Jurcyk Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 Witam, 48 lat,180 cm, 96 kg stanąłem przed wyborem tych dwóch rowerów w podobnej cenie. Gangstera już mierzyłem ale się nim nie karnąłem i tutaj bardziej odpowiada mi 17" zaś Canyona przymierzyć nie mogę.Ganster na żywo wygląda super, ma taki rześki , wiosenny kolor. Mam zamiar dużo jeździć w terenie ( szutry, leśne dukty ) mało po asfalcie ale też pragnę liznąć góry ! Pozdrawiam wszystkich twentyninerowców !
shafabike Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 Witam Ja jeżdżę od zeszłęgo roku na Gangs'cie i spełnił moje oczekiwania właściwie w każdych warunkach, w których miałem okazje jeździć tj, i po szosie ponieważ mam 20 km w jedną stronę do pracy, po utwardzonych ścieżkach jak i zaliczone 3 maratony Golonki. Jazda sprawia dużo radości i napęd 2 x10 naprawdę się sprawdził. Test tego rowerku jest na http://www.team29er.pl/. Właściwie jest tam wszystko napisane. pozdrawiam
nabial Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 gangsta, ale zobacz, jak wyglada model 2013 - wg mnie lepiej i jesli mialby 100mm skoku, to byloby jednak lepiej, niz 80 canyona trudniej przymierzyc, byc moze jeszcze kaza ci czekac pol roku, az go wyprodukuja i dowioza, a lepszy na pewno nie jest, raczej porownywalny/troche gorszy
Jurcyk Napisano 15 Lutego 2013 Autor Napisano 15 Lutego 2013 Faktycznie malowanie Gangsty 2013 jest stonowane i jeszcze ciekawsze ale nie znalazłem na razie ani jednego egz. w podobnej cenie. W kilku polskich sklepach zeszłoroczny model będzie jeszcze sprzedawany w tym roku.U sąsiadów Czechów model 2013 jest droższy o ok.800 zł i przekracza już 4 tys.
skwarek2 Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 Agang 7.29 w specyfikacji ma taki sztuciec: RST 29 F1RST Air (80/100mm), powietrzny blokada skoku Więc dawał by radę. Ale jeśli ma stać ponad 4tyś to bardziej opłacalny jest Canyon 5,9 / Radion 5.0 ( tego w Polsce przymierzysz). BTW za dużo tych rowerów na rynku! Człowiek głupieje przy takim wyborze.
Rulez Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) No i tu mamy problem z Canyonem - rozmiar raczej 18,5", długość górnej rury w tym rozmiarze 590 mm, trudno określić bez przymiarki czy i na ile by Ci podpasował (ja np przy wzroście 182 cm nie mógł bym się na tej ramie wyciągnąć, a zakładanie mostka 120 mm wypacza wyważenie roweru), rama 20" niby była by na mnie dobra na długość, jednak w tym rozmiarze ma gigantyczny rozstaw kół jak na rower tego typu ... Edytowane 16 Lutego 2013 przez Rulez
Rekomendowane odpowiedzi