komtur88 Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 Witam, Mam pytanie. Czy pomiar szerokości kości kulszowych w sklepie Speca jest tylko i wyłącznie dedykowany dla produktów tej firmy? Można się sugerować tym wynikiem przy wyborze innych marek? Mierzyłem domowymi sposobami i wyszło mi 115-117mm. Pomiar w sklepie sugerował szerokość siodełka 143mm. Ja jestem w trakcie zamawiana SQlab 611. Wybrałem rozmiar 14cm. Dla pewności skontaktowałem się z bezpośrednio z firmą Sqlab oraz sprzedawcami tej marki i jak zwykle przy temacie siodełek opinie są podzielone(13 lub 14cm). Moje ostatnie siodełko to Scott Racing. W necie znalazłem dwa wymiary 130x265mm albo 135x275mm. Jak widac każdy inaczej mierzy. Ja nie mam pojecia jak prawidłowo zmierzyć siodełko. Jest pęknięte więc temat Scotta zamknięty. Ale wracając do sedna. Czy warto i czy w ogóle można sugerować się pomiarami Speca przy zakupie siodełka innej marki? PS. Uprzedzając odpowiedzi. Wiem, że najlepiej przetestować, ale Sqlab nie ma w Polsce.
Rulez Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 Można kupić inne, jednak nawet pomiar u Speca i kupienie jego siodła nie daje pewności, że będzie dobrze.
komtur88 Napisano 11 Lutego 2013 Autor Napisano 11 Lutego 2013 Klamka zapadła. SQlab 611 14cm już jedzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.