Skocz do zawartości

[rower] Jaki wybrać?

Marjan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie po raz pierwszy!

W związku z nadchodzącym sezonem zamierzam sprawić sobie mały prezent ;p

Rowerem lubię jeździć, jeżdże rekracyjnie ok 10 km dziennie. Głównie asfalt, lekki teren no i miasto. U mnie w mieście niestety ścieżek rowerowych brak, jeździ się po chodnikach. A od chodników ( no i krawężników) często nie wytrzymują obręcze ;/

ALUMINIOWY SZYBKI CROSS_INTEGRAL V1 + BŁOTNIKI MEN (3001583218) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Znalazłem coś takiego, z doświadczenia wiem, że na 28 nieźle się zasuwa. Co o nim sądzićie? Czy warto? Z tego co czytam podzespoły markowe ale nie najwyższej jakości, no ale coś za coś bo cena atrakcyjna.

Mam 185 cm wzrosty i 100 kg wagi.

Czy nie lepiej w moim przypadku wybrać coś tego typu: http://allegro.pl/mocne-mtb-kands-energy-1100-acera-full-alu-kaseta-i3006175223.html

W ciężkim terenie raczej nie będę jeździł, no ale to miasto ;/

Czekam na podpowiedzi

pzdr :laugh:

Napisano

Obie propozycje są dobre w tym zakresie cenowym.

Widelec amortyzowany też może być, aczkolwiek nie jest nieodzowny w mieście. Chociaż 50 zł, chyba nie zrobi katastrofy w budżecie?

Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2

Napisano
Widelec amortyzowany też może być, aczkolwiek nie jest nieodzowny w mieście. Chociaż 50 zł, chyba nie zrobi katastrofy w budżecie?

50 zł nie, ale jest możliwość domówienia? chyba nie zrozumiałem ;/

Napisano

Kolega miał na myśli chyba to, że drugi rower ma amortyzowany widelec i skoro jest tylko 50 złotych różnicy między rowerem 1 i 2 to warto je dołożyć:).

Napisano

między rowerami jest trochę więcej różnicy w cenie, może to zmyliło. Przeglądam ich specyfikację i widzę, że nie wiele się od siebie różnią. W moim przypadku mam dylemat, który wybrać. Ten na kołach 28 co wiem, że da mi wygodę na prostej drodzę, czy ten drugi, który może się okazać wytrzymalszy. :icon_confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...