Skocz do zawartości

[Mostek] jaki lekki 120mm / 10st

Grzesiukoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuje lekkiego mostka koniecznie z kątem 10 st. Długość to 120mm.

na razie jedyna rozsadne rozwiazanie to WCS ale Ritchey robi CHYBA tylko z kątem 6st. :D

Czy mozna gdzies dostac WCS 10-cio stopniowy? (czy wogóle takie produkują?)

A jesli nie to jakie inne LEKKIE rozwiazanie?

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Jeżeli przy długości 100 waży 134g to niemożliwe by przy 120 ważył 138. Będzie to zapewne około 20g więcej chodź to i tak dobra waga. Ale wg mnie Boplight z kątem 8 stopni (różnicy nie zauważysz) jest lepszą, lżejszą i ładniejszą propozycją, na dodatek mocowanie na rurze sterowej jest o wiele lepsze - naprzemienne śruby i kątowe nacięcie a cena 89zł. Co do obnżania wagi to wchodzą w rachubę tylko śruby tytanowe po 18 zł/szt co daje 72zł extra a oszczędność może z 14gramów - dla maniaków wg mnie. Co do wiotkości Bopa o której ktoś pisał to nie wiem za bardzo czym ona miałaby się objawiać ?. Zapewne ktoś pomylił wiotkość mostka z wiotkością kierownicy, miałem mnóstwo różnych mostków i u żadnego nie byłem w stanie stwierdzić wiotkości.

• Mod Team
Jeżeli przy długości 100 waży 134g to niemożliwe by przy 120 ważył 138. Będzie to zapewne około 20g więcej chodź to i tak dobra waga.

Tylko Ty podajesz teraz dane ze strony dystrybutora a ja osobiście zważyłem swój mostek ;) 120mm - 138g

• 11 miesięcy temu...

Mam pytanie do forumowiczów odnośnie tematu:

Chce kupić mostek 120 mm, średnica mocowania 25,4 mm i chyba wybór padł na WCS'a. Tylko nie wiem, który model wziąć. Do wyboru mam WCS z 2006 roku, WCS 2007 4AXIS i WCS 2007 tyle, że mocowanie kierownicy wygląda tak jak w modelu 2006. I teraz pytanie - czy mocowanie w modelu 4AXIS jest lepsze niż w poprzednich modelach?

Wagowo lepiej wypada 2006 (116 g przy 120 mm, model 2007 pewnie ok 10 g więcej).

Skłaniam się raczej ku starszemu modelowi - minimalnie lżejszy, trochę tańszy, wypróbowany. Chyba, że 2007 dużo lepszy? (w co raczej wątpię).

Ja wybralem model 2006 wlasnie dlatego, ze jest najlzejszy i wedlug mnie najladnieszy. 4 axis jest chyba do carbonowych kierownic, zeby rozlozyc rownomiernie nacisk. Wszystkie WCS-y maja 6*. Przesiadlem sie z 7* i w zasadzie roznicy nie ma duzej, ale na zdjeciach kiera wyglada jakby byla wyzej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...