pawlox83 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam.Podczas wczorajszej jazdy po terenie wypadło mi pokretło od regulacij tłumienia odbicia.Od samego początku miałem pewne zastrzeżenia co do zamocowania tegoż poketła i byłem przekonany iż może to wypaść.Teraz nie mam jak regulowac odbić.Mam pytanie co zrobić?Bo amorek jest na gwarancij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Na gwarancji Ci tego nie przyjmą takie jest moje zdanie, chociaż zawsze możesz spróbować. Regulację odbicia wyregulujesz wsadzając w miejsce pokrętła długiego imbusa 3 albo 4 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ja bym zgłaszał na gwarancje bo tak sobie nie powinien odpaść . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlox83 Napisano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Dzwoniłem do sklepu i cięzko bedzie,może załatwia mi nowe.Swoja droga jak to jest że częsć tego typu może być zamocowana tak lużno,przecież to logiczne że amor pracuje przy dużych obciazeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 To pokrętło gubi się bardzo często (podobnie jak w RS). Można je kupić na stronie dystrybutora (eurobike.pl). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Mocowanie na wcisk z oringiem , może wylatać. Klucz imbusowy i po problemie, no chyba że zmieniasz ustawienia w czasie jazdy, codziennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Słyszałem, żeby zapobiec zgubieniu po skończeniu regulacji powinno wyciągnąć się pokrętło i schować (np. do torby podsiodłowej). Czy przez tą dziurkę może dostawać się brud do środka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ta śrubka wraz z pokrętłem kosztuje 60 PLN (ostatnio przerabiałem temat), a jeśli zgubiło się tylko pokrętło, to darować sobie dokupywanie, w Epiconie tłumienie trzeba regulować tylko przy istotnych zmianach temperatur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlox83 Napisano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ta śrubka wraz z pokrętłem kosztuje 60 PLN (ostatnio przerabiałem temat), a jeśli zgubiło się tylko pokrętło, to darować sobie dokupywanie, w Epiconie tłumienie trzeba regulować tylko przy istotnych zmianach temperatur. Możesz przyblizyc temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Mogę. U koleżanki przy świeżo kupionym, używanym Epiconie ta śrubka wraz z pokrętłem się obluzowały. Roboczo wkręciłem zwykłą śrubę z podkładkami, żeby się trzymało, a potem zamówiliśmy ww. zestaw od Eurobike. Samo pokrętło nie wypadało, ale faktycznie w Rebie trzyma się solidniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.