Grand231 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam chciałbym zasięgnąć porady odnośnie tych kół wojczal-bike.pl Koła Remerx Magic 26, Novatec 711 / 712SB, CN Spoke Aero 424 1440g czy nadają się pod osobę ważącą 76 kg, rower 9,3 kg?, przeznaczenie tylko wyścigi - dodatkowo jak sprawują się te obręcze pod względem sztywności oraz na koniec co to są za szprychy, czy są wytrzymałe czy po prostu odlajtowane na maksa z tendencją do pękania?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Jeśli tego nie zrobiłeś to powinieneś poszukać na forum informacji bo kilka osób ma kółka na obręczach Remerx Magic i większość je sobie chwali. Jak coś na Bikestacji jest identyczny zestaw tylko że na szprychach DT Super Comp i waży 80g więcej oraz kosztuje 150zł mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 No ja wiem że jest taki zestaw ważący 80 g więcej - hehe ale to jest 80 gr !!, interesuje mnie ten pierwszy zestaw a w szczególności te szprychy i ich wytrzymałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Na Remer X magic zalozenie opony typu TNT graniczy z cudem , obrecz jest waska 18mm , ogolnie ja nie bylem z nich zadowolony , ale dlatego ze kolo zostalo zle zaplecione i doznawalo bicia. Jak obrecz sie zachowa w kole dobrze zaplecionym tego nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Ale czy ktoś wypowie się coś o tych szprychach, na koła i tak pójdą zwykłe oponki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Waga tych kółek jest mocno zaniżona, teoretycznie wyszlo ok 1500g. Szprychy jak szprychy, dosyc popularne i nie raz już się przewijały na forum, jeżeli koła są dobrze zaplecione nie ma prawa się z nimi nic dziać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Miskov jeździłeś na tych kołach ?, w sumie chodzi mi o wersję na innych szprychach teoretycznie ważącą 1440 g, ta za 799 zł waży 1518 g. Czy ta wersja 1440 jest zawyżona do 1500 g o tą ci chodzi ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Można prosić o odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSG90 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Też czekam na jakieś większe informację na temat tych kół , chwilowo na bikestacji nie są dostępne , ale przecież chyba można do nich napisać żeby zamówili , lub zlożyli . Bo te co podane przez autora to trochę za dużo 950zł jak bikestacja oferuje takie same za 680zł . Właśnie jestem też przy wyborze i rzuciły mi się bardzo w oko , wagowo przyzwoicie , piasty też jak to dostałem odpowiedź solidne ale jeszcze poczekam zrobie wywiad środowiskowy na forum i potem zgłoszę się z prośbą o złożenie , ewentualnie w innej konfiguracji niż podano na stronie Wybaczcie to na piastach 811/812 , ale też są na piastach 711/712 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Bikestacja oferuje koła za 680 zł, na piastach nie 7xx a 8xx do tego na zwykłych szprychach a nie płaskich stąd różnica w cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 A ile kosztowało by złożenie u ciebie kół na konfigu: obręcze Remrex Magic, do tego szprychy płaskie CN Spoke AERO 424, do tego piasty Novatec 711/712 oraz czerwone nyple?. Pzdr i dzięki za odpowiedz A w ogóle to co sądzisz o obręczach Remerx Magic, warto je wsadzać do kół którymi będzie się pomykać po beskidach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaljg Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Ja płaciłem w Bikestacji rok temu 890zł za taki zestaw. Koła jeszcze są całe, ważę >80kg, rower ~11kg + plecak. Są sztywne, nie mam z nimi żadnych problemów. Z tym, że jeżdżę raczej zachowawczo i nie mam porównania z niczym w podobnym przedziale cenowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Ja już kupiłem takie koła wydają się na oko bardzo solidne. Koła składał mi użytkownik http://www.forumrowerowe.org/user/581-dawid/ - naprawdę polecam świetnie zrobione kółka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.