Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

postanowiłem zmienić skok w swoim epiconie ponieważ napotykam sie na opinie, że przy 120mm pracuje lepiej. a więc zabrałem sie do roboty wszystkoładnie szło aż nagle nie wiem czym wyjąć ten pin, który na filmie jest wybijany czymś specjalnym. Czy ma ktoś pomysł co z tym zrobić?

Napisano

Wybijaki ;) tym to robi. Możesz użyć złamanego wiertła ( jak kolega radzi), długiej śruby o podobnej średnicy, stalowego gwoździa i wszelkiej maści wałeczkami które są długie a średnica podobna. Powodzenia :)

Napisano

probowałem z dwóch, siedzi jak wspawany. Teraz oleje temat bo i tak nie jeżdże ale w lato zobacze jeszcze raz najwyżej do seriwsu sie udam.

Napisano (edytowane)

2i regulaminu

to jest dobry pomysł, też tak zrobie bo przyznam, że bardzo mi sie to podoba np u RS. Pytanie tylko skąd wziąć takiego oringa Edytowane przez Puklus
Napisano
Pytanie tylko skąd wziąć takiego oringa

Polecam sklep hydrauliczny. Mam taki przez ulicę, ale nie mogę się zebrać, żeby zapytać.

Brakuje jeszcze tylko podziałki :D

Napisano (edytowane)

2i regulaminu

Fakt podziałka i marzenia spełnione ale jak założę tego oringa to już będę bardzo szczęślwiy. Może w castoramie albo leroy merlin. Edytowane przez Puklus
Napisano

Ten "bolec" jest ze sprężystej blachy rozciętej wzdluż (przynajmniej u mnie). Trzeba dość dobrze dopasować średnicę wybijaka żeby nie wpadał do środka "bolca" i nie opierał się na tulei na zewnątrz. Pierwsze wybicie najlepiej zrobić w dwie osoby. Jedna trzyma całość a druga wybijak i młotek - idzie dość ciężko. Pod spód trzeba coś podłożyć np. dwa twarde drewniane klocki żeby "bolec" miał możliwość wyjść z drugiej strony. Kolejne wybijania idą znacznie łatwiej.

• 3 miesiące temu...
Napisano

A ja mam taki problem, że nie mogę wybić pinu, bo go po prostu nie ma. Nie wiem jak to możliwe, ale nie ma pinu, a tego plastiku i tak nie mogę przesunąć ani w przód ani tył.

Napisano (edytowane)

2i regulaminu

No chyba, że jest pusty w środku? Bo jeśli się przyjrzeć to coś widać, ale np. imbus 2 przechodzi na wylot.

Edytowane przez Puklus
Napisano (edytowane)

Coś w tym stylu, musisz mieć odpowiedni wybijak lud w ostateczności wiertło 3 - 3.5, nie pamiętam już teraz jakie ale sam sworzeń nie powinien stawiać dużego oporu, jest wbity w aluminiową rurkę, wszystko mas opisane, działaj:)

Edytowane przez elton29
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...