Skocz do zawartości

[Rower] Zamiar kupna trekkingowego FFWD

Art4Bike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów,

jak widać jestem nowy na forum i mam nadzieję, że swoim pierwszym postem nie złamię zasad forum.

Otóż, od ubiegłego roku postanowiłem wskoczyć na rower i na dobre się z nim zaprzyjaźnić poprzez

codzienny dojazd nim do pracy. Jak na razie same korzyści czerpię z tego. Aktualnie posiadam 'górala'

ATB na 26" kołach, który w warunkach miejskich, na ścieżkach asfaltowych, nie pozwala na komfortową

i szybką jazdę. Niestety nie mam bagażnika i plecak mam na plecach podczas jazdy. W związku z tym zacząłem

się rozglądać za rowerem trekkingowym, który pozwalałby na lepszą i szybszą jazdę (kołą 28", wąskie opony itp)

przy pokonywaniu ok. 30km dziennie z dodatkowym obciązeniem tym razem już na bagażniku.

Mam jeden rower na oku i chciałbym aby ktoś z Was spojrzał na niego fachowym okiem i doradził czy jest

wart grzechu. Rower jest marki FFWD, ma 8-biegowe przerzutki Shimano Nexus. Czy za 550zł warto by było

go kupić biorąc pod uwagę, że wszystko jest sprawne? Będę wdzięczny za poradę.

Pozdrawiam.

post-161398-0-18595000-1360662649_thumb.jpg

post-161398-0-05593800-1360662655_thumb.jpg

post-161398-0-52963700-1360662660_thumb.jpg

post-161398-0-87600000-1360662665_thumb.jpg

post-161398-0-03861600-1360662671_thumb.jpg

Napisano

Jeśli nie jest mocno wyeksploatowany to cena jest ok. Za te pieniądze ciężko będzie znaleźć coś lepszego. Na codzienne dojazdy do pracy i weekendowy wycieczki asfaltowymi drogami po za miastem również się sprawdzi. Pamiętaj jednak o tym ile masz wzrostu i jaki jest rozmiar ramy tego roweru. O tym nie możesz zapomnieć.

Napisano

Może uda Ci się ponegocjować jeszcze cenę. Rower wygląda na solidny. Jeżeli masz taką możliwość to zrób jazdę próbną. Sprawdź przed zakupem czy nie ma luzów na korbie.

Napisano

Dzięki. Mam na tyle szczęścia, że dojazd do pracy to asfaltowe ścieżki w 95% i niekiedy dość długie

kawałki pod górę. Tutaj na pewno sprawdzi się rower trekkingowy.

Jeśli nie jest mocno wyeksploatowany to cena jest ok. Za te pieniądze ciężko będzie znaleźć coś lepszego. Na codzienne dojazdy do pracy i weekendowy wycieczki asfaltowymi drogami po za miastem również się sprawdzi. Pamiętaj jednak o tym ile masz wzrostu i jaki jest rozmiar ramy tego roweru. O tym nie możesz zapomnieć.

Dzięki. Oczywiście będę mocno negocjował jeżeli będzie w należytym stanie. Czy orientujecie się co to za rodzaj piasty na przednim kole? Myślałem, że

to może jakaś prądnica ale nie widzę żadnego okablowania do lamp.

Może uda Ci się ponegocjować jeszcze cenę. Rower wygląda na solidny. Jeżeli masz taką możliwość to zrób jazdę próbną. Sprawdź przed zakupem czy nie ma luzów na korbie.

Napisano

To jest całkiem porządny rower i jeśli wszystko jest w nim sprawne, to ta cena jest bardzo korzystna (cena nowego współczesnego modelu zaczyna się od 1098 EURO). Na takim, Allegro jeszcze nie widziałem podobnego roweru z takim osprzętem za choćby zbliżoną kwotę. Tam masz przyzwoity napęd z korbą o sporej ilości zębów i jedną z najlepszych piast Premium Nexus 8 (czerwony pasek)o usportowionych przełożeniach. Rama wygląda na solidnie zbudowaną. Widelec wygląda chyba na aluminiowy (opcjonalnie może też występować ze stali Cr-Mo i karbonowy). Koła są na dobrych, kapslowanych obręczach Ryde Zac 2000 i cieniowanych szprychach Sapim 2,0-1,8-2,0 mm (32 szt.). Wygięta kierownica zapewnia dość komfortową pozycję na rowerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...