djzatorze Napisano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Ale wygrzebał Całkiem tanio, jeżeli faktycznie to czasy II RP to rower do wzięcia za tysiaka (i to wysoki w gatunku!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Hello Everyone. I decided to close down Exigo Bikes. It is an opportunity at the same time for someone to take over the workshop with all the content or the whole business to continue the venture. I will happily pass over all the contacts, information, accounts of all distributors(Madison, Chicken Cycles, I-Ride, Fisher Outdoor Leisure) which getting into is very hard and requires a lot of work. Please pass this information to your friends and friends of friends as there might be a person that always wanted to open this kind of venture. I quit as there are matters which I believe hold the business back and I can't change them. But this business hold plenty of potential to someone who can communicate better and transfer more British blood into the product. I am happy to show the workshop on every Sat or Sun except the 4-5 July. All must go by the end of July so not plenty time left. If however whole business is purchased and run from the unit as it is the landlord is happy to continue letting the workshop. the rent price is £250/month with all bills included. Thanks, Bartek Z fejsbuka Exigo Bikes Ltd., czekamy na komentarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Ale że... tak po prostu? Bardzo smutna wiadomość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 30 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 ..w sumie sam nie wiem co myśleć...Widziałem wątek, który Bartek założył ale po przeczytaniu pierwszych dwóch stron miałem dość reszty, o samym pisaniu nie mówiąc. Smutne_- w sumie pakujesz gruby pieniądz, szkolisz, uczysz, nawet wystawiasz na targach... a potem nagle !.. być może niektórzy z tego forum łaknący własnego warsztatu (a są tu tacy, oj są... ) przemyślą to jeszcze z 12 razy zanim powiedzą hop.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 13 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Nie wiem czy ktoś zagląda na stronę Exigo ale.... feralny wpis zniknął Drugie życie? Życie po śmierci czy zwykłe rozsądne podejście do tematu, zweryfikowanie wcześniejszych założeń, zachowań, cen, podejścia do klienta?Najlepszości idzie życzyć tylko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Tego dowiemy się tylko od głównego zainteresowanego, lub przyjdzie nam czekać na rozwój wydarzeń :-) też trzymam kciuki! I radzę dołożyć do menu lutowanie torówek dla hipsterów, żeby był kapitał na lutowanie innych rzeczy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Bartek na FB wrzuca foty z lutowania , więc mam nadzieję że się nie podda i da radę rozkręcić interes edit: skoro na fb jako publiczne to podlinkuję tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Lipca 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 ... a lutuje widelec dla koleżki ode mnie z tyrki Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 7 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Matthew Sowter, Saffron Frameworks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silesianbikepl Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Witam, gdyby ktoś był zainteresowany zapraszam na mój blog o budowaniu rowerów. Od 20 września będę cyklicznie publikował wpisy, najpierw na temat budowy Frame Jig, zapraszam na http://silesianbike.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 16 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Września 2015 .. no no.. to się co niektórzy zaskoczą.. Napiszesz coś więcej ogólnego -skąd, ile, kiedy, jak, jak to widzisz potem itd itd... Myślę, że każdy chętnie poczyta, zapyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silesianbikepl Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Tak będzie wyglądać gotowy przyrząd. Jest on oparty o projekt Pithy Bikes( https://www.youtube.com/channel/UCqQaFLkweCgviyj_E0VEy9Q )o czym go osobiście poinformowałem. Wziąłem jego projekt na deskę kreślarską, przerobiłem to co uważałem za stosowne, przystosowałem do produkcji - wszystkie gabaryty elementów zwymiarowałem tak by koszt zakupu surowców był jak najniższy(na co dzień pracuję jako technolog-programista cnc ), obniżyłem koszty(o tym będę pisał na blogu). Jeżeli chodzi o blog to będę na nim cyklicznie publikował dokumentację techniczną ( wraz z plikami .stp) oraz sposób montażu. Po opublikowaniu całej dokumentacji umieszczę filmik gdzie zmontuję całość już "fizycznie". Następnie zajmę się tworzeniem samej ramy... ....i tak nigdy wcześniej tego nie robiłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Września 2015 No proszę. Stronę bloga wrzucam do zakładek i zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Fajna historia budowy ramy połączona z małym tutkiem http://www.victoire-cycles.com/en/news/1017-genesis-of-a-victoire-frame-step-2.html tu część pierwsza http://www.victoire-cycles.com/en/news/1015-genesis-of-a-victoire-frame-first-step.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silesianbikepl Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Takich historii jest sporo na necie, np to:KLIK (kilkadziesiąt postów włącznie z budową warsztatu;)) ...ciekawi mnie jednak ile takich historii jest w Polsce. Ile osób w naszym rodzimym kraju spawa/lutuje ramy. Jakiś czas temu dzwoniłem po wielu firmach w Polsce(w samej europie z resztą też) w poszukiwaniu tanich rur z 4130 i bardzo często spotykałem się z informacją, że już ktoś przede mną pytał o to i to właśnie do budowy roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Października 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Kłaniam, To ja zareklamuję dodatkowo kolegę silesianbikepl aka siwy http://paradoxbike.pl/index.php?/ Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silesianbikepl Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Kłaniam, To ja zareklamuję dodatkowo kolegę silesianbikepl aka siwy http://paradoxbike.pl/index.php?/ Szacunek... I. Wielkie dzięki, mam nadzieję że wkrótce to miejsce będzie na miarę velocipedesalon . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Października 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Hmmm... Wkrótce, może tu być delikatnym nagięciem rzeczywistości, no ale tylko życzyć powodzenia i rozwoju. Będę śledził Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silesianbikepl Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 IvanMTB...czas to pojęcie względne;)... tak, oczywiście zdaję sobie sprawę że jeszcze dużo wody Wiśle upłynie zanim moje forum osiągnie wymarzony poziom... ok, już nie offtopuje Pozdrawiam PS w dziale Zasoby umieściłem kilka staroci znalezionych w sieci, oto kilka z nich: może się komuś przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 3 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Budowniczych ram, nawet tych głęboko pochowanych w zakamarkach garaży, to pewnie u nas za wiela nie ma, ale fajnie, że coś takiego powstało.Miejmy nadzieję, że z biegiem czasu będzie się rozwijało na miarę tych zachodnich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silesianbikepl Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Budowniczych ram, nawet tych głęboko pochowanych w zakamarkach garaży, to pewnie u nas za wiela nie ma ... jeśli któryś ze schowanych użytkuje BikeCADa , to się dobrze składa ponieważ na Paradoxie konto założyli właśnie chłopaki z BikeCADa. Obiecali że pomogą w każdej kwestii:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Października 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Na samym początku mogliby napisać jak zarejestrować się na ichniej stronce Próbowałem kilkakrotnie z różnych przeglądarek, zawsze bez skutku... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silesianbikepl Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 możesz zpytać ich samych na Paradoxie ... ale najlepiej zrobić to z internet explorera i musisz jeszcze sprawdzić ustawienia javy http://www.bikecad.ca/security_1.7.0_51 jak coś to pisz na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Października 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Czegóż ja już nie kombinowałem Nawet do IE się zniżyłem na razie brak ciśnienia także luz. Przy okazji przyatakuję. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linux298 Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Jak to mówią, co się odwlecze... Zajęło mi to trochę więcej czasu niż pierwotnie myślałem, ale prawie jesteśmy w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.