Mexyk Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 Czołem. Potrzebuje wybrać z ojcem amortyzowana sztyce do 100zl. Możecie coś w tej sprawie doradzić? Dodam ze jego jazda to rekreacja bez ognia z opon. Proszę o odpowiedzi dot. sztycy a nie o porady w stylu kup se spodnie z pampersem.
lukeps Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 Czołem. Potrzebuje wybrać z ojcem amortyzowana sztyce do 100zl. Możecie coś w tej sprawie doradzić? Dodam ze jego jazda to rekreacja bez ognia z opon. Proszę o odpowiedzi dot. sztycy a nie o porady w stylu kup se spodnie z pampersem. Dużo zależy jeszcze od średnicy. Nie wszędzie możesz dostać od ręki sztycę amortyzowaną o danym rozmiarze. Jak szukasz czegoś taniego a w miarę dobrego - Accent ma chyba największą gamę sztyc amortyzowanych
dziobolek Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 Najlepsze IMHO sztyce pod względem komfortu to Suntour NEX/NCX http://allegro.pl/listing.php/search?category=16450&description=1&sg=0&string=sztyca+suntour
lukib1 Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 Witam Posiadam taką sztycę Suntour NEX 27,2 , owszem jest to najlepsza sztyca z amortyzowanych, ale po 3 latach użytkowania przy wadze 80kg ten mechanizm też nabrał luzów, one przy jeździe trekingowej nie przeszkadzają, ale wystepują.
dziobolek Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 To prawda - moja po ponad dwóch latach także posiada niewielkie luzy, których nie było na początku,ale szczerze mówiąc, to w niczym one mi nie przeszkadzają podczas użytkowania roweru. Każda sztyca amortyzowana po jakimś czasie się zużywa i dostaje luzów Nie wiem jak teraz, ale dawniej można było kupić zestaw naprawczy dla sztycy Suntour.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.