Skocz do zawartości

[kurtka] Pearl Izumi ELITE Barrier Convertible dobór rozmiaru

Krusher

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Intertesuje mnie kurtka Pearl Izumi ELITE Barrier Convertible Jacket

http://shop.pearlizumi.com/product.php?mode=view&pc_id=45&product_id=1728894&outlet=&color_code=3VD

problem w tym, że nie mam możliwości jej zmierzenia.

Czy któryś z szanownych forumowiczów dysponuje tą bądź inną kurtką tego producenta i jest w stanie doradzić wybór rozmiaru.

Mam 190 cm, 84 kg, 102 w klatce i stosunkowo długie górne kończyny....

zatem L czy XL?

z góry dziękuję za wszelkie rady,

pozdrower!

Mam zimowe spodnie tej firmy, 185 cm wzrostu, 75 kilo masy użytkowej, 96 cm w tyłku, dosyć szczupłe nogi - używam rozmiaru XL. Z jedną warstwą pod te spodnie siedzą dosyć obciśle, Lka była zdecydowanie niekomfortowa.

dziękuję bardzo za wskazówkę, a może ktoś ma kurtkę...

Rękawy L prawdopodobnie byłyby za krótkie, moje są w sam raz.

Dokładnie, moja bluza jest dosyć obszerna, rękawy natomiast są dopasowane.

bardzo Ci dziękuję za pomoc, napisz jeszcze jak z oddychalnością kurtki? nie gotujesz się w niej? zakładam ze wiatroszczelność jest super...

Również radzę Ci wziąć rozmiar XL.Kupiłem ostatnio koszulkę thermal z długim rękawem Pearl izUMI .Przy moich wymiarach 182cm,80kg,klatka 109,kupiłem XL i jest super.Tym bardziej kurtkę powinieneś wziąć większą aby w chłodniejsze dni coś pod spód jeszcze ubrać.Tylko cena coś mi nie pasuje,na linku który podajesz widnieje cena 109$,tam gdzie ja kupuję przed Swiętami można było kupić taką kurtkę grubo poniżej 100$,sam się nią interesowałem ,ale zrezygnowałem na rzecz drugiego kompletu letniego.Pozdrawiam.

180cm/85kg i ja wzialem M, L-ka zbyt obszerna.

Z kolei Pakajaka (ktorego po pierwszym zalozeniu w trasie rozdarlem szlifujac plecami asfalt w zeszly weekend :/) mialem L bo M-ka by sie w szwach rozeszla.

Aha, jak kupujesz online i zza granicy to ja wzialem z http://www.citysports.com/, maja wyprzedaz po $70.

a jak rekawy w M-ce?

PS dzięki za linka, super ceny ;)

Dla mnie dobre ale to dosc indywidualna sprawa. Wiecej bede mogl powiedziec jak przyjdzie w czwartek i przejade sie w niej bo w sklepie tylko przymierzalem na sucho.

wysłałbyś foto jak się w Mce prezentujesz? kwestia tłuwia - glowe i nogi wytnij ;)

Postaram sie dzis* (w Polsce to juz bedzie jutro) zrobic i wrzucic. Wczoraj juz przetestowalem, rekawy wystarczajaco dlugie (rower szosowy), tyl moglby byc dluzszy ale przy L-ce chyba i tak byloby tam krotko (a byla i tak juz dosc mocno obszerna). Stojka jest ekstra, bardzo szczelnie chroni od wiatru a jednoczesnie tylem jest spora wentylacja. Wczoraj wieczorem temperatura na pewno spadla miejscami ponizej 10*C i bez problemu jechalem 1.5h tylko w potowce pod spodem.

• 2 tygodnie później...

Tak to wygląda.

Mam taką samą kurteczkę. Przy wzroscie 176 rozm M pasuje bardzo dobrze.

Narzeczona przywiozła mi z USA :D Tam ciuchy są masakrycznie tanie, nawet po przeliczeniu na złotówki.

Ktoś tu napisał ze to nie to samo co softshell. Oczywiście, ta kutka jest lżejsza , świetnie chroni przed wiatrem ale nie wiem jak z wodą bo w deszczu nie jeżdżę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...