Skocz do zawartości

[bebenek] kompatybilność między kołami

lesieque

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was. Skłądam w miare budzetową szosę. Zdecydowałem się na napęd 9rzędowy, gdyż po roku jeżdzenia na 2x7 stwierdziłem, że te dwa przełożenia się przydadzą, aby płynniej przyśpieszać, czy trenować w górach. Niestety moje koło jest pod wolnobieg, ale w zapasach piwnicowych znalazłem koło piaste szosową pod kasete 7rzędową. Chciałbym przepleść koło tak aby mieć kółko pod kasetę. Niestety wiem, że 9s nie zmieści się na bębenku. I tu pytanie. nigdy nie rozkręcałem koła, więc nie wiem jak to wygląda od środka. Czy istnieje możliwość przełożenia do szosowej shimanowskiej piasty(nie znam modelu) bębenka z koła np. MTB, który ma pojemność 9s?

Z góry dzięki za odpowiedź

niestety kaseta 9rz nie wejdzie na 7 rz bębenek

przepraszam za post po d postem ale nie mogłam edytować ( a nie doczytałam do dokładnie poprzedniego i napisałam głupotę)

spróbuj odkręcić bębenek od tej szosowej piasty i z tej mtb, to nie wymaga rozplatania koła, powinno się go dać odkręcić imbusem, nie powinno być problemów z przełożeniem

. Czy istnieje możliwość przełożenia do szosowej shimanowskiej piasty(nie znam modelu) bębenka z koła np. MTB, który ma pojemność 9s?

Musisz podać jakie bierzesz modele piast pod uwagę bo tylko kilka piast z poprzednich lat miała taką możliwość reszta nie pasowała

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...