marbar Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Najważniejsze że mają ten sam kolor No jak myślisz że kolorem się sugerowałem to jesteś w błędzie. DII jest po prostu olejem do układów hydraulicznych i na pewno nie zepsuje hamulców. Budowa nawet drogiego hamulca rowerowego jest prosta jak budowa cepai tam oprócz uszczelek nie ma co się psuć (przynajmniej nie od oleju). O uszczelki się nie boję bo to nie jest płyn agresywny a o takim samym zastosowaniu co oryginał np: shimano. Więc co ma się stać? Zresztą trzeci komplet hampli tym zlany i śmiga. Poprzednie dwa też u znajomych żyją i mają sie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 No jak myślisz że kolorem się sugerowałem to jesteś w błędzie. DII jest po prostu olejem do układów hydraulicznych i na pewno nie zepsuje hamulców. Budowa nawet drogiego hamulca rowerowego jest prosta jak budowa cepai tam oprócz uszczelek nie ma co się psuć (przynajmniej nie od oleju). O uszczelki się nie boję bo to nie jest płyn agresywny a o takim samym zastosowaniu co oryginał np: shimano. Więc co ma się stać? Zresztą trzeci komplet hampli tym zlany i śmiga. Poprzednie dwa też u znajomych żyją i mają sie dobrze. Moja wypowiedź była stwierdzeniem... ale spoko szczerze powiem że nawet nie wiem co napisałeś wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Takie sprzedawanie na allegro oleju Shimano w "pojemnikach zastępczych" rozlewanych ze zbiorczego to dobry interes. Można by nalewać różowy olej hydrauliczny, który jest kilka razy tańszy i jestem pewien że nikt by się nie zorientował i reklamacji też by nie było, bo będzie działa dokładnie tak samo. A przecież litrowy pojemnik Shimano jest tylko na zdjęciu :>) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Moja wypowiedź była stwierdzeniem... ale spoko szczerze powiem że nawet nie wiem co napisałeś wcześniej Ok kolego nie mam pretensji , fakt że myślałem że to się tyczyło mojej wypowiedzi, pomyłka Też tak sobie myślałem o tym sprzedawaniu rozlewki ale nie chciałem już rozdmuchiwać tego. A jeszcze lepszy biznes dla kogoś kto ma warsztat samochodowy i wymienia oleje w automatach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Jaki kolor ma oryginalny mineralny płyn hamulcowy Shimano? W moim Deore 596 był przezroczysty płyn, hampel nówka sztuka nie śmigana kupiony w Cykloturze. Jak skracałem przewód do zalałem tym z aukcji aledrogo i przez sezon nic niepokojącego nie stwierdziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Jeżeli oglądałeś w zbiorniczku wyrównawczym to nie widać że jest gaciowo-różowy. Oryginały mają właśnie taki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.