roge Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Wiotkie mostki? Na czym polega ta wiotkość, ugina wam się o 5 mm czy co Ja mam Bopa 110 mm i nie zauwazyłem by nawet drgał Jeśli założysz "oldskulowy" mostek ważący 250g, to poczujesz różnicę. Ja byłem bardzo zdziwiony różnicą między starym mostkiem Concept z Univegi, a nie najlżejszym Ritcheyem Compem - 110mm, 160g.
evo Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Jeśli założysz "oldskulowy" mostek ważący 250g, to poczujesz różnicę. Ja byłem bardzo zdziwiony różnicą między starym mostkiem Concept z Univegi, a nie najlżejszym Ritcheyem Compem - 110mm, 160g. Jeździłem pół roku temu przez msc. na mostku 220 g / 85 mm i nie widziałem róznicy ..... (mimo, że poeinien być bardziej sztywny, bo i cięzszy i krótszy) Teraz mam 120 g / 110 mm Jedyne róznice jakie zauważam w mostkach, to ilość śrub i mocowanie. Jeżeli jest na 31,8 i 4 śruby, wszystko jest cicho jak było na 2 śruby, lub 25,4 - to czasem kiera wpadała w wibracje małe (dźwięki) i to niezależnie, jak mocno przykręcałem śruby.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.