kaapeo Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam, Posiadam RST First, chciałem nasmaować golenie zewnętrzne od śodka jakiego najlepiej smaru użyć do tego celu w miarę dobrego ? Szukałem cos na ten tamat ale nic konkretnego nie znalazłęm jedynie Motorex Bike Grease 2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Motorex Bike Grease 2000to smar do łożysk, nie nadaje się do smarowania goleni. Jedyny smar stały o zastosowaniu przy amortyzatorach jaki znam to judy butter od RockShoxa. Służy on jednak do smarowania uszczelek a nie samych goleni. Do goleni zastosuj olej do amortyzatorów motorexa (jeśli chcesz wlać coś do środka goleni dolnych aby smarowało golenie górne) lub brunox do amortyzatorów aby smarować golenie górne od zewnątrz (ale tutaj też możesz zastosować olej motorexa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Silikonowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Hmm... Brunox? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 http://www.e-lozyska.com/czescisamochodowe/smarsilikonowy.php taki lub podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Dzięki, Czy wazelina techniczna też może być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ja do uszczelek używam motorexa bike grease i nie narzekam. Jest to smar na bazie wapnia obojętny dla uszczelek i elastomerów oraz zapobiega galwanicznej korozji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Za czasów XCMa waliłem do środka łt43, brudził się bardzo szybko itp. Teraz do epicona właśnie też szukam czegoś lepszego, ale i nie za drogiego. Myślałem też o tym silikonowym, podobno fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Duże opakowanie http://allegro.pl/cx-80-smar-silikonowy-500g-szczecin-lukasinskiego-i2964341494.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Dziękuję za ponowne odpowiedzi, michuuu zdecyduję się na Twoją ostatnią propozycję tylko poszukam czegoś mniejszego w stacjonarnym gdzieś u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 500g to nie dużo przy regularnym serwisowaniu. A przydaje się nie tylko do amora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.