lukaspecrh92 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 no to twardy jesteś. albo faktycznie ten pakajak taki cudowny. chyba zainwestuję w ten kubraczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Ja pakajaka używam z koszulką termo z długim rękawem w temperaturze trochę powyżej zera, w niższych temperaturach jest mi ciężko złapać ciepłotę zapewniającą komfort. Oczywiście wiele zależy od indywidualnych cech organizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucano Napisano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 lukaspecrh92 W 15 poście polecałeś mi Pakajak, sądziłem że go używasz Polecam, zobacze czy mnie jakieś choróbsko nie chwyci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaspecrh92 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Pakajaka osobiście nie używam ale materiał oraz jego wlasciwości sa mi doskonale znane. A pakajaka polecałem ze względu na to, że jest to wyrób Endury, której to posiadem spodenki sztuk 2 i kurtke windchill, w której pezejeździłem całą zimę. Dlatego wyrobów tej firmy jestem na tyle pewnien, że moge je polecać w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paszczaq Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Szanowni, pozwoliłem sobie przyłączyć się do tematu, gdyż byłby bardzo zbliżony. Ponieważ w sprawie odzieży rowerowej jestem zielony, a poszukiwania to wcale nie łatwa sprawa, pozwoliłem sobie zwrócić się do doświadczonych użytkowników z zapytaniem. Potrzebuję kurtki na nadchodzące wiosenne dni. Niestety wiadomo wiosna w naszej ojczyźnie różna bywa i temperatury skaczą jak oszalałe. Dlatego też poszukuję czegoś optymalnego na zakres +5 - +15 powiedzmy zarówno kurtałki i jak i długich spodni. Planuję przeznaczyć na całość ok 400 zł. Znalazłem takowe cuda: http://www.mikesport.pl/rogelli-padua-kurtka-rowerowa-softshell.html oraz: http://www.mikesport.pl/rogelli-fobello-zimowe-spodnie-rowerowe-wkadka-coolmax.html Najbardziej zastanawiam się z tymi spodniami, czy aby nie za ciepłe na wiosnę? No i z tym pakajakiem to też nieźle czuję się zmieszany... Z góry dzięki za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Ja tak jak koledzy jeżdżę w produktach endury i bardzo sobie chwalę. Z tą różnicą, że zamiast pakajaka mam gridlocka. Przy temp. 0 do +5 zakładam pod spód tylko bieliznę termoaktywną z długim rekawem i na to kurtkę i wystarcza. Ponadto ja jeżdżę po lesie a gridlock ma to do siebie, że jak obeschnie z błota to od biedy można przetrzeć szmatką mokrą i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 ROGELLI FOBELLO - zimowe spodnie rowerowe , wkładka Coolmax Czarny Do niedawna "zajeżdzałem" te spodnie. Przednia membrana dobrze chroni przed wiatrem i deszczem, ale to raczej bardzo ciepłe spodnie są - od temperatur minusowych do +5 st. C. Poszukaj raczej coś "lżejszego". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paszczaq Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 @adamos, masz jakieś propozycję może? Ja całkowity brak doświadczenia w dziedzinie długich spodni, na wiosnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Ostatnio kupowałem grubą zimową lycrę, właśnie na ujemne temperatury i zdecydowałem się na produkt dhb. http://www.wiggle.co.uk/dhb-vaeon-zero-padded-bib-tight/ Z zakupu jak na razie jestem bardzo zadowolony. Jeśli jednak chciałbyś coś "lżejszego" na podany przez Ciebie zakres temperatur, to może spróbujesz z tym: http://www.wiggle.co.uk/dhb-vaeon-roubaix-unpadded-bib-tight/??pr=1068 Spodnie zbierają świetne recenzje i jak znasz angielski to możesz poczytać opinie użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.