Skocz do zawartości

[lampka] Cree XM-L T6 1800LM

oldmanClint

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdecydowałem się jednak na Latarkę Cree ultrafire xm-l u2. Oprócz do użytku rowerowego będę ją mógł używać na polach kempingowych w razie potrzeby bo oprócz roweru moim drugim hobby jest karawaning :)

Napisano

Daj linka do tej latarki ...

Ostatnio znajomy się skusił na latarkę właśnie na XM-L U2 i była tragedia tak źle dobranego kolimatora dawno nie widziałem ...

Świeciło to gorzej niż Scream całe światło gubiło się gdzieś po drodze od diody do wylotu z latarki.

Pozdro

Napisano

Mam nadzieję że masz świadomość że te 4000 mAh to bajki na biegunach :)

Jak ogniwo realnie ma 2000 mAh to już będzie spory sukces.

Przynajmniej ta latarka jest inna niż ta znajomego :)

Pozdro

Napisano

http://allegro.pl/uw....html?source=ob

Kilka osób mi ją poleciło więc się zdecydowałem ... liczę się z tym że akumulatorki będę musiał dokupić.

Fatalny wybór. Wybitnie bazarowy produkt powinien być oferowany w raz ze słynną odpustową wiatrówką Norconia Germany której prędkość wylotowa (ta podawana przez sprzedawców) pozwala położyć dzika jednym strzałem. :icon_lol:

Napisano

mam tą

http://allegro.pl/nowosc-cree-xm-l-u2-900lm-kpl-2x-aku-2-x-lad-hit-i3036507607.html

na dziurach tryby same się zmieniały musiałem wyciąć gumowy włącznik (co 20 metrów zmieniały się tryby a jak się włączyło strobo to chciałem wyrzucić NA ROWER SIĘ NIE NADAJE !

mocno świeci ale bez zapałki teraz nie włączę białe swiatło męczy wzrok po paru h, jest też ciężka

mam też

http://allegro.pl/latarka-cree-xp-e-r3-260lm-zoom-kpl-neolux-edc-i3024226658.html

parę lat temu kupiłem wszystko by było ok gdyby nie baterie AAA Standardowe się wylały po miesiącu kupiłem eneloopy ale nadal ładowanie uciążliwe

te 240 lumenów w zupełności wystarczy

wczoraj kupiłem

http://allegro.pl/show_item.php?item=3021132706

RAVEN 2

kiedys chciałem ją kupić Polska produkcja kosztowała 1000 zł w 2010 roku ale sprzedający wszystkim nie wysyłał miał nick czarny

kruk i ta latarka to taki czarny kruk :)

Napisano

Widzę, że wszyscy fascynują się ilością lumenów tą prawdziwą bądź tą bajkową przypisywana latarkom z bazaru, które zawsze maja minimum te 500, 600 lumenów. Tym czasem nikt nie zwraca uwagi na wielkość i kształt zwierciadła. To tu należy szukać różnic w świeceniu latarki. Czym mniejszy reflektor i bardziej gładkie lustro tym latarka świeci dalej i węższym promieniem. Często latarki o większej ilości lumenów są mniej użyteczne do jazdy na rowerze niż te z większym lustrem i dodatkowo o powierzchni skórki pomarańcza, które świeca szerzej, co jest bardziej pożądane przy oświetleniu rowerowym. Dla tego często lepsze zestawy lamp rowerowych mają dwie głowice. Jedna o lustrze gładkim a druga o wyrażanej strukturze.

Napisano
Dla tego często lepsze zestawy lamp rowerowych mają dwie głowice. Jedna o lustrze gładkim a druga o wyrażanej strukturze.
No racja, ale ile kosztują? ;) Autor poszukuje czegoś w miarę taniego. Cudów nie będzie, ale świecić będzie :) od czegoś trzeba zacząć...
Napisano

Fatalny wybór. Wybitnie bazarowy produkt powinien być oferowany w raz ze słynną odpustową wiatrówką Norconia Germany której prędkość wylotowa (ta podawana przez sprzedawców) pozwala położyć dzika jednym strzałem. :icon_lol:

Z tego co widziałem to Ty szukałeś lampkę za ponad 800zł (Latarka XT20+ zestaw rowerowy Klarus BK 20 ) więc może odpowiadając w jakimś temacie zobacz kto jaką gotówką dysponuje a nie porównuj każdego do siebie.

Napisano

Z tego co widziałem to Ty szukałeś lampkę za ponad 800zł (Latarka XT20+ zestaw rowerowy Klarus BK 20 ) więc może odpowiadając w jakimś temacie zobacz kto jaką gotówką dysponuje a nie porównuj każdego do siebie.

Nie porównuję nikogo do siebie, ale jeżeli ktoś pyta o opinie o produkcie, który chce kupić to opinia jest właśnie taka ze to bazarowy produkt i nie zmienia to faktu, że być może jest to maksymalny budżet, jaki nabywca przewidział na zakup.

Sam dałem się kilka razy wpuścić w takie zakupy (nie mówię tu o oświetleniu) szpej za nieduże pieniądze, które okazały się pieniędzmi wyrzuconymi. Za chwilę i tak musiałem kupić tę sama rzecz niestety drożej i markowego producenta. Najczęściej kończy się to tak, że kupujemy coś za 100zł a po niedługim czasie użytkowania musimy kupić kolejną za 200zł, czyli 100-ówę mamy w plecy.

Napisano

Dostałem już zamówione Mactronic BPM 170L Scream na przód oraz Mactronic WALLe na tył.

Pierwsze wrażenia bardzo dobre: łatwe w montażu, dobrze wykonane, sprawiają wrażenie solidnych no i świecą :) A jak się spisują na drodze to sprawdzę, gdy zrobi się trochę cieplej.

Dzięki wszystkim za porady.

Napisano

Nie chcę zakładać nowego tematu - szukam lampek do rowerów w okolicach do 100zł z akumulatorkami/na batarie(preferowane bo zawsze mogę mieć ze sobą zapas) i całą resztą bzdur potrzebnych do zamontowania na rowerze. Myślę, że najlepsze byłyby takie które można zamontować też jako czołówki.

Lampki będą używane przy jeździe po górach ciemnymi wieczorami więc dobrze byłoby żeby mocno świeciły. Do tej pory używałem tylko czołówek lepszych i gorszych, jakiejś lampki na diodach, lampki z lidla chyba z diodą xp-e. Ta ostatnia świeciła już w miarę dobrze na 100% ale była strasznym klockiem więc fajnie jakby teraz była to jakaś mniejsza lampka.

Chińszczyzna to podobno jedna wielka ściema, a takie testy odstraszają.

Proszę o pomoc - doradzenie co kupić :)

Napisano

Nie chcę zakładać nowego tematu - szukam lampek do rowerów w okolicach do 100zł z akumulatorkami/na batarie(preferowane bo zawsze mogę mieć ze sobą zapas) i całą resztą bzdur potrzebnych do zamontowania na rowerze. Myślę, że najlepsze byłyby takie które można zamontować też jako czołówki.

Lampki będą używane przy jeździe po górach ciemnymi wieczorami więc dobrze byłoby żeby mocno świeciły. Do tej pory używałem tylko czołówek lepszych i gorszych, jakiejś lampki na diodach, lampki z lidla chyba z diodą xp-e. Ta ostatnia świeciła już w miarę dobrze na 100% ale była strasznym klockiem więc fajnie jakby teraz była to jakaś mniejsza lampka.

Chińszczyzna to podobno jedna wielka ściema, a takie testy odstraszają.

Proszę o pomoc - doradzenie co kupić :)

Na razie jeździłem jak było jasno więc nie miałem okazji mojej lampki testować ale jutro wieczorem będzie pierwsza okazja więc na pewno dam znać jak wrażenia. Z tego co świeciłem nią wieczorem trzymając w ręcę to robi dobre wrażenie ale najważniejsze jak jutro się sprawdzi w czasie powrotu z pracy.

Napisano

Dzisiaj miałem test z latarką UltraFire WF-501B i muszę przyznać że jestem z niej w pełni zadowolony. Jechałem i wśród latarni i w miejscu gdzie było całkiem ciemno i jest OK. Wszystko widziałem na kilkanaście metrów do przodu . Może przydałoby się coś jako druga lampka świecąca prosto pod koło ale uważam to za zbędne na obecnym etapie ( mam drugą lampkę - starą ale na razie nie będę jej zakładać ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...