repak59 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Chciałbym poćwiczyć stunt (jazda na kole itp.) zastanawiam się nad wymianą opon ale nie wiem co da taka wymiana.. czy ma to duży wpływ na prowadzenie roweru "na gumie" ? Dodatkowo dodam że rower ma mi posłużyć przez jakieś pół roku (później będę go sprzedawał i kupie coś porządniejszego) nie wiem czy opłaca się wymienić opony w góralu na szosowe ze względu na późniejszą jego sprzedaż.. Jeżeli opłaca się to co proponujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FikusPsikus Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Jeśli chcesz się nauczyć wheelie to zmiana koła czy opony nie ma sensu. Zmniejsz tylko ciśnienie w oponie do ok 2bar, jest wtedy stabilniej. Skup się lepiej na skuteczności tylnego hamulca, tak żeby był w stanie zablokować koło zaciskając klamkę jednym palcem, inaczej będziesz na początku leciał na plecy jak stracisz równowage. Jedyny sens zmiany koła jest jeśli obręcz jest krzywa i przez to nie da się ustawić hamulca sensownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
repak59 Napisano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Z hamulcami problemów nie mam.. tak więc postanowiłem nie zmieniać tych opon temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.