Ciapus Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) Witam! Mama na oku kupno jakiegoś porządnego hardtaila do ok. 4500 zł. Wypatrzyłem sobie: Radon SRAM lub shimano, shimano ładniejszy ale ten na SRAMie podobno lepsze podzespoly ma. RADON Bikes ZR Race 29er 6.0 SRAM Mam również okazje nabyć w dobrej cenie rowerki firmy Ridley, co o nich sądzicie? Wersja a10, ma hamulce shimano jak one się spisują? Jeśli chodzi o wygląd to ten podoba mi się najbardziej Mountainbike: IGNITE 29" A 10 A poniżej 4k zł to już ten: http://ridley-bikes.com/pl/en/bikes/5/52/mountainbike/ignite-29-a-20 Chciałbym żeby rower był mało awaryjny, nie jeżdżę w jakimś bardzo trudnym terenie ale chce też zacząć startować w maratonach i też pod tym kątem chce wybrać rower. Edytowane 15 Lutego 2013 przez Ciapus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertos102 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Poproś moda o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu.Tu masz forum o kole 29, jest tam także oddzielny temat o Radonach. http://www.forumrowerowe.org/forum/115-29er/ pozdr. R/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Z tego co widzę, to Ciapus kupuje 29er, więc wydaje mi się że temat jest w dobrym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciapus Napisano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Najpierw założyłem temat w złym dziale i został przeniesiony tutaj Szkoda, że nie cieszy się zainteresowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Nie jestem jakimś znawcą rowerów, ale z tego co zauważyłem to Radon oferuje dobry osprzęt w rozsądnej cenie. Ten 6.0 w SRAM wygląda naprawdę przyzwoicie, szukałem czegoś podobnego i ciężko jest znaleźć.Osprzęt X9, Reba, 11,8Kg w tej cenie... wg. mnie brać! Edytowane 16 Lutego 2013 przez pewnyktos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciapus Napisano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Dziękuje za opinie, chciałbym również coś usłyszeć na temat tego Ridleya, ponieważ bardziej mi się podoba ale zastanawiają mnie te hamulce shimano br- m505 wiecie coś o nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Chociaz nie interesują mnie 29-tki to osprzętowo Radon 6.0 jest ciężki do pobicia.Kupiłbym na pewno Radona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 http://allegro.pl/specialized-stumpjumper-comp-29er-19-60-ceny-i3038916798.html oddam za 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciapus Napisano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Nie dzięki, wolałbym wybrać coś z tamtych dwóch powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi76 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Sam uzywam radona i jestem zadowolony, Co Do ceny to mysle ze to ostatni rok Tak niskich cen tej firmy wyrobili sobie marke wiec i cena sie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Jak by cena miała się zmienić, to co z Cube? Raczej wątpię, Škoda zawsze będzie tańsza niż VW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 też mi się nie wydaje żeby cena miała znacząco wzrosnąć - jak już to proporcjonalnie do innych marek. Trzeba brac pod uwagę brak kosztów dodatkowych takiej firmy (nie płacą prowizji dystrybutora w danym kraju no i sklepów oczywiście ... odpada tez koszt transportu ...) Wydaje mi się, ze ich zarobek na poszczególnym rowerze i tak jest juz wyższy niż np. powiązanego kapitałowo Cuba - a wnoszę to z tego iż pomiędzy porównywalnym rowerami Radona i Cuba jest ~20% różnicy w cenie wywoławczej... a na Cubie w naszym kraju można spokojnie wynegocjować niższą cenę o 15-17% (i to teraz przed sezonem)... a przecież to idzie tylko z marży sklepu ... sklepu który nadal na takim rowerze zarabia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Człowiek to niepojęte stworzenie. Kolega buchar69 podsuwa lekko zmęczonego Mercedesa, a klientela upiera się przy Skodzie i Seacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 @@Ciapus, jesli rozmiar 19" tego speca ci pasuje, to wybor ktoregos z 2 wymienionych przez ciebie nie bedzie raczej powodem do dumy, zeby nie powiedziec, czego dowiedzie przy takim budzecie nie wolno wrecz kupowac oczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi