Skocz do zawartości

[Hamulce Shimano] Olej Motorex do hamulca Shimano?

adikx5

Rekomendowane odpowiedzi

Najważniejsze że mają ten sam kolor :P

No jak myślisz że kolorem się sugerowałem to jesteś w błędzie. DII jest po prostu olejem do układów hydraulicznych i na pewno nie zepsuje hamulców.

Budowa nawet drogiego hamulca rowerowego jest prosta jak budowa cepai tam oprócz uszczelek nie ma co się psuć (przynajmniej nie od oleju). O uszczelki się nie boję bo to nie jest płyn agresywny a o takim samym zastosowaniu co oryginał np: shimano. Więc co ma się stać?

Zresztą trzeci komplet hampli tym zlany i śmiga. Poprzednie dwa też u znajomych żyją i mają sie dobrze.

No jak myślisz że kolorem się sugerowałem to jesteś w błędzie. DII jest po prostu olejem do układów hydraulicznych i na pewno nie zepsuje hamulców.

Budowa nawet drogiego hamulca rowerowego jest prosta jak budowa cepai tam oprócz uszczelek nie ma co się psuć (przynajmniej nie od oleju). O uszczelki się nie boję bo to nie jest płyn agresywny a o takim samym zastosowaniu co oryginał np: shimano. Więc co ma się stać?

Zresztą trzeci komplet hampli tym zlany i śmiga. Poprzednie dwa też u znajomych żyją i mają sie dobrze.

Moja wypowiedź była stwierdzeniem... ale spoko ;) szczerze powiem że nawet nie wiem co napisałeś wcześniej :)

Takie sprzedawanie na allegro oleju Shimano w "pojemnikach zastępczych" rozlewanych ze zbiorczego to dobry interes.

Można by nalewać różowy olej hydrauliczny, który jest kilka razy tańszy i jestem pewien że nikt by się nie zorientował i reklamacji też by nie było, bo będzie działa dokładnie tak samo.

A przecież litrowy pojemnik Shimano jest tylko na zdjęciu :>)

Moja wypowiedź była stwierdzeniem... ale spoko ;) szczerze powiem że nawet nie wiem co napisałeś wcześniej :)

Ok kolego nie mam pretensji ;), fakt że myślałem że to się tyczyło mojej wypowiedzi, pomyłka :)

Też tak sobie myślałem o tym sprzedawaniu rozlewki ale nie chciałem już rozdmuchiwać tego.

A jeszcze lepszy biznes dla kogoś kto ma warsztat samochodowy i wymienia oleje w automatach :woot: .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...