mewes Napisano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam! Chcailbym wiedziec co lepiej kupic- korbe XT na octalink czy LX na zintegrowana os suportu? Cena ta sama, wagowo chyba XT mimo wszystko lepiej wychodzi. Czy moze ktos rozwiazac moj dylemat? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 z tego co mi wiadomo, to korby ze zintegrowaną osią suportu, są sztywniejsze. jak to wyglada w praktyce to powinien sie jakis uzytkownik wypowiedzieć. IMO, ja bym sobie kupił korbe lx04 i do tego suport shimano tez lx. korba lx04 wazy cos okolo 650gram (lub mniej) i do tego suport na octanlik. zbyt wiele nie wyjasnilem, dylematu zapewne nie rozwiazalem : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Jak masz kase bralbym XT ;] w koncu XT to XT. Wymaga przy tym suportu o mniejszym rozstawie wiec lzejszego. Sam mialem brac wlasnie XT na octa ale zrezygnowalem, bo jednak za drogo mnie by to wyszlo. LX HT2 sa sztywniejsze, to prawda... tzn pewnie polowa z nas tego nie odczuje ale sztywniejsze sa. Jednak wydaje mi sie ze beda bardziej awaryjne [lozyska szybciej w HT 2 siadaja... zreszta chyba o to shimano chodzi zeby ich sprzet byl coraz mniej żywotny bo i tak ludzie kupią nowy ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.