latek37 Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 Cześć, chcę kupić prosty pulsometr do 150 zł. Znalazłem taki http://allegro.pl/pulsometr-sigma-sport-pc-9-iii-model-2013-i2967151383.html . Czy jest dobry albo czy zna ktoś inny w podobnej cenie?
parmenides Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 Cześć, chcę kupić prosty pulsometr do 150 zł. Znalazłem taki http://allegro.pl/pulsometr-sigma-sport-pc-9-iii-model-2013-i2967151383.html . Czy jest dobry albo czy zna ktoś inny w podobnej cenie? Mam w tej cenie sigmę pc 15.11. Jest ok. Używam do treningu rowerowego. Nie ma kododowanego sygnału, jest bardzo prosta, nie sygnalizuje wyjścia ze strefy. Mocowanie na rower trzeba dokupić osobno - ok 25 zeta. Pozdr Nie ma edycji postów??? Ta Twoja sigma będzie nawet lepsza, a tańsza. Spoko możesz brać. Jeśli jednak jednocześnie myślisz nad licznikiem rowerowym, to weź taki z kadencją i pomiarem tętnia. Mniej syfu na kierownicy. Wyjdzie drożej, ale lepiej jeździ się z jednym urządzeniem, który Ci wszystko pokazuje. Pozdr
evildick Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 Mam w tej cenie sigmę pc 15.11. Jest ok. Używam do treningu rowerowego. Nie ma kododowanego sygnału, jest bardzo prosta, nie sygnalizuje wyjścia ze strefy. Mocowanie na rower trzeba dokupić osobno - ok 25 zeta.... Chyba masz jakiś felerny egzemplarz. Mam taki pulsometr i sygnalizuje wyjście poza strefę w górę, wyjście w dół jak i powrót do strefy. Użytkuje parę miesięcy i mogę polecić. Chociaż z tego co widziałem są ostatnio jakieś promocje w Decathlonie na sprzęt Polara, więc myślę że warto się zainteresować, bo to bardzo dobry sprzęt.
parmenides Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 Chyba masz jakiś felerny egzemplarz. Mam taki pulsometr i sygnalizuje wyjście poza strefę w górę, wyjście w dół jak i powrót do strefy. Użytkuje parę miesięcy i mogę polecić. Chociaż z tego co widziałem są ostatnio jakieś promocje w Decathlonie na sprzęt Polara, więc myślę że warto się zainteresować, bo to bardzo dobry sprzęt. 15.11 sygnalizuje Ci dzwiękowo wyjście ze strefy?
mklos1 Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 Tak. Sigma 15.11 ma taką opcję. Z tego co pamiętam inny sygnał jest gdy tętno jest za niskie, a inny gdy za wysokie.
evildick Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 15.11 sygnalizuje Ci dzwiękowo wyjście ze strefy? Tak. Nie pamiętam dokładnie ale jeśli tętno jest za wysokie pika 5 razy, za niskie 3 a jak wracam do strefy to są 2 dłuższe piknęcia.
Mod Team michuuu Napisano 16 Lutego 2013 Mod Team Napisano 16 Lutego 2013 http://www.forumrowerowe.org/topic/88568-pulsometr-sigma-pc-2510/ http://allegro.pl/okazja-sigma-pulsometr-pc25-10-szary-fv-i3028790119.html
evildick Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 Zapomniałem dodać, że jest w ustawieniach opcja włączania i wyłączania alarmu wyjścia ze strefy.
latek37 Napisano 16 Lutego 2013 Autor Napisano 16 Lutego 2013 Dzięki za odpowiedzi. Zdecyduje się chyba na tą Sigme PC 25
parmenides Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Tak. Sigma 15.11 ma taką opcję. Z tego co pamiętam inny sygnał jest gdy tętno jest za niskie, a inny gdy za wysokie. Rzeczywiście to wydaje się ciekawe. Mam ten pulsometr od conajmniej roku i pomimo, że menu jest włączanie alarmu stref, i mam go włączony, to żadnych sygnałów dźwiękowych mój egzemplarz nie wydaje, a ćwiczę niemal codziennie:(
evildick Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Rzeczywiście to wydaje się ciekawe. Mam ten pulsometr od conajmniej roku i pomimo, że menu jest włączanie alarmu stref, i mam go włączony, to żadnych sygnałów dźwiękowych mój egzemplarz nie wydaje, a ćwiczę niemal codziennie:( Spróbuj go otworzyć, wyjąć i włożyć baterie. Dekielek ma od środka taka podklejoną blaszkę, która służy jako głośnik. U mnie było podobnie. Po włożeniu baterii i zamknięciu nie było sygnału ale po ponownym złożeniu wszystko działa.
parmenides Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Spróbuj go otworzyć, wyjąć i włożyć baterie. Dekielek ma od środka taka podklejoną blaszkę, która służy jako głośnik. U mnie było podobnie. Po włożeniu baterii i zamknięciu nie było sygnału ale po ponownym złożeniu wszystko działa. Dziękuję! Sprawdzę. Pozdr
evildick Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Dziękuję! Sprawdzę. Pozdr Dodam jeszcze, że ten głośniczek posiada takie pole w kształcie prostokąta o zaokrąglonych bokach. Do tego pola musi dotykać taka cienka blaszka, która wystaje ponad baterię. Przy zakładaniu dekielka trzeba zwrócić na to uwagę.
latek37 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Napisano 22 Lutego 2013 Przysłali mi dzisiaj PC 25.10 i mam problem, ponieważ nie może się zscynchronizować z paskiem (za każdym razem No Signal). Czy miał ktoś już podobne problemy lub wie jak to można rozwiązać? Baterie są na swoim miejscu?
evildick Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Przysłali mi dzisiaj PC 25.10 i mam problem, ponieważ nie może się zscynchronizować z paskiem (za każdym razem No Signal). Czy miał ktoś już podobne problemy lub wie jak to można rozwiązać? Baterie są na swoim miejscu? Miałem to samo z moim PC 15.11. W ogóle nie łapał sygnału. Skończyło się wymianą na nowy. Nowy łapie sygnał po około 3-4 sekundach.
Piksel Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 A opaskę montujesz mokrą i na odpowiedniej wysokości?
bunio Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Zwilż opaskę na styku z ciałem, jeśli nie pomaga to wymiana.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.