Skocz do zawartości

[350F] kupno roweru w UK

subarak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, potrzebuje kupić rower z wąskimi oponkami ale nie szosówkę! Znalazłem coś takiego:

Cross/Cyclo Cross - Crossway - Crossway 10 - Merida Bikes Great Britain

Giant Roam 4 Mens Sports Hybrid 2013 Bike with 10% free Goods - 359

Saracen Urban Cross 1 2013 Hybrid Bike | Evans Cycles

najbliżej mi do gianta ale chętnie wysłucham waszych opini lub być może innych waszych propozycji. Dodam że nie chcę tarczówek i jako że mieszkam w UK to chcę w UK go kupić.

z góry dzięki

Napisano

Może lepiej wziąć coś z sztywnym widelcem. Jak chcesz na wąskich oponkach jeździć. To wygląda na to że 90% twojej jazdy to będzie asfalt. Więc amortyzator z tego przedziału cenowego w sumie na nic się nie przyda.

Napisano

to też zalezy jak bardzo wąskie opony będziesz chciał. ja mam w miejskim typowe mtb z oponkami 1.25 gładkimi i jest ekstra. na asfalt amor jest całkowicie niepotrzebny, ale szosa z typowymi oponkami 23 to już całkiem inna liga i wymaga przestawienia się. więc jeśli wolisz raczej styl mtb, i nie chcesz obawiać się najmniejszych krawężników bierz raczej coś z takich co wrzuciłeś. Jeśli raczej będziesz pociskał tylko i wyłacznie po asfalcie to szosę. ale szosa praktycznie wyklucza zjechanie z asfaltu.

Napisano

W UK jeździ się wszystkim ,nie wiem w jakim mieście jesteś ale rower szosowy ro raczej się nie nadaje chyba że masz odcinki mało zaludnione tam są fajne drogi lecz dość często trzeba uporać się z mocnym wiatrem czy wzniesieniami (np Brighton i okolice ) ,celuj raczej w rowery które sam pokazałeś i nie koniecznie muszą one mieć amor .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...