Skocz do zawartości

[Mocowanie] Uchwyt do GoPro na rower

Goorgoo23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam jakiegoś odpowiednika do oryginalnego mocowania kamerki GoPro HD2 do rurek. Znalazłem coś takiego, K-EDGE Big GO Handlebar ale jest drogie (~50euro -> 180-200zł) i nie ma tego w żadnym polskim sklepie ani na aukcji. Zależy mi aby było małych rozmiarów i max do 50zł, ale aby było trwałe. A może ktoś zrobił jakąś samoróbkę z użyciem tych samoprzylepnych mocowań dostarczonych z kamerką w pudełku? Myślałem nad kupnem mocowania do GPS dla roweru za 15zł na allegro, obcięciu niepotrzebnych części tego mocowania tak aby została tylko powierzchnia do naklejenia tego mocowania GoPro i by było, ale i tak będzie większe od tego k-edge... Jakieś pomysły? :)

Napisano

No właśnie ten zestaw redleaf bylby ok, tylko nawet na zdjęciu z zamocowaną kamerką na widelcu roweru widać, jak się śruby od mocowania chowają między szprychami. Nie chcę wiedzieć, co się stanie jak by się poluzowało i przestawiło w trakcie jazdy...

Napisano

Dzięki cichy, ale nie chcę oryginalnego, co napisalem w pierwszym poście.. Myślałem, że ktoś zrobił sobie tutaj sam takie mocowanie metodą prób i błędów i mógłby się tym podzielić, ale chyba nikt nad tym dłużej nie zasiadł.

Napisano

Możesz kombinować z obejmami do rur, przejściówkami HR mocowanymi na trytki, itp., ale już bym wolał ten tani zestaw z Allegro. Zresztą kupiłem go i leży u mnie w domu od paru tygodni. :D Najwygodniej jest mi jednak mocować kamerkę do kasku/na głowę. Wibracje są wtedy najmniejsze, obraz stabilny i łatwo można się wczuć w jazdę, gdy potem oglądasz klip z takiej perspektywy. Zakrzywione przylepce z zestawu też dałyby w niektórych miejscach radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...