Skocz do zawartości

[zatrzaski]LOOK S-Track nowość 2013

outta82

Rekomendowane odpowiedzi

Czy te pedały są przyjazne dla kolan?Czy lepiej zainwestować w Time?

Z tego co wiem, to Looki są najlepsze w tej sprawie. Jeździem na Shimano - ból był / Crankach egg - był był (mniejszy niż w Shi). W Lookach Quartz - zero bólu.

Jak przetestuje jazdę z trampkach to dam znać :):)

Z tego co wiem, to Looki są najlepsze w tej sprawie. Jeździem na Shimano - ból był / Crankach egg - był był (mniejszy niż w Shi). W Lookach Quartz - zero bólu.

Jak przetestuje jazdę z trampkach to dam znać :) :)

Hej,

i jak tam, prezent od zająca zimowego otrzymany? Nie ściemniaj że śnieg itp., jak doszły na pewno nie mogłeś oprzeć się pokusie i przejechałeś się w trampkach w nowych Lookach laski wodą oblewać po dzielni :D :D

A tak na serio, miałeś już okazję śmignąć w cywilnych?

Pozdrawiam

Czy istnieje możliwość regulacji bloków w poziomie tak jak w shimano?

Cześć Dawid,

nie mam tych Looków, założyłem temat żeby się do nich właśnie przekonać lub nie. Ale z tego co pamiętam gdzieś w środku wątku jest napisane że nie ma żadnej regulacji. Tylko wpinasz, wypinasz. żadnego luzu roboczego, żadnej regulacji sprężyny.

Ale dla własnej pewności prześledź wątek,

Pozdrawiam

Hej,

i jak tam, prezent od zająca zimowego otrzymany? Nie ściemniaj że śnieg itp., jak doszły na pewno nie mogłeś oprzeć się pokusie i przejechałeś się w trampkach w nowych Lookach laski wodą oblewać po dzielni :D :D

A tak na serio, miałeś już okazję śmignąć w cywilnych?

Pozdrawiam

JEszcze nie dotarły, zamawiałem w święta, więc dzisiaj mi wysłali, jutro powinny być :) Ale chyba jutro nie dam rady przetestować. Obiecuję, że przetesuje pedały w trampkach :):)

Zdziwiło mnie to, że kupiłem te pedały taniej niż starszy model Quartz. Często jest tak, że nowy model jest droższy - conajmniej przez 1 sezon.

Uwaga na aukcje Allegro z S-Track w wersji Race. W tej chwili są dwie i co zabawniejsze obaj sprzedawcy tak jak i dystrybutor nie posiadają oferowanych pedalow

Uwaga na aukcje Allegro z S-Track w wersji Race. W tej chwili są dwie i co zabawniejsze obaj sprzedawcy tak jak i dystrybutor nie posiadają oferowanych pedalow

? no co ty, kupiłeś? I co? biora ksiorę a potem że niby czekac kilka tygodni czy jak to się odbywa?

Dzięki za ostrzeżenie.

Pozdrawiam

dla dla mnie jest regulacja , ktora dziala:P na malego torxa . Krecilem tym kilka razy i efect jest !!!

W ten sposób poluzowałeś mocowanie sprężyny która podczas jazdy i wibracji działającą na nią może się odkręcić i masz po pedałach bo wątpie żebyć dokupił.

? no co ty, kupiłeś? I co? biora ksiorę a potem że niby czekac kilka tygodni czy jak to się odbywa?

Dzięki za ostrzeżenie.

Pozdrawiam

Kupić nie kupiłem ale pi zalicytowaniu można czekać i czekac

Hej,

ależ oczywiście że im więcej info tym lepiej:D Wciąż czekam na sprawozdanie czy da się trochę pojechać w cywilnych butach, bo szczeże mam takie krótkie max 3km traski "po bułki" i nie chciał bym za każdym razem zmieniać na platformy...

Mino wszystko, też zdecydowałem się na zakup :D

Jak już przetestujesz napisz jak się sprawują.Ja również zamieszczę kilka zdań własnej opinii.

Pzdr

Zajefajne pedały (i kasa w sumie nieduża). Co prawda śmigałem na pożyczonych tylko 2h ale opinia jak najbardziej pozytywna. Gdyby nie brak luzu to przy tej cenie nawet bym się nie zastanawiał tylko kupował. Sprężyna trzyma "w sam raz" (coś jak 70% podkręconego na maxa Shimano), wpięcia i wypięcia bardzo intuicyjne. Te 3km "po bułki" również spokojnie da się zrobić. Naprawdę bardzo ciekawa propozycja  :thumbsup:

Teraz w "ciemno" zamawiam Time Atac XC 6... chyba, że skuszę się na carbon i wersje 8  :whistling:

Wklejam caly komenaz, bo zeby przeczytac post na lb, trzeba byc zarejestrowanym.

Mam look s-track. I prawdę mówiąc to jestem lekko zawiedziony.

Reklamują je przede wszystkim jako posiadające bardzo duże podparcie. Sądziłem, że cała wypukła część platformy (srebrnej blaszki po środku) się podpiera, a w praktyce w bloku są dwa niewielkie bolce, na których się podpiera blok. I to wszystko. Łącznie mamy dwa punkty podparcia wielkości około 1/5 wypukłej części srebrnej platformy każdy. Niby dochodzi do tego podparcie bieżnikiem przy odpowiednim użyciu podkładek, ale.... Raz że mając naprawdę dość wysoki bieżnik i zdejmując wszystkie podkładki ledwo 'dosięgam' bieżnikiem do korpusu pedałów, a dwa... że to jest jak dla mnie tylko kilka milimetrów styku, bo korpus już w tym miejscu jest półokrągły. Dobry pomysł, świetna reklama, ale jak dla mnie to w wykonaniu czegoś tu brak i trochę tego nie rozumiem bo łatwo zrobić to lepiej. Wcześniej miałem exustary i shimano spd i jak dla mnie w spd podparcie jest większe.

Dwa to wpinanie - pewnie na ubijakach wygląda to jeszcze gorzej, ale stopa często się ześlizguje i jak dla mnie spd tutaj nieporównywalnie wygrywają.

Ogólnie dwie cechy które miały być 'super' jak dla mnie mocno przereklamowane i nie warto tutaj zmieniać nic ze względu na to

A jak wygląda z butami do tych pedałów? Shimano spd wystarczą i tylko bloki trzeba wymienic czy buty do każdego typu zatrzasków trzeba inne kupować?

standardowe wszystkie buty beda pasowac, wystarczy bloki przykrecic inne, troche sie roznia od shimano SPD.

a ciekawe ten punkt podparcia bieznikiem regulowany podkladkami, czy jak sie okaze ze bieznik jest jakis nieregularny (czesto ma fikusne ksztalty) to nie bedzie tak ze stopa bedzie wtedy pod dziwnym katem? Zreszta stawianie podparcia na bieznik moim zdaniem to lipa, bieznik czesto jest z miekkiej gumy wiec bedzie sie uginac. No i nie ma gwarancji czy dane buty z bieznikiem beda wspolpracowac..

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Prośba o opinie po dłuższym użytkowaniu. Może ktoś używa modelu S-Track Race.

Jak wypadają w porównaniu z pedalami time

I jak sprawują sie pedaly po dłuższym użytkowaniu? Używa ktoś może modelu S-Track Race? Jak wypadają w konfrontacji z pedalami Time?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...