outta82 Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 Witam, niedługo podejmę decyzję co do zatrzasków. Na razie nastawiłem się na CB ubijaki. Ale przeglądając Alle... upatrzyłem właśnie coś takiego http://allegro.pl/look-s-track-pedaly-mtb-284-gramy-bloki-ubijaki-ct-i3037755576.html. Wygląd i waga rewelka. Wiadomo, nowość 2013 więc nie oczekuję relacji z użytkowania, ale może jakiś długoletni użytkownik zatrzasków będzie w stanie na podstawie budowy i specyfikacji technicznej napisać co o nich myśleć. Pozdrawiam hej
jahoo84 Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Dzisiaj przyszły..... są piękne:) w weekend pierwsza jazda także napisze pierwszą relacje.
Gość gmx Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Przyłączam się do tematu - jakie wrażenia z jazdy?
outta82 Napisano 10 Marca 2013 Autor Napisano 10 Marca 2013 Dzisiaj przyszły..... są piękne:) w weekend pierwsza jazda także napisze pierwszą relacje. hej no i jak wrażenia? napisz coś, jak się spisują, jak jakość wykonania, jak wpinanie/wypinanie? luz roboczy ? pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na Twoje info... i dodatkowo mógłbyś napisać coś o działaniu hamulców? Są teraz właśnie XX na All... za 999zł komplet NOWY i biję się ze sobą kupić/nie kupić?? Hej
jahoo84 Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 hej no i jak wrażenia? napisz coś, jak się spisują, jak jakość wykonania, jak wpinanie/wypinanie? luz roboczy ? pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na Twoje info... i dodatkowo mógłbyś napisać coś o działaniu hamulców? Są teraz właśnie XX na All... za 999zł komplet NOWY i biję się ze sobą kupić/nie kupić?? Hej Witam, niestety w weekend nie było pogody i nigdzie nie wyjechałem...napiszę co widzę na sucho. Wpięcie jak i wypięcie jest mocne mocniejsze niż w moich wcześniejszych quartzach bardzo mi to odpowiada. Niestety ja nie będe korzystał z pełnej powierzchni podparcia którą chwali się look a mianowicie żeby protektor który jest w bucie (pomiędzy nim jest przykręcony blok) musi mieć min 8mm inaczej but bedzie opierał się tylko blokiem o pedł czyli cała teoria o "olbrzymiej" powierzchni podparcia można sobie wsadzić... ale myśle że bedzię dobrze i bez tego:) Jeżeli chodzi o hamulce to jeżeli jest to rok prod. 2012 to możesz łykać, ja waże ok 100kg w pełnym rynsztunku poprzednie hamulce to xt m785 były cholernie mocne ale cięższe od całego obecnego kompletu o 250g (tarcze śluby adaptery)! W xt tylna klamka była bardzo gumowata tzn hamował bardzo dobrze ale denerwował mnie to bardzo. W XX jest dużo lepiej, modulacja jest niesamowita!śiła hmm jak narazię jestem bardzo zadowolony aczkolwiek myslę że się jeszcze nie dotarły. Od nowości wymieniłem okładziny na EBC gold metaliczne, są skuteczniejsze od żywicznych avida ale wystarczy trochę wody i strasznie jęczą Jak na razie jeżdże po plaskim i nie wiem jak jest z przegrzewaniem.
outta82 Napisano 11 Marca 2013 Autor Napisano 11 Marca 2013 Dzięki za info. Szkoda że nie miałeś okazji potestować, tym bardziej że wiem jak nowe zabawki cieszą. Jak byś pamiętał odezwij się jak już będziesz miał miarodajną opinię. Swoją drogą świetna maszyna. Właśnie kończę mój projekt HT, ale coraz częściej z ciekawością zaglądam w projekty FS. Miałeś może doświadczenie z przesiadką z HT na FS? Rower ma dla mnie służyć do jazdy ambitnej rekreacyjnej z tzw. eksploracją ciekawych terenów. Raz na jakiś czas maratonik dla radochy z współzawodnictwa. Pozdrawiam
jahoo84 Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 zerknij jeszcze tu http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a16/10520/Look+S-Track/ Jeździłem długo na Ht i przesiadka była ukojeniem dla moich pleców:) na początku denerwuje straty moc podczas pompowania zawieszenia ale w miarme ewoluacji sprzętu (kolejnych ram) jest to wogóle juz niezauważalne. Sama jazda jest szybsza i stabilniesza bo już nie trzeba na byle korzeniu podnosić tyłka z siodełka:) Pozdrawiam
Gość gmx Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Więc dla mnie raczej odpadają. Kiedyś uzyskałem Quartz i powiem szczerze ze udało mi się zaliczyć pare porządnych gleb z powodu trudności z wypieciem. Innym ciekawym wynikiem użytkowania w/w pedalow była rozwarstwiona podeszła butów Speca
jahoo84 Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Więc dla mnie raczej odpadają. Kiedyś uzyskałem Quartz i powiem szczerze ze udało mi się zaliczyć pare porządnych gleb z powodu trudności z wypieciem. Innym ciekawym wynikiem użytkowania w/w pedalow była rozwarstwiona podeszła butów Speca Hmmm... rozwarstwiona? nie mogę sobie tego wyobrazić... mi nic takiego się nie stało. Byłem bardzo zadowolony z quartzów i nigdy nie zaliczyłem gleby z powodu mocnych sprężyn.
Mod Team durnykot Napisano 12 Marca 2013 Mod Team Napisano 12 Marca 2013 Niestety ja nie będe korzystał z pełnej powierzchni podparcia którą chwali się look a mianowicie żeby protektor który jest w bucie (pomiędzy nim jest przykręcony blok) musi mieć min 8mm inaczej but bedzie opierał się tylko blokiem o pedł czyli cała teoria o "olbrzymiej" powierzchni podparcia można sobie wsadzić... ale myśle że bedzię dobrze i bez tego:) W starych Quartzach ,aby uniknąć niekontrolowanego wypięcia but, a w zasadzie podeszwa musiała opierać się o korpus pedału/pedała. Ciekawe jak będzie w nowych. Też mnie kuszą. Innym ciekawym wynikiem użytkowania w/w pedalow była rozwarstwiona podeszła butów Speca Ciekawostka... żem się nigdy nie spotkał.
jahoo84 Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 I w starych nie było problemu z oparciem buta na pedale, protektor o którym pisałem nie musiał być tak wysoki jak w przypadku S-track.
Mod Team durnykot Napisano 12 Marca 2013 Mod Team Napisano 12 Marca 2013 Dobrze wiedzieć- trza by zmierzyć przed zakupem.Niemniej jednak poczekam na relację z jazdy.
Gość gmx Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Rozwarstwiona - podeszła karbonowa oderwala cię częściowo od podeszwy z tworzywa, potem miesiąc wymiany maili i bezowocna naprawa gwarancyjna. Dopiero po mailu do Spec USA otrzymałem nowe buty. Powodem oderwania była zbyt mocna sprezyna pedału zbyt mocno trzymająca blok , dzięki której udało mi się zaliczyć kilka bolesnych gleb. I żeby nie było, pedalow spd i pochodnych używam już kilka lat. Teraz używam Time atac Carbon chyba znalazłem pedały idealne
MarkizDeSade Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 Jak tylko coś na nich pojeździsz daj proszę znać, bo już bylem zdecydowany na Time'y ale te wyglądają mega ciekawie, ale tak mało o nich opinii...
jahoo84 Napisano 17 Marca 2013 Napisano 17 Marca 2013 Jestem po pierwszej jeździe i co mogę powiedzieć...... podobają mi się jeszcze bardziej! Wpięcie jest dużo łatwiejsze jak w quartz (często zachaczałem blokiem w pierwszą sprężyne która była słabo osłonięta w s-track jest dobrze schowana) Sprężyna jest naprawdę mocna! i podczas jazdy ma się wrażenie jak by się było zespawanym z rowerem! Luz roboczy......jaki luz roboczy ja takowego niewyczułem Podparcie buta jest mega! na pewno nie są to pedała dla osób które mają problemy ze stawami i raczej nie dla kogoś kto zaczyna przygode z "spd" ze względu na brak regulacji Mocnej sprężyny!
Patryke Napisano 18 Marca 2013 Napisano 18 Marca 2013 Szkoda, że nie mają luzu roboczego. A jak oceniasz samo wypinanie? Punkt wypięcia jest zdecydowanie wyczuwalny? Jak też według Ciebie są wykonane? Solidnie się prezentują, łożyska dobrze się kręcą? Ciekawią mnie one jako np. alternatywa dla Time. Tylko ten brak luzu roboczego. Wysłane za pomocą Tapatalk.
GhOsTwrc Napisano 20 Marca 2013 Napisano 20 Marca 2013 Tez uzywam tych pedalow look . wczesniej mialem Spd 540. Ogolnie nabylem je w teamowym sklepie z dobra znizka ok 190 zl komlet za 140 moglem miec 2 raz 540. Realna waga kompletu 288g. Zamontowalem je od razu w sklepie bez jakiej kolwiek regulacji sprezyny.Noga sie wypinala az za bardzo ale podkrecilem spezyne i jest juz ok. W porowniaiu do 540 maja mozliwosc wiekszego ruchu stopy na boki bez wypiecia niechcianego. Mam nadzieje ze trwalosc bedzie podobna do 540. Wpinanie i wypinanie nie stanowi wiekszego problemu trzeba sie przyzwyczaic i to wszystko.
jahoo84 Napisano 20 Marca 2013 Napisano 20 Marca 2013 Szkoda, że nie mają luzu roboczego. A jak oceniasz samo wypinanie? Punkt wypięcia jest zdecydowanie wyczuwalny? Jak też według Ciebie są wykonane? Solidnie się prezentują, łożyska dobrze się kręcą? Ciekawią mnie one jako np. alternatywa dla Time. Tylko ten brak luzu roboczego. Wypięcie jest dobrze zdefiniowane, nie trzeba zbędnie daleko wychylać buta żeby się wypiąć. Wykonanie jest ciekawsze jak w quartzach metalowe płytki pod blok na pewno zdadzą egzamin. Łożyskowanie... ładnie się kręcą(dwa maszynowe jedno ślizgowe).
Zazi Napisano 20 Marca 2013 Napisano 20 Marca 2013 W którym miejscu te pedały mają regulację sprzężyny?
jahoo84 Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Zamontowalem je od razu w sklepie bez jakiej kolwiek regulacji sprezyny.Noga sie wypinala az za bardzo ale podkrecilem spezyne i jest juz ok Oczywiście ten model nie posiada regulacji sprężyny. Kolega poprostu odkręcił troche śrube mocującą sprężyne do korpusu.
GhOsTwrc Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Nie wiem co to bylo ( maly torx)po dokreceniu jest lepiej .
outta82 Napisano 24 Marca 2013 Autor Napisano 24 Marca 2013 . Ogolnie nabylem je w teamowym sklepie z dobra znizka ok 190 zl komlet za 140 moglem miec 2 raz 540. Realna waga kompletu 288g. to może i mi kupisz te LOOK S-Track w tym magicznym sklepie w tej cenie ( 190PLN )? poważnie piszę. Daj znać na priv. Jestem po pierwszej jeździe i co mogę powiedzieć...... podobają mi się jeszcze bardziej! Wpięcie jest dużo łatwiejsze jak w quartz (często zachaczałem blokiem w pierwszą sprężyne która była słabo osłonięta w s-track jest dobrze schowana) Sprężyna jest naprawdę mocna! i podczas jazdy ma się wrażenie jak by się było zespawanym z rowerem! Luz roboczy......jaki luz roboczy ja takowego niewyczułem Podparcie buta jest mega! na pewno nie są to pedała dla osób które mają problemy ze stawami i raczej nie dla kogoś kto zaczyna przygode z "spd" ze względu na brak regulacji Mocnej sprężyny! hej, dzięki za relację z użytkowania. Co prawda piszesz że nie polecasz na pierwszą przygodę z zatrzaskami, ale chyba jednak się skuszę - po prostu wrzucę się na głęboką wodę od razu:D Dam znać jak tylko zaliczę pierwszą glebę Pozdrawiam
mtbikeer Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Właśnie zamówiełem takie pedały w jednym ze sklepów, pogadałem z sprzedawcą który już na nich jeździł i także mówił mi, że mocno trzymają i mają odczuwalnie większą powirzchnie podparcia niż w starch Lookach. Zastanawia mnie jedynie czy można w nich jeździć w miarę komfortowo w normalnych butach? (po tzw. bułki do sklepu ;P ) W Quartz można było.
outta82 Napisano 30 Marca 2013 Autor Napisano 30 Marca 2013 Właśnie zamówiełem takie pedały w jednym ze sklepów, pogadałem z sprzedawcą który już na nich jeździł i także mówił mi, że mocno trzymają i mają odczuwalnie większą powirzchnie podparcia niż w starch Lookach. Zastanawia mnie jedynie czy można w nich jeździć w miarę komfortowo w normalnych butach? (po tzw. bułki do sklepu ;P ) W Quartz można było. ooo, to i ja proszę o takie info...fajnie by było móc przejechać z 2-3 km w cywilnych butach. Jak przyjdą, zamontujesz i przetestujesz napisz proszę jak wrażenia w trampkach Dzięki Pozdrawiam
Zazi Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Czy te pedały są przyjazne dla kolan?Czy lepiej zainwestować w Time?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.