czyzu6491 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Witam, postanowiłem zmienić skok w swoim epiconie ponieważ napotykam sie na opinie, że przy 120mm pracuje lepiej. a więc zabrałem sie do roboty wszystkoładnie szło aż nagle nie wiem czym wyjąć ten pin, który na filmie jest wybijany czymś specjalnym. Czy ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allizom Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Ja wybijam złamanym wiertłem. 1zł w sklepie metalowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Wybijaki tym to robi. Możesz użyć złamanego wiertła ( jak kolega radzi), długiej śruby o podobnej średnicy, stalowego gwoździa i wszelkiej maści wałeczkami które są długie a średnica podobna. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 cos jest chyba nie tak bo za mocno siedzi i nie moge go wyjac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 9 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Może jest stożkowy i trzeba z drugiej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 probowałem z dwóch, siedzi jak wspawany. Teraz oleje temat bo i tak nie jeżdże ale w lato zobacze jeszcze raz najwyżej do seriwsu sie udam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 To może zapytam. W dolnych goleniach znajduje się olej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Nie. W dolnych goleniach znajduje sie troche białego smaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 To dobrze. Planuję włożyć o-ring do ustalenia SAGu. Ktoś już wykonał podobną operację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) 2i regulaminu to jest dobry pomysł, też tak zrobie bo przyznam, że bardzo mi sie to podoba np u RS. Pytanie tylko skąd wziąć takiego oringa Edytowane 30 Maja 2013 przez Puklus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Pytanie tylko skąd wziąć takiego oringa Polecam sklep hydrauliczny. Mam taki przez ulicę, ale nie mogę się zebrać, żeby zapytać. Brakuje jeszcze tylko podziałki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) 2i regulaminu Fakt podziałka i marzenia spełnione ale jak założę tego oringa to już będę bardzo szczęślwiy. Może w castoramie albo leroy merlin. Edytowane 30 Maja 2013 przez Puklus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allizom Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Ten "bolec" jest ze sprężystej blachy rozciętej wzdluż (przynajmniej u mnie). Trzeba dość dobrze dopasować średnicę wybijaka żeby nie wpadał do środka "bolca" i nie opierał się na tulei na zewnątrz. Pierwsze wybicie najlepiej zrobić w dwie osoby. Jedna trzyma całość a druga wybijak i młotek - idzie dość ciężko. Pod spód trzeba coś podłożyć np. dwa twarde drewniane klocki żeby "bolec" miał możliwość wyjść z drugiej strony. Kolejne wybijania idą znacznie łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miko97 Napisano 30 Maja 2013 Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 A ja mam taki problem, że nie mogę wybić pinu, bo go po prostu nie ma. Nie wiem jak to możliwe, ale nie ma pinu, a tego plastiku i tak nie mogę przesunąć ani w przód ani tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Jakoś on sie tam musi trzymać, przyjrzałeś sie dokładnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miko97 Napisano 30 Maja 2013 Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 (edytowane) 2i regulaminu No chyba, że jest pusty w środku? Bo jeśli się przyjrzeć to coś widać, ale np. imbus 2 przechodzi na wylot. Edytowane 31 Maja 2013 przez Puklus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Ten pin wygląda jak kawałek blaszki zwiniętej w rurkę i rozciętej po długości. Tak jak pisał ktoś wyżej, potrzeby wybijak o odpowiedniej średnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 (edytowane) Coś w tym stylu, musisz mieć odpowiedni wybijak lud w ostateczności wiertło 3 - 3.5, nie pamiętam już teraz jakie ale sam sworzeń nie powinien stawiać dużego oporu, jest wbity w aluminiową rurkę, wszystko mas opisane, działaj:) Edytowane 31 Maja 2013 przez elton29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi