Krusher Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Witam, Intertesuje mnie kurtka Pearl Izumi ELITE Barrier Convertible Jacket http://shop.pearlizumi.com/product.php?mode=view&pc_id=45&product_id=1728894&outlet=&color_code=3VD problem w tym, że nie mam możliwości jej zmierzenia. Czy któryś z szanownych forumowiczów dysponuje tą bądź inną kurtką tego producenta i jest w stanie doradzić wybór rozmiaru. Mam 190 cm, 84 kg, 102 w klatce i stosunkowo długie górne kończyny.... zatem L czy XL? z góry dziękuję za wszelkie rady, pozdrower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Mam zimowe spodnie tej firmy, 185 cm wzrostu, 75 kilo masy użytkowej, 96 cm w tyłku, dosyć szczupłe nogi - używam rozmiaru XL. Z jedną warstwą pod te spodnie siedzą dosyć obciśle, Lka była zdecydowanie niekomfortowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusher Napisano 14 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Mam zimowe spodnie tej firmy, 185 cm wzrostu, 75 kilo masy użytkowej, 96 cm w tyłku, dosyć szczupłe nogi - używam rozmiaru XL. Z jedną warstwą pod te spodnie siedzą dosyć obciśle, Lka była zdecydowanie niekomfortowa. dziękuję bardzo za wskazówkę, a może ktoś ma kurtkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ja mam bluzę, w L. 185 cm, 80 kg, rozmiar w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ja mam doświadczenia tylko z mierzenia koszulek, a te wskazują że przy 188 cm bardziej leży XL. Przy 190 cm powinno leżeć jeszcze bardziej. Czemu nie spytasz u źródła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Aha, 98 w klatce, 66 ramię. Na Twoim miejscu wziąłbym XL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusher Napisano 14 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Aha, 98 w klatce, 66 ramię. Na Twoim miejscu wziąłbym XL. w sklepie radzą L, ale martwię się długością rękawów, ciekawe czy XL są bardzo obszerne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Rękawy L prawdopodobnie byłyby za krótkie, moje są w sam raz. Dokładnie, moja bluza jest dosyć obszerna, rękawy natomiast są dopasowane. *66 cm do kierownicy, przy zacisnietej dłoni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusher Napisano 14 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Rękawy L prawdopodobnie byłyby za krótkie, moje są w sam raz. Dokładnie, moja bluza jest dosyć obszerna, rękawy natomiast są dopasowane. bardzo Ci dziękuję za pomoc, napisz jeszcze jak z oddychalnością kurtki? nie gotujesz się w niej? zakładam ze wiatroszczelność jest super... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Nie mam kurtki, ale bluzę. Jest dosyć ciepła i nieźle oddycha, ale to nie softshell. P.s. To taka bluza SELECT Thermal Jersey. Ponieważ moja bluza jest Semi-Form Fit, a seria Elite to Form Fit, wziąłbym na Twoim miejscu XL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusher Napisano 14 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Nie mam kurtki, ale bluzę. Jest dosyć ciepła i nieźle oddycha, ale to nie softshell. P.s. To taka bluza SELECT Thermal Jersey. Ponieważ moja bluza jest Semi-Form Fit, a seria Elite to Form Fit, wziąłbym na Twoim miejscu XL. kurtka to tez semi-form fit..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 A rzeczywiście, sorry I tak wziąłbym XL, z dwojga złego lepiej żeby była trochę luźniejsza, niż żeby rękawy były za krótkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek56 Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Również radzę Ci wziąć rozmiar XL.Kupiłem ostatnio koszulkę thermal z długim rękawem Pearl izUMI .Przy moich wymiarach 182cm,80kg,klatka 109,kupiłem XL i jest super.Tym bardziej kurtkę powinieneś wziąć większą aby w chłodniejsze dni coś pod spód jeszcze ubrać.Tylko cena coś mi nie pasuje,na linku który podajesz widnieje cena 109$,tam gdzie ja kupuję przed Swiętami można było kupić taką kurtkę grubo poniżej 100$,sam się nią interesowałem ,ale zrezygnowałem na rzecz drugiego kompletu letniego.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomeB Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 180cm/85kg i ja wzialem M, L-ka zbyt obszerna. Z kolei Pakajaka (ktorego po pierwszym zalozeniu w trasie rozdarlem szlifujac plecami asfalt w zeszly weekend :/) mialem L bo M-ka by sie w szwach rozeszla. Aha, jak kupujesz online i zza granicy to ja wzialem z http://www.citysports.com/, maja wyprzedaz po $70. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusher Napisano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 180cm/85kg i ja wzialem M, L-ka zbyt obszerna. Z kolei Pakajaka (ktorego po pierwszym zalozeniu w trasie rozdarlem szlifujac plecami asfalt w zeszly weekend :/) mialem L bo M-ka by sie w szwach rozeszla. Aha, jak kupujesz online i zza granicy to ja wzialem z http://www.citysports.com/, maja wyprzedaz po $70. a jak rekawy w M-ce? PS dzięki za linka, super ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomeB Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Dla mnie dobre ale to dosc indywidualna sprawa. Wiecej bede mogl powiedziec jak przyjdzie w czwartek i przejade sie w niej bo w sklepie tylko przymierzalem na sucho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusher Napisano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Dla mnie dobre ale to dosc indywidualna sprawa. Wiecej bede mogl powiedziec jak przyjdzie w czwartek i przejade sie w niej bo w sklepie tylko przymierzalem na sucho. wysłałbyś foto jak się w Mce prezentujesz? kwestia tłuwia - glowe i nogi wytnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusher Napisano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Dla mnie dobre ale to dosc indywidualna sprawa. Wiecej bede mogl powiedziec jak przyjdzie w czwartek i przejade sie w niej bo w sklepie tylko przymierzalem na sucho. i jak przyszła kurtka? jest szansa na foto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomeB Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Postaram sie dzis* (w Polsce to juz bedzie jutro) zrobic i wrzucic. Wczoraj juz przetestowalem, rekawy wystarczajaco dlugie (rower szosowy), tyl moglby byc dluzszy ale przy L-ce chyba i tak byloby tam krotko (a byla i tak juz dosc mocno obszerna). Stojka jest ekstra, bardzo szczelnie chroni od wiatru a jednoczesnie tylem jest spora wentylacja. Wczoraj wieczorem temperatura na pewno spadla miejscami ponizej 10*C i bez problemu jechalem 1.5h tylko w potowce pod spodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomeB Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Tak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusher Napisano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Tak to wygląda. bardzo dziękuję, w takim razie biorę L pozdrower, i szerokich dróg.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Tak to wygląda. Mam taką samą kurteczkę. Przy wzroscie 176 rozm M pasuje bardzo dobrze. Narzeczona przywiozła mi z USA Tam ciuchy są masakrycznie tanie, nawet po przeliczeniu na złotówki. Ktoś tu napisał ze to nie to samo co softshell. Oczywiście, ta kutka jest lżejsza , świetnie chroni przed wiatrem ale nie wiem jak z wodą bo w deszczu nie jeżdżę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.