Skocz do zawartości

[Polanica] - co warto zwiedzić rowerkiem ?

muzycom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po maratonie we Wrocławiu wybieram się z moją kobitą do Polanicy. Mamy zamiar pojeździć trochę rowerumi po okolicy. Co warto zobaczyć ? Czy polecacie jakieś szlaki?

Jesli ktoś uprawia/ał turystykę rowerową w tamtych rejonach to prosze o wszelkie sugestie.

Zdjęcia mile widziane.

Byłem w zeszłym roku w Polanicy, tyle że bez roweru, bardzo ładne miasteczko i okolica. Jednakże mimo iż będąc pieszo, dokonałem pewnych spostrzeżeń rowerowych (ech cykloza...) :)

Możesz się np wybrać bodajże zielonym szlakiem do zamku w Szczytnej i wrócić jakąś równoległą drogą albo gdzieś sobie alternatywnie wydłużyć trasę (do zamku i z powrotem to będzie góra 15 km tylko). Dłuższą traskę tyle że szosą możesz zaplanować Polanica > Wambierzyce > Radków > Karłów (drogą 100 Zakrętów) - z Karłowa możesz odbić pod Szczeliniec, na górę jednak z rowerem nie da rasy > Kudowa > Duszniki> Polanica, tyle że dość ruchliwa jest trasa Kudowa -Szczytna, więc ostatni odcinek będzie uciążliwy (chyba że ten kawałek przejedziecie pociągiem). Poza tym super tereny są na południe od Dusznik w kierunku Zieleńca i na południowy-wschód, tyle że najpierw trzeba tam podjechać. Ciekawie też jest w okolicach Bystrzycy Kłodzkiej, na rower też się nadają okolice Międzygórza (fajny wodospad Wilczki) z lasami za Międzygórzem,ale to troszkę dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...