szewka Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 HI ! moze takie(masz na 2 koła) http://allegro.pl/shimano-deore-br-m590-hamulce-v-brake-komplet-p-t-i3101264184.html
Piksel Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Ja bym szukał czegoś z równoległym dociskiem, tj. LX, XT, XTR i do tego klamki z servo wave. Ihmo tradycyjne v-ki hamują tak sobie, za to równoległe to inna bajka. Będzie nieco drożej, ale uważam że warto, bo działanie takich hamulców jest nieporównywalne do tradycyjnych.
premier2 Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Przesadzasz - dobrze ustawione v-ki z dobrymi klockami hamują naprawdę nieźle. Dodatkowo, ciągle można kupić je nowe i nieużywane, a równoległe to już loteria i można wtopić, kupując ramiona z niezłym luzem...
Qr3ak Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Równoległe są dobre do czasu powstania luzu. Boster to też dobry patent na v-ki.
kadargo Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Poza tym dobre rozwiązania się kopiuje, czego przykładów w bikeświecie jest mnóstwo. Na rynku mamy w tej chwili... ups, zero takich rozwiązań bo nawet Shimano stwierdziło, że to ślepy zaułek.
Piksel Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Równoległe są dobre do czasu powstania luzu. Pragnę zauważyć, że tylko dwa modele hamulców dostawały luzów, konkretnie BR-M950 i BR-M739, późniejsze modele mają ulepszony pantograf ze sprężyną, dzięki której nie klekocze, minimalny luz musi być, ponieważ tego typu konstrukcja nie może być zakuta na amen.
Piksel Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Jeszcze się trafiają, sam niedawno kupiłem fabrycznie nowe XTRy m960, trzeba śledzić sklepy i allegro.
kadargo Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Piksel, ja nie chcę absolutnie takich kupować, raz miałem i styka. Pytałem, żeby ponownie zwrócić uwagę na fakt, że nowych już nie robią z jakiegoś powodu... coś mi mówi, że nie nazywa się "bo są najlepsze ever"
Piksel Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Nie robią ich z powodu stopniowego wycofywania v-ek z wyższych grup. Zauważ, że do końca istnienia v-braków XTR były one z równoległym dociskiem.
dziobolek Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Przesadzasz - dobrze ustawione v-ki z dobrymi klockami hamują naprawdę nieźle... Zgadzam się z powyższym - mój rower to sprzęt typy cross/trekking, natomiast zestaw hampli to... - klamki Tektro Carbon Eclipse Klamki carbonowe nie z powodu wagi (nie cierpię na cycloreksję ) ale dlatego, że podobają mi się wizualnie no i są bardziej przyjemne, "cieplejsze" w odbiorze/dotyku szczególnie w chłodne i zimne dni - hample Tektro M-855 Do tego wystarczy dobrać odpowiednie klocki, zadbać o to, by linki lekko chodziły i w moim przypadku nie ma problemu, aby postawić rower "dęba", w suchych warunkach oczywiście... Jak jest mokro, to raczej każde V-ki w mniejszym lub większym stopniu mają problemy. Ale wiąże się to z rodzajem użytej mieszanki w klockach IMHO. Taka na mokre warunki szybciej się zużywa w suchych, taka na suche słabo radzi sobie z mokrym... Może i takie z prowadzeniem równoległym są deczko lepsze od zwykłych, ale moim zdaniem to bardziej marketing na wyciąganie kasy... Osobiście uważam, że zwykłemu użytkownikowi zwykłe wystarczą w zupełności, ale patrz uwagi j.w.
Piksel Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 ale moim zdaniem to bardziej marketing To nie żaden marketing, jeździłem na normalnych v-kach dobrej klasy tj. Avid sd7, Shimano LX, Sram 7.0 itp. oraz równoległych XT i XTR i zdecydowanie wybieram równoległy docisk, hamuje skuteczniej i z większą modulacją. Tradycyjne z dobrymi klamkami i klockami źle nie hamują, ale ihmo do równoległych to im daleko.
dziobolek Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Spoko, może w extremalnych warunkach się czuje różnicę. Podobnie podzielone są zdania na temat modulatora, więc...
kniaz Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Tak sobie czytam i wtrącę swoje trzy grosze. Mam w jednym rowerze z przodu tarczowy mechaniczny Shimano 505, a z tyłu V-brake XTR model 950. Oba współpracują z klamkami XTR. Pancerze i linki Nokona. Czyli bezpośrednie porównanie między V-brake i mechanicznym tarczowym. And the winner is V-brake i to bezdyskusyjnie. Nieporównywalnie lepsza modulacja i siła hamowania. Mechaniczny tarczowy po prostu tragedia-brak modulacji, mierna siła hamowania, trzeba mieć łapę Pudziana, żeby ten wynalazek porządnie hamował. Żebym mógł na przód założyć V-brake, to zrobiłbym to dawno temu, ale nie mogę, bo widelec nie ma piwotów. A nie chcę dawać na przód hydrauliki, bo zmąci mi wygląd kokpitu. Oczywiście nie jest tak, że to nie hamuje, bo hamuje i jak się mocno naciśnie klamkę , to może być. Ale porównanie z V-brake z kretesem przegrywa. Podobnie ma się sprawa z najtańszymi hydraulikami. Aha i żadnych luzów w XTR 950.
Shootee Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Ależ mylisz się z tymi siłami Otóż z tyłu koło zablokuje ci nawet najgorsza fałka Ponieważ z tyłu działa inna siła niż z przodu. Owszem dobre V-brake'i są lepsze niźli najtańsze mechaniki, ale to porównanie sensu nie ma.
kniaz Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 Sorry, ale się nie zgodzę. Zbyt dużo różnego rodzaju hamulców przerobiłem. Porównanie ma jak najbardziej sens. Mając z przodu i z tyłu V-brake, a mając z tyłu V-brake, a z przodu mechaniczną ( w tym przypadku tarczę) przewaga V-brake jest bezdyskusyjna. Tym bardziej, że kiedy jedna klamka działa z V-brake, a druga z tarczą, to masz niejako bezpośrednie, namacalne, porównanie działania samego hamulca i nie ma znaczenia, który jest na przodzie, a który na tyle. Nie musisz nawet siedzieć na rowerze, wystarczy porównanie, że tak powiem na sucho.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.