Bocialarka jest OK, Solarforce L2P Grega (przepraszam cafel'a) jest lepsza. Taka moja opinia, z tym że mam Bocię ale nie mam L2P, jeszcze ze 2 tygodnie Wiedz, że takie światełka mogą wciągnąć w jazdę nocną i będziesz chciał więcej Edit: za 200zł masz Bocię 440 z uchwytem i ogniwem z dostawą, na tył za 30zł będzie ostro świeciła, warto, jeśli nie L2P. Edit edit: zawsze była za 200zł w zestawie, teraz nie widzę, cóż.
Gość Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Na poczatek mozna tez: kompletując zestaw za wysyłke więcej zapłacisz niz ta latarka kosztuje ! 64 zł Latarka Cree Q5 240lm zoom aku + AAA+ ład PROMOCJA (2998282959) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. latarka, ładowarka wraz z ogniwem 18650 , adapter koszyk na baterie AAA pudełko prezentowe, smyczka do przewieszenia przez dłoń, diodowa 5 funkcyjna lampka na tył, uniwersalny uchwy z gumy wulkanizowanej,
Plastyk Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Panie, jaką wysyłkę, przód kupujesz w necie bo to jest ważne, tył w mieście, połowa świeci dostatecznie dobrze.
bartek6622 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Napisano 17 Lutego 2013 A co sądzicie o tej Słyszałem dość pochlebne opinie o niej.
Gość Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 ogniwo ładowarka uchwyt na rower kupi mamusia i bedzie się zgadzać połowa świeci dostatecznie dobrze tył ? Na rower oraz EDC (latarka codziennego użytku) zdecydowanie polecam neutralną barwę światła, doskonale oddaje ukształtowanie terenu i barwy otoczenia oraz nie męczy wzroku tak, jak zimna biel. Czyli LED XM-L T5 4B. Zwroc uwage na barwe swiatla biala meczy wzrok
Plastyk Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 O czym ty piszesz człowieku, jaka mamusia? Tak, tylne lampki które wystarczą do jazdy można kupić wszędzie za 20-40zł, a lampkę/latarkę przednią kupuje się w necie i to dobrą, bo to ona jest w tym układzie najważniejsza. Jak ktoś chce zaoszczędzić, moze rozpruć baterię od laptopa padnięta, ale bez ładowarki się nie obejdzie. Ja mam ogniw z takich baterii przygotowanych 12, jedno lepsze, więc mam ich 13. Normalnie wystarczą 2. Edit: jak ty te posty piszesz, normalnie 4 filozofów by trzeba żeby się domyśleć. Tak biała barwa światła męczy oczy, ale przy normalnym użytkowaniu taka barwa jak w Bocialarce nie przeszkadza, jednak miło mieć T5 4B. Nie wiem jak chińskie złoomy męczą oczy ale jeśli dużo bardziej niż bocia, to niedobrze. edit edit: tutaj link do opisu tuningowanego L2P
bartek6622 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Napisano 17 Lutego 2013 Nadal nie dostałem opini o tym. Była polecana ona w innym temacie na tym forum.
Gość Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Edit: jak ty te posty piszesz, normalnie 4 filozofów by trzeba żeby się domyśleć. Sam sobie odpowiedziałeś , staram sie zawsze normalnie kończmy juz ten OT pozdrawiam http://neolux.pl/pl/p/Latarka-Cree-XM-L-U2-900-lm-kpl-aku-ZOOM-mod-8400/140 http://allegro.pl/nowosc-cree-xm-l-u2-900lm-kpl-2x-aku-2-x-lad-hit-i3036507607.html dioda ta sama Cree XM-L U2 sterownik ten sam różni sie obudową i cena +/-15 zł, wyposażeniem
bartek6622 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Napisano 18 Lutego 2013 A co o tym komplecie sądzicie? http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=8699 Przemawia do mnie głownie cena, załączona ładowarka i pakiet baterii.
dziobolek Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Witam, stoję z zamiarem kupna porządnego oświetlenia na przód jak i tył roweru. Niestety nie wiem co wybrać... Podstawowe pytanie - do czego ma to służyć, tzn. gdzie masz zamiar używać???
adolfik9501 Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 A co o tym komplecie sądzicie? Lampa rowerowa/czołowa by upek XM-L T6 @3A 940lm! Przemawia do mnie głownie cena, załączona ładowarka i pakiet baterii. Sam taką nabędę jak wyleczę kontuzję. Będzie robić za czołówkę obok Magica 872 na kierownicy "Oryginalnego" chińczyka-dawcę kupi za jakieś 120-140 PLN, ale ten ma mieć poprawione chłodzenie oraz do wyboru jak i gdzie świecić (wszystko opisane w treści, dobrać ino kąty świecenia, tryby, diodę i kupować). Za tylną robi u mnie Walle. EDZIA: Oczywiście lampki tego typu okrutnie oślepiają, więc albo na ulicy/ścieżce skierować mocno w dół, albo choćby coś w stylu silikonowych lampek na przód zapodać, by było nas widać.
M1n1s7eR Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Taka czołówka do miasta to pomyłka. Przecież nie będziesz jechał cały czas wpatrzony w jeden punkt, a zaświecenie czymś takim po oczach kierowcom może się źle skończyć.
bartek6622 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Napisano 18 Lutego 2013 Dobra, zbieram na Lampę od grega, przekonaliście mnie ostatecznie.
Pwmichu Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Mam L2P od Grega ponad rok, jest rewelacyjna, używam jej bardzo często również w innych celach. Co do tańszych rozwiązań polecam też Mactronica Noise, nawet ten słabszy 300 lm świeci bardzo dobrze. Na tyle mam Walle'go jednak ułamały mi się plastikowe zatrzaski i musiałem ją wzmocnić gumową opaską.
zakol13 Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Solarforce od Grega + Walee wydaje się być optymalnym zestawem. Solarforce bardzo dużo światła, barwa nie męczy wzroku, solidna budowa, dobrze odprowadzane ciepło z diody i sterownika, najlepsza dioda, sterownik pisany przez Grega, + szereg innych usprawnień. Mam od 1,5 roku tą lampkę i jest niezastąpiona! Walee bardzo dużo światła dzięki, któremu wzrasta bezpieczeństwo (kierowcy zdają się mieć większy 'szacunek' do super oświetlonego kolarza), baterie starczają na wieeele godzin świecenia. Jedyny minus to zatrzaski.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.