Skocz do zawartości

[Koła]Remerx Magic opinie

Grand231

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym zasięgnąć porady odnośnie tych kół wojczal-bike.pl Koła Remerx Magic 26, Novatec 711 / 712SB, CN Spoke Aero 424 1440g czy nadają się pod osobę ważącą 76 kg, rower 9,3 kg?, przeznaczenie tylko wyścigi - dodatkowo jak sprawują się te obręcze pod względem sztywności oraz na koniec co to są za szprychy, czy są wytrzymałe czy po prostu odlajtowane na maksa z tendencją do pękania?.

Jeśli tego nie zrobiłeś to powinieneś poszukać na forum informacji bo kilka osób ma kółka na obręczach Remerx Magic i większość je sobie chwali.

Jak coś na Bikestacji jest identyczny zestaw tylko że na szprychach DT Super Comp i waży 80g więcej oraz kosztuje 150zł mniej.;)

Też czekam na jakieś większe informację na temat tych kół , chwilowo na bikestacji nie są dostępne , ale przecież chyba można do nich napisać żeby zamówili , lub zlożyli . Bo te co podane przez autora to trochę za dużo 950zł jak bikestacja oferuje takie same za 680zł . Właśnie jestem też przy wyborze i rzuciły mi się bardzo w oko , wagowo przyzwoicie , piasty też jak to dostałem odpowiedź solidne ale jeszcze poczekam zrobie wywiad środowiskowy na forum i potem zgłoszę się z prośbą o złożenie , ewentualnie w innej konfiguracji niż podano na stronie

Wybaczcie to na piastach 811/812 , ale też są na piastach 711/712 ;)

A ile kosztowało by złożenie u ciebie kół na konfigu: obręcze Remrex Magic, do tego szprychy płaskie CN Spoke AERO 424, do tego piasty Novatec 711/712 oraz czerwone nyple?. Pzdr i dzięki za odpowiedz

A w ogóle to co sądzisz o obręczach Remerx Magic, warto je wsadzać do kół którymi będzie się pomykać po beskidach ?

• 2 tygodnie później...

Ja płaciłem w Bikestacji rok temu 890zł za taki zestaw. Koła jeszcze są całe, ważę >80kg, rower ~11kg + plecak. Są sztywne, nie mam z nimi żadnych problemów. Z tym, że jeżdżę raczej zachowawczo i nie mam porównania z niczym w podobnym przedziale cenowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...