Skocz do zawartości

[Amortyzator przedni]Z piwotami 400zł(plus minus) - co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie :D

Po lekkich luzach w XCM'ie nadszedł czas na zmianę amorka ;)

Chciałbym trochę pojeździć w terenie, chociaż szosowo też śmigam.Mam v'ki i nie zamierzam ich zmieniać bo nie mam kilku stów na zmianę na tarcze.W takim wypadku zacząłem szukać amortyzatora.Musi być to 100mm.I tutaj zaczyna się duży problem...W cenie powiedzmy do 430zł nie ma prócz XCR chyba żadnego amorka z piwotami.Jestem tym wręcz załamany...Świetny byłby Spinner SW7, jednak jest to 80mm i nie chcę ryzykować, ponieważ zmieni mi się kąt główki ramy.Co polecicie w tej cenie? Raidon czy Epicony ostatnio widziałem na Allegro z 2010roku za 539zł - tyle nie mam.Zostaje mi tylko XCR ?? Proszę o rady, Wojtek.

Napisano

@MokryxD,

dziękuję Ci bardzo.Bardzo przystępna cena w sumie jak za Raidona.Jedyne, że kurde ten Raidon swoje waży ;) Epicon jakby znaleźć za tyle to byłoby idealnie...Ale zastanowię się.Chyba nic lepszego jak tego Raidona nie dostanę.Tą aukcję z Raidonem R widziałem - bardzo fajny, będę licytował.Jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycje - proszę bardzo zapodać.

Napisano

Jaką masz ramę? Ten spinner jak na 80mm jest dość wysoki, po za tym w XC im niższy amor tym lepiej. Moja rama (Merida flx carbon) teoretycznie jest projektowana pod 100mm, ja jeżdżę na 80 i uważam, że wtedy jej kąty są lepsze do jazdy XC. Zmiana na nieco mniejszy skok robi mniejszą różnicę niż na większy.

Napisano

nie patrz na skok widelca tylko na długość hak->początek sterówki, za 400zł to bym szukał rs tory z piwotami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...