Skocz do zawartości

[pulsometr] Do 150 złotych

latek37

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, chcę kupić prosty pulsometr do 150 zł. Znalazłem taki http://allegro.pl/pulsometr-sigma-sport-pc-9-iii-model-2013-i2967151383.html . Czy jest dobry albo czy zna ktoś inny w podobnej cenie?

Mam w tej cenie sigmę pc 15.11. Jest ok. Używam do treningu rowerowego. Nie ma kododowanego sygnału, jest bardzo prosta, nie sygnalizuje wyjścia ze strefy. Mocowanie na rower trzeba dokupić osobno - ok 25 zeta.

Pozdr

Nie ma edycji postów???

Ta Twoja sigma będzie nawet lepsza, a tańsza. Spoko możesz brać.

Jeśli jednak jednocześnie myślisz nad licznikiem rowerowym, to weź taki z kadencją i pomiarem tętnia. Mniej syfu na kierownicy. Wyjdzie drożej, ale lepiej jeździ się z jednym urządzeniem, który Ci wszystko pokazuje.

Pozdr

Napisano

Mam w tej cenie sigmę pc 15.11. Jest ok. Używam do treningu rowerowego. Nie ma kododowanego sygnału, jest bardzo prosta, nie sygnalizuje wyjścia ze strefy. Mocowanie na rower trzeba dokupić osobno - ok 25 zeta....

Chyba masz jakiś felerny egzemplarz. Mam taki pulsometr i sygnalizuje wyjście poza strefę w górę, wyjście w dół jak i powrót do strefy. Użytkuje parę miesięcy i mogę polecić. Chociaż z tego co widziałem są ostatnio jakieś promocje w Decathlonie na sprzęt Polara, więc myślę że warto się zainteresować, bo to bardzo dobry sprzęt.

Napisano

Chyba masz jakiś felerny egzemplarz. Mam taki pulsometr i sygnalizuje wyjście poza strefę w górę, wyjście w dół jak i powrót do strefy. Użytkuje parę miesięcy i mogę polecić. Chociaż z tego co widziałem są ostatnio jakieś promocje w Decathlonie na sprzęt Polara, więc myślę że warto się zainteresować, bo to bardzo dobry sprzęt.

15.11 sygnalizuje Ci dzwiękowo wyjście ze strefy?

Napisano

15.11 sygnalizuje Ci dzwiękowo wyjście ze strefy?

Tak. Nie pamiętam dokładnie ale jeśli tętno jest za wysokie pika 5 razy, za niskie 3 a jak wracam do strefy to są 2 dłuższe piknęcia.

Napisano

Tak. Sigma 15.11 ma taką opcję. Z tego co pamiętam inny sygnał jest gdy tętno jest za niskie, a inny gdy za wysokie.

Rzeczywiście to wydaje się ciekawe. Mam ten pulsometr od conajmniej roku i pomimo, że menu jest włączanie alarmu stref, i mam go włączony, to żadnych sygnałów dźwiękowych mój egzemplarz nie wydaje, a ćwiczę niemal codziennie:(

Napisano

Rzeczywiście to wydaje się ciekawe. Mam ten pulsometr od conajmniej roku i pomimo, że menu jest włączanie alarmu stref, i mam go włączony, to żadnych sygnałów dźwiękowych mój egzemplarz nie wydaje, a ćwiczę niemal codziennie:(

Spróbuj go otworzyć, wyjąć i włożyć baterie. Dekielek ma od środka taka podklejoną blaszkę, która służy jako głośnik. U mnie było podobnie. Po włożeniu baterii i zamknięciu nie było sygnału ale po ponownym złożeniu wszystko działa.

Napisano

Spróbuj go otworzyć, wyjąć i włożyć baterie. Dekielek ma od środka taka podklejoną blaszkę, która służy jako głośnik. U mnie było podobnie. Po włożeniu baterii i zamknięciu nie było sygnału ale po ponownym złożeniu wszystko działa.

Dziękuję! Sprawdzę. Pozdr

Napisano

Dziękuję! Sprawdzę. Pozdr

Dodam jeszcze, że ten głośniczek posiada takie pole w kształcie prostokąta o zaokrąglonych bokach. Do tego pola musi dotykać taka cienka blaszka, która wystaje ponad baterię. Przy zakładaniu dekielka trzeba zwrócić na to uwagę.

Napisano

Przysłali mi dzisiaj PC 25.10 i mam problem, ponieważ nie może się zscynchronizować z paskiem (za każdym razem No Signal). Czy miał ktoś już podobne problemy lub wie jak to można rozwiązać? Baterie są na swoim miejscu?

Napisano

Przysłali mi dzisiaj PC 25.10 i mam problem, ponieważ nie może się zscynchronizować z paskiem (za każdym razem No Signal). Czy miał ktoś już podobne problemy lub wie jak to można rozwiązać? Baterie są na swoim miejscu?

Miałem to samo z moim PC 15.11. W ogóle nie łapał sygnału. Skończyło się wymianą na nowy. Nowy łapie sygnał po około 3-4 sekundach.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...