Skocz do zawartości

[obejma podsiodłowa] na co to komu ?

Wilku89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To w takim razie zgadnij: jak to się dzieje, że wysunięta sztyca trzyma się w rurze podsiodłowej i nie zjeżdża na dół :question:

Notabene: obejma jest zakładana na górną część rury podsiodłowej...

Pozdrówko dla spostrzegawczych :D .

Napisano

nie "no comment" tylko jestem noobem w tych sprawach, wiec chce sie dowiedziec to i owo, nie narzekac mi tu ! :)

ja np nie mam obejmy, bo sztyce na dole przykreca sie u mnie na sruba zrobiona w rurze do ktorej wsadza sie sztyce...

Napisano

To rozwiązanie ze śrubą stosuje się w ramach stalowych (choć nie zawsze - czasem i tu występuja obejmy).

Pozdrówko wykładowe :mellow: .

Napisano

No proste :mellow: ty masz tam miejsce na srobe a w innych ramach takiego miejsca nie ma u trzeba miec obejme... ;] wysatrczylo by spojrzec na foto ramy i pomyslec; ].

• Mod Team
Napisano

Hehehe rozwaliło mnie to pytanie :)

ja np nie mam obejmy, bo sztyce na dole przykreca sie u mnie na sruba zrobiona w rurze do ktorej wsadza sie sztyce...

Jak to dokładnie wygląda? Wrzuć foto jak możesz.

Napisano

To wygląda tak B) . Dla mniej uważnych: mniej więcej pośrodku fotki, na dole (wędrować wzrokiem wzdłuż sztycy) :P .

Pozdrówko nawigacyjne :D .

Napisano

moze i genialny, ale po prostu nie mialem dpojecia do czegbo jest ta obejma, gdy w swoim rowerze mocowanie mam na srube wmontowana w rurke ramy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...