Skocz do zawartości

[luz w piaście] Nie wiem jak naprawić

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Problem polega na luzie w tylnym kole i to dość sporym. Jak wiadomo z lewej strony piasty posiadamy 2 nakrętki 15 i 17. Jeżeli się je ustawi , luzu wówczas nie ma , ale po przejechaniu 10km znów to samo , nie wiem co z tym zrobić a nie czuje sie komfortowo jadąc i myśląc o usterce.

Rower to Unibike Flash i zrobiłem nim 3100km w ciągu ostatniego roku

Napisano

Powinieneś rozebrać tą piastę, po takim przebiegu aż woła o serwis

Te piasty w Unibike Flash powinno się serwisować dość często bo są to najprostsze aluminiowe Quando

Napisano

Dzięki za odpowiedzi, mam nadzieje że to jakaś drobna usterka będzie, luz się robi w sumie od momentu gdy wymieniałem oponę na nowa w tylnym kole , pewnie coś nie tak poszło

Napisano

Może się mieć tak, że przy ściąganiu, zakładaniu koła coś się poluzowało. Przede wszystkim dotyczy to osi skręcanej.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam jeszcze raz, dopiero dzisiaj miałem chwile by zajrzeć we wnętrzności roweru. Rozkręciłem cały mechanizm wszystko wyczyściłem ale jak zobaczyłem kulki to się zaniepokoiłem od strony kasety było 8 kulek a z przeciwnej strony było 9 i widac ze jednej brakowało nie wiem jak to chodziło . Sprawdzałem kilkanascie razy czy nie zgubiłem kulki , ale niestety nie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...