guja Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Witam, od ponad roku mam problem z klamkami w tych hamulcach. Chodzi dokładnie o laga/luz na klamce , w sensie ze wygląda jak by była mocno zapowietrzona , hamulec łapie dopiero od połowy długości skosu klamki , powyżej tego nic sie nie dzieje. Najpierw ten objaw występował w prawej klamce , ale tej zimy pokazał sie również w lewej. Siła hamowania się nie zmieniła , jedynie denerwuje ten luz. Próbowałem to odpowietrzyć ale nie ma żadnego efektu. Nie ma tez widocznych uszkodzen czy wycieków płynu. hamulce używane bardzo rekreacyjnie. Czy coś się uszkodziło w tłoczku ?? czy ten typ tak ma po prostu i pora zmienić hamulce. z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Jeśli klaka mimo tego że późno łapie, jest twarda, i nie zmienia się punkt w którym zaczyna łapać, to może być to objaw zbyt małej ilości płynu w układzie. Normalnie wraz z zużyciem klocków, układ dopełnia się sam ze zbiorniczka wyrównawczego, jeśli masz za mało płynu to nie ma się z czego dopełniać, i klamka łapie coraz później. Zgadzało by się to z tym że najpierw działo się z to w prawej, bo jeśli tym hamulcem więcej hamujesz i to i klocki szybciej schodzą, a wtedy mogło by się dziać tak jak napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guja Napisano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Hamuje tak samo jak wcześniej , czyli generalnie słabo. Klocki są jeszcze ok. Powstał taki martwy ciąg ( porónałbym to do zbyt krótkiego pancerza z v-braków ) na klamce który nie powoduje żadnej pracy układu jedynie jałowy ruch klamki. spróbuje zrobić jakąs fotke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Czyli chyba prawie na pewno za mało płynu w układzie, tylko ciekawe czemu, oby było to spowodowane postępującym zużyciem klocków, a nie wyciekami. Moje Juicy 3 hamują spoko ale ja mam klocki metaliczne i tarcze 203/185 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.