Skocz do zawartości

[Rower] Leader Fox Away Gent 2012- Czy możliwy jest tuning ?

eref

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. W zeszłym roku (dokładnie w maju) kupiłem Leader Fox Away Gent 2012. koła 28. Zrobiłem na nim w sezonie ok 3000 km. Rower ten jest szosowo-crossowy, więc swobodnie i bez stresu (że coś się popsuje) moge jeżdzić po szosie i utwardzonej drodze leśnej. Zastanawiam się czy mam możliwość podraosowania go tak żeby nie straszne mu były drogi kamieniste i trudny teren typu (żwir , piasek , dołki itp) . Czy mogę do tego roweru włożyć lepsze szersze koła oczywiscie plus lepsze piasty, ale zastanawia mnie fakt, czy jeżeli dam szersze bardziej wytrzymalsze koła zamiast tych które były w standardzie poprawi to wytzrymałość roweru. Jak będzie się zachowywał na trasie? Może ktoś robił podobny zabieg w swoim sprzęcie.

Jeżeli jest to możliwe to jakie koła kupić najlepiej i jakie piasty i czy wogóle jest sens przeprowadzać taką operacje.

Napisano

Czy nikt z was nie robił takiego zabiegu? Bardzo trudno gdziekolwiek znaleźć informacje. Jeśli ktoś z użytkownikówtego forum miał z tym jakąkolwiek styczność proszę o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...