Skocz do zawartości

[spodenki] krótkie na rower

kuchtu

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Szukam spodenek krótkich na szeklach z wkładką. U mnie w mieście dostałbym Accent Garda http://velo.pl/odziez/spodnie-spodenki-i-szorty/accent/garda. Brać je czy polecacie jakieś inne do 100zł ? Trasy które pokonuję, rzadko przekraczają 40km, głównie asfalt, prędkość raczej turystyczna, siodełko amortyzowane (czy też po prostu "komfortowe"). Lubię jeździć na rowerze, ale jednak bagażnik trochę boli nawet po tak niedużych trasach, dlatego pomyślałem o zwiększeniu komfortu. Chodziły mi jeszcze po głowie szoty z wkładką ale za duże uda mam xD. Co byście polecili ?

Napisano

W zależności od modelu kupuje M/5 (głównie spodenki) oraz L/6 (koszulki/bluzy). Wzrost 185cm, waga do 85kg, klata 100, pas 90. Realnie chyba wszystko powyżej L/6 jest po prostu szersze, wzrost w tej rozmiarówce nie ma dużego znaczenia.. Dla ciebie XL/7 będzie dobrze, prawdopodobnie mógłbyś połasić się na L/6 ale wtedy koszulka mogłaby okazać się za ciasna w klacie. Jeśli chodzi o spodenki to szelki można bardzo łatwo przyciąć i zszyć ze sobą jeśli okażą się zbyt luźne.

Napisano

Najbardziej zależałoby mi na dopasowaniu spodenek, żeby wkładka nie latała co by nie dawała przeciwnego od zakładanego efektu jakim jest zwiększenie komfortu. A jak jest z rozciągliwością materiału w czasie no i jaki jest ich następny ważny parametr mianowicie odprowadzanie wilgoci ? aha no masz jakieś slipy termoaktywne pod spodenki do polecenia ?

Napisano

Jestem początkujący nigdy tego nie używałem a chcę się wyposażyć w takie spodenki/bokserki z wkładką i mam pytanie. Czy pod to zakłada się normalną bieliznę czy bezpośrednio na gołe poślady?

Napisano

Jestem początkujący nigdy tego nie używałem a chcę się wyposażyć w takie spodenki/bokserki z wkładką i mam pytanie. Czy pod to zakłada się normalną bieliznę czy bezpośrednio na gołe poślady?

Bezpośrednio na .....

Teraz śmieszy mnie to pytanie ale kilka lat temu też na nie szukałem odpowiedzi,mało tego nawet jeżdziłem w slipkach i spodenkach z wkładką brrrrrrrrrrrrr

Napisano

Dupę możesz sobie poobcierać, chociaż akurat typowo termowaktywne gacie powinny być bezszwowe i wtedy ten problem nie występuje. Latem tyłek się sporo poci i to właśnie wkładka w spodenkach ma zapobiegać odparzeniom.

Napisano

Więc jeżeli założyć porządne slipki termoaktywne pod spodenki to i nawet latem powinny sobie dać radę przy odprowadzaniu czy tak ? no bo tak bez gatek dziwnie :sorcerer: Co sądzicie o brubecku ?

Napisano

E tam dziwnie. Normalnie. Kwestia przyzwyczajenia. Wkładkę w spodenkach trzeba traktować jak bieliznę, czyli po każdej jeździe do prania i przestaje być dziwnie.

Napisano

No własnie latem to lepiej bez dodatkowych warstw pod spodenkami. Przyjmijmy jako zasadę, że pod spodenki z wkładką idzie goła pupa

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...