spidero Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 Jechałem sobie na rowerze, nagle awaria myślałem, że to łańcuch mi spad, ale nie, bo osłonka pękła i przesunęła się blokując koło. Niby nic, ale rower musiałem prowadzić do domu Mam do was pytanie czy plastikowa osłonka miedzy kasetą a szprychami jest tak naprawdę do czegoś potrzebna-przydaje się??
bambus81 Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 z tego co mi powiedziano w serwisie to jest to po to żeby łańcuch jak już spadnie to nie wycinał szprych. osobiście nie montowałem tego bo wygląda badziewnie i jeszcze nigdy łańcuch nie spadł mi w tą stronę. osobiście radzę wyrzucić ten plastik
Schwefel Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 Odpowiedz sobie na pytanie ile razy w ciągu roku jeździsz na 1 biegu z tyłu a będziesz wiedział co zrobić z tą osłonką.
bubek Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 A oprucz tego ile razy to jeszcze przy jakich predkośćiach wywal :twisted:
jurasek Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 myślałem że mi w wolnobiegu piach zgrzyta a to osłonka sie darła wywaliłem pozdrówko bez osłonek
cierpong Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 do inczego sie nie przydaje, wypieprzylem w pierwszy dzien bo kiczowato wyglada :|
Mod Team Odi Napisano 20 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 20 Kwietnia 2006 Ta osłonka to się protektor nazywa Kawałek tandetnego plastiku a jaka nazwa fachowa Kompletnie do niczego to niepotrzebne, a często przeszkadza.
spidero Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Napisano 21 Kwietnia 2006 No jak na razie to ją porządnie przymocowałem, ale jeszcze jeden taki numer to ją wywale i to bez wahania :twisted:
DaRochee Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 No jak na razie to ją porządnie przymocowałem, ale jeszcze jeden taki numer to ją wywale i to bez wahania :twisted: chłopie to jest trzecia rzecz do zdjęcia z roweru, po odblaskach i dzwonku gdy się tego pozbyłem już więcej nie chcę widzieć wywalać
Blitzer Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Mialem taka oslone standardowo z rowerze ale mi popekala i ja wywalilem. Jak sie dobrze ustawi przerzutke to niema problemu ze spadaniem lancucha.
Kviki Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Hehe a moj brat miał taka osłonke w rowerku i jak mył napęd jakims rozpuszczalnikiem czy czyms takim to mu sie poprostu roztopiła i był zmuszony do jej całkowitego zdjęcia. A pozatym to jest zbedna rzecz jeżeli ludzie maja dobrze wyregulowane przezutki.
Putek Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 A ja właśnie regulowałem sobie tylną przerzutke i wsiadłem na rower i zacząłem w czasie jazdy zmieniać biegi i z jedynki wskoczylo mi między kasete a szprychy :/ nieźle sie po nacinały ale na szczescie było to przed wymianą piast i szprychy poszły do wymiany, ale i tak bym tego plastiku nie założył...
Xsystoff Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 chłopie to jest trzecia rzecz do zdjęcia z roweru, po odblaskach i dzwonku gdy się tego pozbyłem już więcej nie chcę widzieć Mysle, ze czwarta rzecz. W pierwszej trojce znajduje sie nozka, plastikowa oslona przy blacie w korbie i odblaski na kolach :wink:
spidero Napisano 22 Kwietnia 2006 Autor Napisano 22 Kwietnia 2006 Nóżka nie potrzeba?? Moim zdaniem to bardzo przydatna rzecz. A odblaski są obowiązkowe do jazdy po ulicy po zmroku, troche bez sensu jak mam światła no ale tak jest.
thrackan Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 Khem... ja dostałem rowerek bez żadnego z tych plastikowych gadżetów, chociaż teoretycznie producent dodawał do każdego roweru odblaski. Najlepsze było to, że szukałem w 6 sklepach rowerowych odpowiednich odblasków z odpowiednim mocowaniem i nie znalazłem... a gdy poszedłem na Targi rowerowe w Expo w Warszawie i porozmawiałem z importerem bika, to przemiły osobnik odkręcił pożądane odblaskowe elementy od modelu wystawowego i powiedział "Pewnie panu w sklepie odkręcili, bo rowery z odblaskami gorzej się sprzedają...".... :P A poza odblaskiem czerwonym z tyłu i białym z przodu mam jeszcze trochę krawieckiej taśmy odblakowej przyklejonej w różnych miejscach mojego pojazdu
Calypsett Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Ta osłonka już po kilku jazdach porysowała mi się od łańcucha. Trochę mnie to wkurzyło. Chyba będzie trzeba się jej pozbyć, albo wymienić na nową.
Młody_56 Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Ta osłonka już po kilku jazdach porysowała mi się od łańcucha. Trochę mnie to wkurzyło. Chyba będzie trzeba się jej pozbyć, albo wymienić na nową. :lol: :lol: :lol:
ralf Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 a moze przerzutke wyreguluj dobrze, bedzie mniej roboty z tym ja tez jej nie mam, może 2-3 razy w życiu mi sie zdarzyło w starym rowerku ale to i tak sie nic ze szprychami nie stało, a na 1 z tyłu to raczej rzadko smigam, a jak juz to ok. 5-8km/h wiec to bym szybko sie zatrzymał jakby coś się działo
DamianYukon Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 ja tez ja sila usunalem z mojego bike i wyrzucilem.. tak samo jak ze wszystkimi odblaskami i oslonka na korbie.. dzwonka fabrycznie nie mialem
Iron Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 ja pomimo ze kupielm dosc profesjonalny i drogi rower jak mi sie zdawało dostalem dzwoneczek hehe , do tego cały komplet odblasków . Sciagniecie wszystkiego co zbedna, zaoszczędziło blisko 400g
iras Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 tez zdemontowałem to badziweie, podobnie jak odblaski na kołach.
macrianus2 Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 ja ją mialem poki nie popekala. nie przeszkadzala mi po prostu. ale tez nie widze potrzeby jej stosowania. chociaz skoro producent ją dodaje to musi to chyba miec jakis sens...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.