Skocz do zawartości

[przerzutka tył] przerzutka 7s do 100zł

miti09

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaką przerzutkę kupić do napędu 3x7 ? Moje wymagania to mocny naciąg łańcucha. Może tp być przerzutka przeznaczona do napędu 9s ?

zapomniałem dopisać, mam kasetę 25-13

Napisano

Ja do kasety 11-28 kupiłem alivio obsługuje do max do 8s i wygląda pancernie w porównaniu do xt 10s. Koszt nowej ok 70-10zł. W praniu terenie jeszcze nie miałem okazji jej sprawdzić.

Napisano

Chyba ten lx będzie najlepszym rozwiązaniem. W końcu jest do wyższa klasa od alivio które można dostać w tej cenie.

Napisano

też myślałem nad szosową, ma krótszy wózek więc jest mniejsze ryzyko że zaczepię o jaką gałąź w lesie po którym czasami jeżdżę. Więc pomóżcie mi wybrać przerzutkę szosową do mojej kasety (do 100zł) bo na grupach szosowych się w ogóle nie znam.

• Mod Team
Napisano

Do kasety 11-28 lepiej wziąć średni wózek, oczywiście można krótki czemu nie, ale trzeba pamiętać o tym pojemność krótkiego wózka to 29t a pojemność napędu przy kasecie 11-28 to 37t. tutaj nawet teoretycznie i średni jest za mały. Ja sam osobiście jeżdżę z taką dużą różnica jednak ja o tym pamiętam i głupot nie robię żeby przerzutki nie pogiąć.

Napisano
Jaką przerzutkę kupić do napędu 3x7 ? Moje wymagania to mocny naciąg łańcucha. Może tp być przerzutka przeznaczona do napędu 9s ?zapomniałem dopisać, mam kasetę 25-13
Przerzutki z mocnym naciagiem,ma Sram. Jesli masz manetki Shimano, to niektore przerzutki Srama będą pasować.

Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2

Napisano
Altus SL-M310- takie mam manetki jaki SRAM będzie z nimi kompatybilny ?
Nie mam obecnie dostępu do komputera, więc nie poszukam teraz modelu Sram. Kiedyś szukałem kierownicy i w jednym ze sklepów internetowych natrafiłem na przerzutke Srama w systemie 2:1.Obecnie sklep cyclosport sprzedaje przerzutki tylne Sachs(koncern Sram)pasujące do manetek Shimano. Nie są tanie, 150 zł. Swego czasu mozna jeszcze było kupić przerzutki Suntour(Sram)Duro. Miały silne sprężyny. Czy dostaniesz gdzieś je, tego nie wiem. Prostszym rozwiązaniem będzie zakup manetek Sram X4(100zł ),klamek FR 5 i przerzutki Sram X3 lub X4.Wszystko chodzi ładnie i nic nie rabie o ramę.

Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Ją się montuje na osi piasty i do pierwszej lepszej piasty jej nie założysz, pewnie dlatego sprzęt jest dość nie popularny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...