kuchtu Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witam, szukam krótkich spodenek na rower najlepiej jak było by to coś do 50zł inne propozycje także przemyśle;), jakoś mega dużo nie jeżdze, chętnie dorzuce grosza do czegoś lepszego jakościowo i trwalszego;) rozglądałem sie troche na allegro, jak myślicie jest coś wartego polecenia? http://allegro.pl/odziez-spodenki-110179?change_view=1&order=bd z gory dzieki i czekam na propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spons92 Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Jak do 50zł, to http://allegro.pl/wy...967025270.html, ew. na ramiączkach nieco droższe, ale z reguły wygodniejsze WYPRZEDAŻ-SPODENKI MĘSKIE ACCENT GARDA R.XXXL CR (2970088892) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Szukam spodenek krótkich na szeklach z wkładką. U mnie w mieście dostałbym Accent Garda http://velo.pl/odziez/spodnie-spodenki-i-szorty/accent/garda. Brać je czy polecacie jakieś inne do 100zł ? Trasy które pokonuję, rzadko przekraczają 40km, głównie asfalt, prędkość raczej turystyczna, siodełko amortyzowane (czy też po prostu "komfortowe"). Lubię jeździć na rowerze, ale jednak bagażnik trochę boli nawet po tak niedużych trasach, dlatego pomyślałem o zwiększeniu komfortu. Chodziły mi jeszcze po głowie szoty z wkładką ale za duże uda mam xD. Co byście polecili ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 BCM nowatex mam od nich kilka kompletów ubrań i są naprawdę dobre jakościowo oraz wygodne, nie jest to najwyższa półka ale zdecydowanie solidna średnia półka z rozsądnymi cenami. Akurat mają wyprzedaż i warto spojrzeć bo np zestaw koszulka + spodenki można wyrwać za 150pln http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/mshop/promotion.html&mcatPage=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Powiedzmy że ta kolorystyka mi pasuje http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/koszulka_czarnozielona_czarne_spodenki.html najmniejszy rozmiar mają XL/7 gdzie wedle tabeli jest to 176-186 (ja mam 178) klatka 104 (ja mam 112) pas 94 (ja mam 95). Obecnie ważę 83kg, planuję jeszcze zjechać do 80kg, jak te wymiary mają się w praktyce ? jaki wymiar wybrałeś pod jakie swoje parametry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 W zależności od modelu kupuje M/5 (głównie spodenki) oraz L/6 (koszulki/bluzy). Wzrost 185cm, waga do 85kg, klata 100, pas 90. Realnie chyba wszystko powyżej L/6 jest po prostu szersze, wzrost w tej rozmiarówce nie ma dużego znaczenia.. Dla ciebie XL/7 będzie dobrze, prawdopodobnie mógłbyś połasić się na L/6 ale wtedy koszulka mogłaby okazać się za ciasna w klacie. Jeśli chodzi o spodenki to szelki można bardzo łatwo przyciąć i zszyć ze sobą jeśli okażą się zbyt luźne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Najbardziej zależałoby mi na dopasowaniu spodenek, żeby wkładka nie latała co by nie dawała przeciwnego od zakładanego efektu jakim jest zwiększenie komfortu. A jak jest z rozciągliwością materiału w czasie no i jaki jest ich następny ważny parametr mianowicie odprowadzanie wilgoci ? aha no masz jakieś slipy termoaktywne pod spodenki do polecenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LajtekPL Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Jestem początkujący nigdy tego nie używałem a chcę się wyposażyć w takie spodenki/bokserki z wkładką i mam pytanie. Czy pod to zakłada się normalną bieliznę czy bezpośrednio na gołe poślady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kforum Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Jestem początkujący nigdy tego nie używałem a chcę się wyposażyć w takie spodenki/bokserki z wkładką i mam pytanie. Czy pod to zakłada się normalną bieliznę czy bezpośrednio na gołe poślady? Bezpośrednio na ..... Teraz śmieszy mnie to pytanie ale kilka lat temu też na nie szukałem odpowiedzi,mało tego nawet jeżdziłem w slipkach i spodenkach z wkładką brrrrrrrrrrrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LajtekPL Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Hahaha dzięki mam nadzieję że kiedyś też się będę z tego śmiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 też bym się pośmiał, tylko mi powiedzcie co jest aż tak szokującego w noszeniu slipek termoaktywnych pod spodenkami z wkładką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LajtekPL Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 To chyba nie były slipki termoaktywne tylko zwykle gacie turboatomowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Dupę możesz sobie poobcierać, chociaż akurat typowo termowaktywne gacie powinny być bezszwowe i wtedy ten problem nie występuje. Latem tyłek się sporo poci i to właśnie wkładka w spodenkach ma zapobiegać odparzeniom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Więc jeżeli założyć porządne slipki termoaktywne pod spodenki to i nawet latem powinny sobie dać radę przy odprowadzaniu czy tak ? no bo tak bez gatek dziwnie Co sądzicie o brubecku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 E tam dziwnie. Normalnie. Kwestia przyzwyczajenia. Wkładkę w spodenkach trzeba traktować jak bieliznę, czyli po każdej jeździe do prania i przestaje być dziwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 No własnie latem to lepiej bez dodatkowych warstw pod spodenkami. Przyjmijmy jako zasadę, że pod spodenki z wkładką idzie goła pupa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LajtekPL Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ok dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisster Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Szukam krótkich spodenek z porządną wkładka. Startuję w maratonach MTB. Do tego często jeżdżę też po szosie do około 70km, w przyszłości planuję więcej. Posiadam obecnie spodenki http://allegro.pl/spodenki-kolarskie-garmin-xl-super-wkladka-loko-i3477780770.html z wkładką firmy TMF, ale nie czuję się w nich specjalnie komfortowo. Możecie zaproponować coś godnego polecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.