roge Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Wiotkie mostki? Na czym polega ta wiotkość, ugina wam się o 5 mm czy co Ja mam Bopa 110 mm i nie zauwazyłem by nawet drgał Jeśli założysz "oldskulowy" mostek ważący 250g, to poczujesz różnicę. Ja byłem bardzo zdziwiony różnicą między starym mostkiem Concept z Univegi, a nie najlżejszym Ritcheyem Compem - 110mm, 160g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Jeśli założysz "oldskulowy" mostek ważący 250g, to poczujesz różnicę. Ja byłem bardzo zdziwiony różnicą między starym mostkiem Concept z Univegi, a nie najlżejszym Ritcheyem Compem - 110mm, 160g. Jeździłem pół roku temu przez msc. na mostku 220 g / 85 mm i nie widziałem róznicy ..... (mimo, że poeinien być bardziej sztywny, bo i cięzszy i krótszy) Teraz mam 120 g / 110 mm Jedyne róznice jakie zauważam w mostkach, to ilość śrub i mocowanie. Jeżeli jest na 31,8 i 4 śruby, wszystko jest cicho jak było na 2 śruby, lub 25,4 - to czasem kiera wpadała w wibracje małe (dźwięki) i to niezależnie, jak mocno przykręcałem śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.