lesieque Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam Was. Skłądam w miare budzetową szosę. Zdecydowałem się na napęd 9rzędowy, gdyż po roku jeżdzenia na 2x7 stwierdziłem, że te dwa przełożenia się przydadzą, aby płynniej przyśpieszać, czy trenować w górach. Niestety moje koło jest pod wolnobieg, ale w zapasach piwnicowych znalazłem koło piaste szosową pod kasete 7rzędową. Chciałbym przepleść koło tak aby mieć kółko pod kasetę. Niestety wiem, że 9s nie zmieści się na bębenku. I tu pytanie. nigdy nie rozkręcałem koła, więc nie wiem jak to wygląda od środka. Czy istnieje możliwość przełożenia do szosowej shimanowskiej piasty(nie znam modelu) bębenka z koła np. MTB, który ma pojemność 9s? Z góry dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawka Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 niestety kaseta 9rz nie wejdzie na 7 rz bębenek przepraszam za post po d postem ale nie mogłam edytować ( a nie doczytałam do dokładnie poprzedniego i napisałam głupotę) spróbuj odkręcić bębenek od tej szosowej piasty i z tej mtb, to nie wymaga rozplatania koła, powinno się go dać odkręcić imbusem, nie powinno być problemów z przełożeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Wejść wejdzie, trzeba sie pozbyć którejś zębatki. Ja pozbywałem sie 11t robiąc podkładkę z kapsla po piwie albo innej cienkiej blaszki nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 . Czy istnieje możliwość przełożenia do szosowej shimanowskiej piasty(nie znam modelu) bębenka z koła np. MTB, który ma pojemność 9s? Musisz podać jakie bierzesz modele piast pod uwagę bo tylko kilka piast z poprzednich lat miała taką możliwość reszta nie pasowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.