tomecz9 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Witam Jako, że będę rozbierał i wymieniał olej w moim RS Tora Slite chyba czas na wymianę także uszczelek. Przebieg amortyzatora to ok 6 tyś km raczej w lekkich warunkach, przez cały czas smarowany był brunoxem. Cena oryginalnych uszczelek odstrasza mnie ok 100 zł. Czy są jakieś tańsze zamienniki i czy koniecznie po takim przebiegu uszczelki nadają się do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danek7902 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Wszysko zależy od stopnia zużycia.Ja ostatnio do Tory Solo Air kupowałem te http://allegro.pl/rock-shox-zestaw-serwisowy-recon-silver-coil-i2843668807.html Uszczelki kurzowe oraz gąbeczki pasują.Jeszcze masz w zestawie uszczelki pod śruby te od spodu amortyzatora. Uszczelki (oringi) można dokupić w sklepach po kilka złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.