Bajkowiec Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 siemanko razem z kolegą zamierzamy pokonac trasę podaną w tytule bedziemy jechac jakimis pobocznymi trasami takze odległosc bedzie wieksza i teraz tak: co trzeba wziąśc ze sobą jakie klucze do ewentulanej naprawy?(dętki na pewno) jakie miesnie trzeba najbardziej wycwiczyc?(zapewne nogi) ale czy inne miesnie też muszą byc dobrze wycwiczone? jakie cwiczenia wykonywac? zaopatrywac się w koszulki spodenki tip rowerowe? bedziemy jechac na początku lipca takze jest czas na przygotowanie prawdopodobnie bedziemy chodzic ze 2 razy w tyg na basen wydajnosc pluc jest ważna? na co postawic w rowerze? waga?osprzęt czy moze co innego? moj rower centurion backfire fun 200 kolegi centurion backfire 40 z gory dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapelarz Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Piszesz jakbyś zdobywał Mt. Everest po prostu pojeździj trochę do lipca, potem się spakuj i w drogę. Co do narzędzi to tak lepiej zabrać , oprócz łatek dętek i zapasowej dętki, klcz 15mm 17mm ( popatrz na rower jakie są potrzebne i kilka imbusów ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 moye wzdawac ci sie ye to wsyzstko pryesada ale mamz po 15 lat dopiero i to bedyie 1 tak dluga trasa tak robilismz max 80km odpowie ktos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Czy jesteś w stanie pisać tak aby było to zrozumiałe?? Jak dla mnie sprawa podstawowa w jakim czasie chcecie to zrobić? Poza tym to w czym będziesz jechał to już twoja sprawa. Możesz nawet w dresach ale chyba logiczne stają się spodenki kolarskie lub jakiekolwiek turystyczne np. z pampersem. Komplet imbusów, dętki, pompka itd. wedle uznania. Te rejony to nie pustynia w razie poważniejszej awarii są od tego sklepy i serwisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 klawiatura ci się zmieniła na niemiecką... zrób najpierw 2 dniową wycieczkę - wszystko będziesz wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Przede wszystkim polecałbym jeździć na rowerze O tym co zabrać była już mowa wiele razy. Rower jak rower, zapewne będziecie jechać po asfalcie ? Ja bym tylko zwrócił uwagę na to żeby napęd miał młynek z miękkimi przełożeniami i nie był zużyty. Z ubrań bardzo ważna jest bielizna i bokserki termoaktywne - ja po tygodniu jazdy w zwykłych slipach miałem odparzenia na tyłku i to mi dało nauczkę Ogólnie pierwsza warstwa odzieży ma ogromny wpływ na samopoczucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Patrząc na mapę - nawet bocznymi drogami jest to trasa na 1 dzień, więc ja jechałbym z podkoszulkiem na zmianę, kurką przeciwdeszczową, telefonem, portfelem i bidonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 14 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 przed zakopanem na pewno pjedziemy do kielc krótsza trasa a tez trzeba trochwe km nakecic tak będziemy jechać po dordze)malo ucżesczanych)-wsiach a tak w ogóle to obawiam się jednak to jest ok 280km w jedną strone daleko od domu i w ogóle jak juz mówiłem bedzie ot taki 1 mój wypad jak mówiłem mam dopiero 15 lat z tad moje obawy chcielibyśmy przejechać calą trasę w 1 dzień wyjechać koło 5 rano i na noc zajechać na miejsce rowerem robię około 50km tyg albo i więcej nawet na pewno przed wyjazdem umyje elegancko bajka i naoliwie lancuch i itp chcę też go maksymalnie odchudzic w miarę molziwości (około 1,5kg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Masz trochę czasu do lata więc koniczne jest zrobienie kilku wypadów pod 150 km. Jeśli dasz radę w swojej okolicy zrobić taki dystans w jeden dzień to opisaną trasę w jedną stronę też zrobić się da. Ale nie przy założeniu, że jak napisałeś robisz 50 km tygodniowo. Liczę, że się pomyliłeś po inaczej delikatnie to ujmując zawracasz gitarę. Nie był bym zdziwiony gdybyś opadł z sił już za Krakowem a gdzie reszta dystansu z podjazdami?? Masz jak na razie mgliste pojęcie o swoich możliwościach, takie przynajmniej odnoszę wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 14 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 50 km robie jak jeżdze do szkoły itp najdluzsza trasę jaką zrobiłem to bylo około 100kmi jeszcze sporo sił mialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Tak ale 100 km to nie prawie 300 jak piszesz o ile to prawda a z tego blisko setka w górach. Zresztą moja dobra rada jak jesteś w stanie zrobić setkę to zwiększaj dystans tak aby dojść do tych 200. Będzie wtedy podobnie to śmiało możesz próbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.