Skocz do zawartości

[sztyca] dla ojca do trekkinga

Mexyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem. Potrzebuje wybrać z ojcem amortyzowana sztyce do 100zl. Możecie coś w tej sprawie doradzić? Dodam ze jego jazda to rekreacja bez ognia z opon. Proszę o odpowiedzi dot. sztycy a nie o porady w stylu kup se spodnie z pampersem.

Napisano

Czołem. Potrzebuje wybrać z ojcem amortyzowana sztyce do 100zl. Możecie coś w tej sprawie doradzić? Dodam ze jego jazda to rekreacja bez ognia z opon. Proszę o odpowiedzi dot. sztycy a nie o porady w stylu kup se spodnie z pampersem.

Dużo zależy jeszcze od średnicy. Nie wszędzie możesz dostać od ręki sztycę amortyzowaną o danym rozmiarze.

Jak szukasz czegoś taniego a w miarę dobrego - Accent ma chyba największą gamę sztyc amortyzowanych

Napisano

Witam

Posiadam taką sztycę Suntour NEX 27,2 , owszem jest to najlepsza sztyca z amortyzowanych, ale po 3 latach użytkowania przy wadze 80kg ten mechanizm też nabrał luzów, one przy jeździe trekingowej nie przeszkadzają, ale wystepują.

Napisano

To prawda - moja po ponad dwóch latach także posiada niewielkie luzy, których nie było na początku,ale szczerze mówiąc, to w niczym one mi nie przeszkadzają podczas użytkowania roweru.

Każda sztyca amortyzowana po jakimś czasie się zużywa i dostaje luzów ;)

Nie wiem jak teraz, ale dawniej można było kupić zestaw naprawczy dla sztycy Suntour.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...