Skocz do zawartości

[Rama] Pęknięcia w okolicach spawów.

Foxi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Według mnie są to pęknięcia ramy, a wiem co mówię bo już dwie mi pękły. Tak to bywa z aluminium jak się z niego korzysta ;) Jeżeli masz jeszcze gwarancję to leć do sklepu jak nie to pora kupić nową bo ze spawaniem aluminium to różnie bywa...

Napisano

2 lata gwarancji jeszcze :) Początkowo wydawało mi się że to pęknięty lakier bo mam kilka odprysków i ogólnie lakier jest słaby

Napisano

No to żyjesz ;) tylko przeprawa gwarancyjna nie zawsze bywa łatwa, ale życzę powodzenia :thumbsup: no i póki jeszcze sezon nie w pełni to wiele nie stracisz.

Napisano

Mnie to na lakier wygląda,ale po kilku zdjęciach ciężko ocenić. Ale skoro gwarancja jest, to leć się upewnić :) Chociaż wiadomo jak to z gwarancją bywa...

Napisano

Masz gware to sie nawet nie zastanawiaj. Odeslij rame i po sprawie. W przypadku gdy uznaja ze to nie jest pekniecie popros o notatke z ogledzin potwierdzajaca iz to nie pekniecie z nazwiskiem pracownika i pieczatka sklepu W najgorszym wypadku zostaniesz obciazony za koszty przesylki. Proste

Napisano

Tutaj nie ma co sie zlozyc. Na moje oko to wyglada na okolice tylnich gornych widelek i rury podsiodlowej. Sily jakie dzialaja na to miejsce nie spowoduja ze rama sie rozjedzie. No chyba ze bedzie ladowanie na piramidce :D Ja bym odsylal albo podeslal zdjecie ludziom w sklepie

Napisano

To jest tylko domysł czy pęka czy nie ,aby być pewnym trzeba pozbyć się lakieru a to już dyskwalifikuje gwarancje więc nie ma co się zastanawiać tylko im ją oddać niech sami zadecydują . Po ich ekspertyzie zawsze masz papier ;)

Napisano

To jest tak samo jakbyś chciał się leczyć przez internet :) Tak się po prostu nie da. Idź do sklepu i zgłoś sprawę, tam Ci się wszystko wyjaśni co to jest tak naprawdę. Jak masz "należytą" gwarancję to nie masz się o co obawiać.

pozdrawiam

R/

p.s.Jakiej marki jest ta rama?

Napisano

Tak po prawdzie to kogo to interesuje czy dawałeś ostro czy nie ,jeśli nie ma uszkodzenia mechanicznego czyli nigdzie nie było uderzone lub sztyca nie byla zbyt mocno wyciągnięta to wal do nich śmiało ,zawsze masz szanse na nową ramę .

Napisano

Niestety nie zawsze jest tak kolorowo. Znam przypadek gdzie mimo iz rower byl stricte na zawody DH i byl tam uzywany to odrzucili gwarancje piszac " rower uzywany niezgodnie z przeznaczeniem" :)

Napisano

Myślę, że w tym przypadku powiedzenie "czego oczy nie widzą tego duszy nie żal" się nie sprawdzi :D Skonsultuje się jeszcze z pobliskimi serwisami a jak coś to ramę wyślę pocztą do sklepu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...