Skocz do zawartości

[szprychy] mach1 czy DT do 29er ?

GhOsTwrc

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie zamierzam złożyc kola do 29er ktore bedzie w moich rekach na dniach . Piasty mam Industry Nine do tego juz łyknełem 2 obrecze http://allegro.pl/obrecz-wtb-frequency-i-19-team-29-waga-420g-i3006414962.html#tabsAnchor . I teraz najwazniejsze pytanie na jakich szprychach zrobić to kolo., W planie DT/Mach1. Nyple raczej mosiężne . Zalezy mi na tym zeby to kolo bylo w miare wytrzymalem i nie trzeba bylo centrować co chciwle. Zaplatać bedzie je osoba która zna sie na tym.

Wczesniej mialem złożone koła 26" na obreczy Remer X magic przód DT Revolution tył DT Competition. Z alu nyplami , kola te trzeba bylo centrować co 100 km , nie chcialbym ze sytuacja sie powtorzyla , aczkolwiek wiem ze byly zlozone w sposob tragiczny , oba kola nie w osi za ktrotkie szprychy (za malo osadzona szprycha w nyplu.) Co bedzie dobrym wyborem przod DT cOmpetition tyl DT champion a moze oba na DT Competition A moze oba na Mach 1 , a moze sapim komplet jezeli wyjdzie w miare niedrogo.

Jakie propozycje ?????? Koła beda braly udzial w maratonach , a styl jazdy wyscigowy 100%:D

Sa na szprychy i9 seryjne byc moze i sa wkrecane , ale ja mam takie na zwykle szprychy;) Dowiedzialem sie ze jest opcja zakupu Mach 1 cienowane 2.0/1.8/2.0. Mam dostac cynk ile gram mozna urwac w porowniaiu przy zwyklych 2.0 niestety tyczy sie to wersji pod kolo 26" ale zawsze jakis poglad.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...