destro603 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 witam potrzebuje waszej pomocy z wymianą przewodu na dłuższy mianowicie jaki kupić, jakie końcówki i jak to wszystko złożyć w kupę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deTem Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Na chwile obecną trzeba skorzystać z tego: końcówki i przewód (oczywiście kolor to tylko przykład - do wyboru) Największy problem jest z końcówkami. Teoretycznie są takie np. z Unexsa, ale fizycznie będą dopiero być może w marcu (chyba że coś się zmieniło). Co do złożenia nie ma problemu, wszystko pasuje. Tylko nie wiem jak z odpowietrzaniem - ja oddałem do sklepu/serwisu co posiada odpowiednie oprzyrządowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 tu taniej Unex zestaw do skracania przewodów hamulcowych Shimano / Formula / Hayes - UN-HST02 :: Vincere Bike Components przewód A2Z na alledrogo masz po 30 zł metr. Ups nie zauważyłem że wyprzedane ale masz na tej stronie to samo w pojedynce. Hamulce - częsci serwisowe :: Vincere Bike Components Kupowałem niedawno u nich końcówki do Magury, przyszło szybko i wszystko pasowało. A insertu i nakrętki nie potrzebujesz bo spokojnie wykorzystasz stare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
destro603 Napisano 10 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Dziękuję za szybką odpowiedź mniej wiecej wiem juz o co chodzi. Wysyłane z mojego Sony Tablet S za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ja tez musze kupic dluzszy przewod do formuli rx poniwaz do 29er jest za krotli o te 15 cm. Slyszalem natomiast ze montowanie nieoryginalnego przewodu powoduje rozszczelnienie. Prawda to???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Zawsze, czy to w samochodzie, czy innej maszynie, każde "ruszenie" całości powoduje jakiekolwiek odbiegnięcie od stanu i jakości fabrycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 25 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 No w przypadku całkowitej wymiany przewodu musisz odłączyć przewód od klamki i od zacisku, toteż nastąpi rozszczelnienie. W przypadku jedynie skrócenia, kiedy odłączasz przewód tylko od klamki jeżeli zrobisz to sprawnie to system pozostanie szczelny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Bardziej mialem na mysli to ze juz po odpowietrzeniu hamulca z nieoryginalnym pezewodem, gdy wszystko jest szczelnie polaczone potrafi sie pojawic rozszczelnie.Np przy klamce ,znajomy mi odradzal poprostu uzywania nieoryginalnego przewodu poniewaz byl swiadkiem takich wybrykow. A pracuje w servisie rowerowym wiec troszke doswiadczenia ma. Czy wy mieliscie podobny przpadek??? Czy bez obaw moge brac nieoryginalny kabel i bedzie git??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Jeśli dobrze wszystko poskładasz, to nie ma prawa nie działać na zamiennikach. Niedawno wymieniałem przewód w swoich Hayesach. Zamiast kupować oryginalny w serwisie, dosztukowałem samemu 2x taniej i wszystko gra. W serwisach zawsze polecają oryginały, bo im droższy tym więcej zarabiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.