Grzesiukoc Napisano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam! Poszukuje lekkiego mostka koniecznie z kątem 10 st. Długość to 120mm. na razie jedyna rozsadne rozwiazanie to WCS ale Ritchey robi CHYBA tylko z kątem 6st. Czy mozna gdzies dostac WCS 10-cio stopniowy? (czy wogóle takie produkują?) A jesli nie to jakie inne LEKKIE rozwiazanie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Nie ma innych wcs-ow. Masz jeszcze boplight/smica maja chyba 8* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ja mam truvativa rouleur 100mm +/-10stopni. Jest tez dlugosc 110 albo 120. Mostek jest bardzo lekki - 138gram ze srubami tytanowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Tioga ma bardzo lekkie częsci i wcale nie takie drogie. Poszukaj na stronie allegro, albo u Arnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Boplight lub KBIX. Oba mają wznosy 8 stopni i są najlżejszymi opcjami w swojej kategorii cenowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiukoc Napisano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Wybór padł na WCS'a, wprawdzie kierownica jest nieco wyzej ale nie jest tragicznie Waga realna przy długości 120mm (ze stalowymi śrubami) - 119g Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 No wcs jest bardzo lekki tylko z drugiej strony jest wytrzymalosc. One, smici, boplighty sa wrecz wiotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 O wytrzymałość WCS'a bym się nie bał, nie słyszałem o pękniętych itp, wszyscy użytkownicy których znam (łącznie ze mną :]) są zadowoleni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Ja też jestem zadowolony z WCS -a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 smici, boplighty sa wrecz wiotkie Wiotkie?? Jeździłeś w ogólę na którymś z tych mostków?? Mam Bop'a i uwierz, że do Twojej "wiotkości" mu bardzo daleko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 13 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Znalazłem bardzo dobrą propozycję - Accent http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_comp/acccomp_33.htm Przy długości 120mm waży 138g a można jeszcze trochę urwać wymieniając śruby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Jeżeli przy długości 100 waży 134g to niemożliwe by przy 120 ważył 138. Będzie to zapewne około 20g więcej chodź to i tak dobra waga. Ale wg mnie Boplight z kątem 8 stopni (różnicy nie zauważysz) jest lepszą, lżejszą i ładniejszą propozycją, na dodatek mocowanie na rurze sterowej jest o wiele lepsze - naprzemienne śruby i kątowe nacięcie a cena 89zł. Co do obnżania wagi to wchodzą w rachubę tylko śruby tytanowe po 18 zł/szt co daje 72zł extra a oszczędność może z 14gramów - dla maniaków wg mnie. Co do wiotkości Bopa o której ktoś pisał to nie wiem za bardzo czym ona miałaby się objawiać ?. Zapewne ktoś pomylił wiotkość mostka z wiotkością kierownicy, miałem mnóstwo różnych mostków i u żadnego nie byłem w stanie stwierdzić wiotkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 kupiłem wczoraj boplighta 11 cm 10 st, nie zgadzam sie że jest wiotki . wygląda bardzo delikatnie ale przy mojej wadze 73 kg jest bardziej sztywny od poprzednika czyli 0,5 kg ZOOMA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 13 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Jeżeli przy długości 100 waży 134g to niemożliwe by przy 120 ważył 138. Będzie to zapewne około 20g więcej chodź to i tak dobra waga. Tylko Ty podajesz teraz dane ze strony dystrybutora a ja osobiście zważyłem swój mostek 120mm - 138g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Na stronie dystrybutora nic nie ma o wadze mostka 120mm, ale faktycznie podają ten krótszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Mam pytanie do forumowiczów odnośnie tematu: Chce kupić mostek 120 mm, średnica mocowania 25,4 mm i chyba wybór padł na WCS'a. Tylko nie wiem, który model wziąć. Do wyboru mam WCS z 2006 roku, WCS 2007 4AXIS i WCS 2007 tyle, że mocowanie kierownicy wygląda tak jak w modelu 2006. I teraz pytanie - czy mocowanie w modelu 4AXIS jest lepsze niż w poprzednich modelach? Wagowo lepiej wypada 2006 (116 g przy 120 mm, model 2007 pewnie ok 10 g więcej). Skłaniam się raczej ku starszemu modelowi - minimalnie lżejszy, trochę tańszy, wypróbowany. Chyba, że 2007 dużo lepszy? (w co raczej wątpię). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Ja wybralem model 2006 wlasnie dlatego, ze jest najlzejszy i wedlug mnie najladnieszy. 4 axis jest chyba do carbonowych kierownic, zeby rozlozyc rownomiernie nacisk. Wszystkie WCS-y maja 6*. Przesiadlem sie z 7* i w zasadzie roznicy nie ma duzej, ale na zdjeciach kiera wyglada jakby byla wyzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 4AXIS jest też do lekkich aluminiowych. Bardzo podobał mi się właśnie 2007 ale jak się zastanowić to jest trochę taki odpustowy teraz to mi się już odpododał zresztą, mostek ma być do jeżdżenia a nie patrzenia. Chyba łyknę 2006. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamileq Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 a są 4-AXIS do 25,4? Ja kupiłem wcs 4-axis 31,8 do karbonowej kiery wcs zeby się ładnie komponowało ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Zakupiłem WCSa 2006 pod 25,4 ;] niedługo podzielę się wagą i opinią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Przyszedł - waga 116 g real. Czekam jeszcze aż kumpel kupi mi podkładki i zakładam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Jakis ciezki model dostales, moj wazy 113 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Wiotkie mostki? Na czym polega ta wiotkość, ugina wam się o 5 mm czy co Ja mam Bopa 110 mm i nie zauwazyłem by nawet drgał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Na odwrót - to Ty lekki dostałeś ;] bo na light-bike jest właśnie tez 116 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Avidy Fr-5 tez lekkie mi sie trafily (tzn Iron siedzial w sklepie i kazda pare wazyl, wybral najlzejsze i pozniej je odkupilem ). Jak ma sie farta na czesciach to mozna miec 100g lzejszy rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.