Skocz do zawartości

[hamulce] Formula rx wymiana przewodu

destro603

Rekomendowane odpowiedzi

Na chwile obecną trzeba skorzystać z tego: końcówki i przewód (oczywiście kolor to tylko przykład - do wyboru)

Największy problem jest z końcówkami. Teoretycznie takie np. z Unexsa, ale fizycznie będą dopiero być może w marcu (chyba że coś się zmieniło).

Co do złożenia nie ma problemu, wszystko pasuje. Tylko nie wiem jak z odpowietrzaniem - ja oddałem do sklepu/serwisu co posiada odpowiednie oprzyrządowanie.

tu taniej

Unex zestaw do skracania przewodów hamulcowych Shimano / Formula / Hayes - UN-HST02 :: Vincere Bike Components

przewód A2Z na alledrogo masz po 30 zł metr.

Ups nie zauważyłem że wyprzedane ale masz na tej stronie to samo w pojedynce.

Hamulce - częsci serwisowe :: Vincere Bike Components

Kupowałem niedawno u nich końcówki do Magury, przyszło szybko i wszystko pasowało.

A insertu i nakrętki nie potrzebujesz bo spokojnie wykorzystasz stare.

• 2 tygodnie później...

Bardziej mialem na mysli to ze juz po odpowietrzeniu hamulca z nieoryginalnym pezewodem, gdy wszystko jest szczelnie polaczone potrafi sie pojawic rozszczelnie.Np przy klamce ,znajomy mi odradzal poprostu uzywania nieoryginalnego przewodu poniewaz byl swiadkiem takich wybrykow. A pracuje w servisie rowerowym wiec troszke doswiadczenia ma. Czy wy mieliscie podobny przpadek??? Czy bez obaw moge brac nieoryginalny kabel i bedzie git???

Jeśli dobrze wszystko poskładasz, to nie ma prawa nie działać na zamiennikach.

Niedawno wymieniałem przewód w swoich Hayesach.

Zamiast kupować oryginalny w serwisie, dosztukowałem samemu 2x taniej i wszystko gra.

W serwisach zawsze polecają oryginały, bo im droższy tym więcej zarabiają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...